Tidurla Sayang!!!!!

 Nak tau tak ni pukul berape punye pic??..Ni pic pukul 1 pg...

Waaaa...nape Cha tidur lewat sayang....mama ngantuk sok nak koje...Huuuu...Macam2 die buat malam hari ni...
Tgok la pic atas..bace paper...bunyik bacaan ntah ape2 die membebel...Lepas bace men titik2 air kat paper plak....Cha Cha...

Minum air pakai tutup botol??? mane Cha belajar ni sayang???


Nampak tak ad nasik kat pic tu...die menjerit2 mintak nasik..huuu macm dah lame tak makan...Malam2 hari mintak nasik...memang macam la anak mama sowang ni....isk isk sabo je la....

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Happy b'day papa!!

 Khas untuk my hubby..simple jerk..

B'day papa kali ni sangat seronok la..hee..bukan ape aku dah ade geng wat kejutan kat hubby...sape lagi kalu tak si cumil mama ni...Sangat seronok bile Alesya paham ape yang mama cakap...Die senyap jerk sambil bawak kek kat papa..Surprise papa...Tersenyum simpul papa...hehhe

Alesya paling suke kek coklat,tu yg aku pilih kek coklat ni untuk papa..

Die paling yek yek makan..hehehe...cikit2 nak b'day 2 u mama..nak bday 2 u mama....heee..sangat comil....


Di usia 27 tahun ni ,mama doakan papa di murahkan rezeki dan kesihatan yang baik hendaknye...Semoga kite sekeluarga bahagia bersama...Amin....

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Butik Anakku Buat Sale lagi!!!

Butik Anakku buat sale lagi...Belum pon sempat aku terima sms,aku dah datang serbu..kih kih...Kalau tak  da sale tak beli la aku..agak mahal juga kan...Sale ada yang sampai 70%..


 Ni hasil rembatan yg aku dapat..hihihi..
Kalau boleh semua aku nk beli...Cantik dan sangat la comel baju kat situ...Geram betul...

Sepasang seluar jeans n T shirt 2 helai..

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Selamat tinggal Anmum


Sejak Alesya keluar Hospital aritu,die tak mau minum susu..wah...susah betul hati ini...Ada orang kate tukar susu...Aku ngan hubby pon sibuk la cari2 susu yang sesuai...Ad dua tiga jenis juga try...akhirnye Alesya suka susu ni....

 . . . . .


. . . . .


. . . . .





Budak kecik ni suke susu ni...yang plain atau yg biase tak mau tapi yang perisa Vanila die mau...

tak pe la asal die mau kan...mama akan wat yang terbaik untuk kamu sayang...I Love U....

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Santau merasuk @TV3

Hai..malam tadi layan cite ni...Dari awal jugak melayan cite ni, salah satu sebab layan cite coz pelakon

die..hehehe..(Yana samsudin )

Aku pernah satu kelas dengan die masa tingkatan 6 dulu,tu yang semangat aje nak tgok die berlakon..hehehe

Tak sangka die dah berjaya jugak sekarang ni...Last aku jumpe die mase aku kerja dengan Jabatan Belia

dan Sukan.Yana jadi artist jemputan untuk program sambutan malam 31 ogos kat dataran Batu

Pahat...Mase tu peluk cium jgak la dengan die..heee..tak tau la kalau sekarang die ingat lagi ke idak..hahha

Ingat lagi mase tu die nyanyi lagu Hingga hujung nyawa,sekarang dah lame Yana tak nyanyi..Mungkin sibuk

dengan lakonan..Apepon tahniah la Yana tercalon dalam top 5 pelakon filem wanita popular di ABP Berita

Harian...good Luck!!!!

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Selamat Pengantin Baru

Makhdir & Massela

Ni abang saye...Semoga mereka berbahagia hingga ke akhir hayat..Amin...
Layan dulu pic2 ni ye,yang ni majlis pihak perempuan...Nanti senang upload pic majlis kat rumah pula........

My lolely Family..( my hubby je yg tak da..susah benar nk ajak bergambar)

Mase nak g akad nikah..( Hantaran aku yg buat..Heee..tak senonoh je aku tgok hehehe)

Sebahagian daripada sedara mara yg ikut hantar pengantin

Me n my Cha...( tema Pink)

Ambil kesempatan menepong tawar..

Mase ni dah gerimis...nasib sempat masuk umah ,kalu tak habis la basah lenjun...

Haaa.. ni die pic my hubby n adik beradik aku....

Wajib bergambar dgn kakak ipar baru ni...

Dah jadi suami orang dah abag aku ni..Tahniah!!!



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Pic Alesya at hospital

Ni Pic mase nak discharge..happy cikit muke die...:)


 ni pic alesya bile dah masuk air..tp jarum ni tak leh guna..kena cucuk lagi sekali...Kecian cha.......

Pic lepas bertarung dgn jarum...

mama pon kena naik wheelchair jgak la....:)

Pic2 ni aku amik kat Fb mak long Alesya...jgn mare yee...
Sayang awong....

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Alesya sakit.

