Jom pergi sekolah..

 
 
 
Hai...selamat pagi...minggu ni agak busy cikit la...
Maklumla dah akhir bulan,jadi banyak kerja nak di siapkan...
Agak tension juga la..huuuu..
Nak buat entry blog pun tak da idea sebenarnye...
Tak buat entry karang ada yang mencari2 pula...hahahah...
Ada ke?? perasan saje... hehe
Eh,ramai tak tahu pasal karat eh,
Izan mama mia minta aku buat entry pasal pasar karat...
InsyaAllah nanti aku kumpul storynye dulu eh...:)
Ape pon layan pic Alesya dulu eh...

 
 Alesya dah g sekolah ke??

Alesya kecil lagi la...saje je ikut mak ngah die pergi taska..
Kata mak ngah die Alesya dah pandai bawa diri dah kat sekolah...
Tu yang aku nak sebenarnye..Tak mau la die terperuk aje kat rumah sampai nanti takut kat orang kan..
Payah nanti nak bawak kemana2..betui tak??

 
Umur die setahun lebih  Mak ngah die dah mula bawak pergi taska..

 
 Orang lain belajar die g men kerusi pulak..hehehe..
Masa ni die kecil lagi....
 
 
 Yipeeeee....seronoknye men........:)
 
Mujur Mak ngah die cikgu kat situ,kalu tak mesti aku risau..heeee...
 
 
p/s : Ingat nak g jom heboh, boleh la jumpe Yana L  
       Tapi macam tak dapat la...huuu kenduri kendara banyak oooooo....
 
 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

" 1st Giveaway by jaakechik corner "

 
Hai2...hari ni dengan besar hati nye nak join segmen ni...
Tengok ramai dah join segmen ni...kan kan...
Harus la saya nak menjoinkan diri jugak..:)
 
Ok sape yang belum join jom la kite join sekali...
 
Syarat2 penyertaan nye mudah saje..
 
syarat :

1. WAJIB follow sponsor OOPET , FARAH , CIKMAI , FARAIN
2. buat entry bertajuk  " 1st Giveaway by jaakechik corner "
3. letak HEADER atau banner dan linkkan ke entry ini
4. senaraikan 3 tempat best di negeri kamu.
5. tag 3 orang rakan blogger.
6. letak url entry penyertaan di bawah entry ini okeh. 
 
 kak jaa punya 
Siapa nak join klik baner ok..
 
Tiga tempat menarik Ditempat saya..
 
Tentulah di Batu Bahat Johor..
Sape pernah pergi Batu Pahat,Angkat Tangan cepat..heee
Sebenarnye banyak tempat yang menarik di Batu Pahat...
Kat sini saya senaraikan tiga tempat menarik seperti dalam syarat2 penyertaan GA ni..

1. PASAR KARAT  BATU PAHAT

 
 
 
Sapa pernah pergi pasar karat,kenapa pasar karat?
Sebabnye kat pasar ni hanya jual barang2 terpakai sahaja...
Memang rambang mata tau dibuatnye,macam2 barang ada kat situ..harganye murah pulak tu...
Barang yang berjenama pon banyak,tapi kena pandai pilih dan cepat...
Kalau pergi pasar ni memang rami orang...
Kalau pergi Batu pahat jangan lupe singgah sini tau...


2.KEDAI KRAFTANGAN AYER HITAM JOHOR
 
 

Haaa... sape pernah pergi sini...
Kedai2 ni popular tau,kalau nak beli barang2 perkahwinan harus pergi sini..
Barang2 seramik, kraftangan, bunga2 hiasan pon banyak...Eh ada lagi,anak patung comei pon banyak kat sini
Kalau tak percaya pergi la...
Ia terletak dekat dengan plaza tol kluang..

3.WET WORLD BATU PAHAT
 


Sape suke men air?
Haaa...harus la pergi kat Wet World ni...Seronok woo...
Bukan anak2 je yang seronok tau....
Tak yah cakap banyak la...kalu anda tak percya pergi la terjah Wet World tu...hehehe

Okey itu saja nak tag  Adik sayang ;,Kawan Sayang,Cik Ai sayang


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Cute mama pon dah dapat jugak.....

 

 
Syok wooo.... Baner ku dah siap....
Cute sangat...sesuai ngan blog ku..hehehe...
Terima kasih Mama Arina

Ni semua hasil tangan beliau...
Kenal tak??

Eh ada lagi ke yang tak kenal beliau ke.
Beliau merupakan pengasas group kesayangan hamba..
 
Group ape...
 
Tentulah Group Segar Follower
Masih tak tau...eeeee..nak kena ni...
G la terjah Group ni...Pasti kamu tak menyesal punye....
 
 Taaaa raaa...
Ni dia