8 feb 12- Waktu rehat aku balik rumah untuk makan tengahari..Rumah dekat aje ..ada la dalam 10 minit dari pat keje...Alesya sambut aku dengan jeritan riang...belum masuk rumah lagi aku dah dengar suara die terjerit2..Mama ayek ..mama ayek..huhahuaha...entah ape2 die cakap...aku layan la die kejap..peluk2 die jap,pas tu aku makan..Mase aku makan tu die lari kesane kemari,bukan men suke lagi aku tgok,lg2 pengantin baru  ada layan die..lepas makan sembahyang semua..layan2 Alesya jap aku g kerja balik...
Pukul 5.30ptg aku balik kerja, sampai rumah aku tgok Alesya tidur..Sebelum die bangun aku wat la ape2 yang patut dulu..Dalam kul 6 lebih Alesya bagun...Die bagun dan menangis..aku pujuk2 tak jalan juga.bg susu ape2 semua die tak mau...Berhenti menagis die merengek plak..dalam hati tertanye2 kenapa plak ni??, sampai hubby balik pon Alesya masih merengek lg...Sampai malam juga die merengek..Tengah merengek2 tu die muntah...laaaa...keciannye anak mama ni..Badannye tak panas,aku tak bajed die demam..Kenape plak ek?? Tanye2 mak, ad ke makan bukan2..Mak kate mcm biase aje...Ermmm..hati dah tak sedap...
Lepas muntah tu,alesya berhenti merengek..lega agaknye...die dah bleh men2 mcm biase...Aku pikir,mungkin perut masuk angin..aku just sapu2 minyak angin je..die pon nampak ok je...Malam die tidur cam biase..Start subuh die bagun merengek lagi...aku bg susu die muntah lg.....wahhhh...hati ni rase menjerit2 je..sedih nye...die mengadu sakit perut......

9 feb 2012 -Pagi2 aku ngan mak bawak Alesya g klinik...aku masuk kerja lambat haritu temankan Alesya..pas bg ubat tu aku tgok die cam ok ckit...Muntah pon tak lg,tp start malam die mula demam..n muntah lg..aku bg ubat demam plak..die asyik la merengek...Kecian nye....Lepas merengek die tido..hari ni die banyak tido..Mungkin kesan ubat..

10 Feb 2012- Subuh2 Alesya bangun..die muntah lg...wah..ni kena wat sesuatu..Hubby cakap kena bawak g urut.Takut terkehel..Hubby half day rini..nak tunggu die sampai rumah punye la lame aku rase..aku dah tak sampai hati tgok Alesya..Bg susu je muntah..kenape la...Hari ni die makin teruk la...muntah2 berak2 lagi...keracunan ke???..Semalam die tak makan ape pon...just makan roti aje...sedihnye....Alesya dah tak bermaya arini.....Ermmmmmm..sayu hati ni..menangis aku sebenarnye...
Lepas bawak g urut Alesya dah bleh men n ketawa2 ..Aku lega sikit tgok die..aku doa2 jgn la die muntah n berak lg...Harini mama tak keje teman kan kamu sayang......Tp kelegaan tu tak lame.....malam2 alesya muntah lagi bile minum susu...Aku suh  hubby cepat2 bawak g Hospital.....makan ubat klinik pon tak jalan kan..Alesya kena tahan wad...jadi malam ni kami bermalam di Wad Hospital...tak pe la janji anak mama ni sihat mcm biase.....


11 Feb 2012 -Subuh2 kat hospital Alesya muntah lgi...Hmmm...Lagi wat aku sedih air yg dimasukn dalam badan dari malam tu tak masuk pon...Jarum nye tak ble guna...patut ke tu??????..dah kena cucuk lagi ...Habis tangan omil anak aku...Alesya mengamuk jgn kate la...Tuhan aje yg tau perasaan aku ketika tu...Bile air da masuk betul,alesya ok cikit dah.Dah bleh bual2 ngan aku..mcm2 die cakap...ngadu2 mcm2 tunjuk tgan sakit..perut sakit..nak balik la ape la....sedih aku..Paling aku tak than die paggil aku mama..mama..mama.. aku g dekat die,die usap muka aku sambil tenung mate aku...kenape Cha?? akit...Ya Allah.....Tuhan Kau sembuhkan la anak ku ni...tu aje Doa aku....Pg tu aku terpaksa tingal kan Alesya sekejap..ad tugs yg perlu aku selesaikan...Tidak mahu menyusahkan orang lain aku g juga kerja...Alesya aku tinggalkan dengan kakak ipar ku...Mujur die tak kisah...Lagipon die ad pengalaman jage ank kat wad.Nak harapkan akak aku sendiri die tak da anak lagi, mesti die kekok kan...Kalu mak plak..kecian pula..Alesya pon nampak dah ok juga...Aku pon cume amik mase beberapa jam sahaja...Hubby hantar aku n tunggu aku sampai siap kerja..Lepas siap ak terus pergi ke hospital semula..Kate kakak ipar, Alesya tak menangis pon...Alhamdullillah....Alesya anak yg baik...Amin.....

12 Feb 2012 - alesya dah beransur puli..sejak semalam die tak da muntah..Cume najis die masih sedikit lembik...Hari ni die dah di benarkan keluar Hospital..Alhamdullillah.....Tapi aku risau, sejak die keluar hospital..die tak mau minum susu lagi..fobia agaknye nak minum...takut muntah...habis macam mane ye???? minum air lain mau plak..bile susu aje..di tepisnye...Macam mane nak buat ye??? buntu...Nak tukar susu?? Mungkin susu tu dah tak sesuai lg untuk die....Ada sape2 nak bg cadangan kat saye ke???




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Budak momot mama..

Ni die budak momot mama..sape lagi kalu tak Alesya si jantung hati...

Kat rumah tengah sibuk  wat persiapan majlis perkahwinan abang aku...orang yang paling sibuk tentula budak momot ni...tgokla tu..siap posing2 dengan beg untuk tetamu..Mulut momot dengan coklat...hee...terhibur hati ni tgok gelagat kamu sayang...Semoga kamu dilindungi Allah ...Amin..


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina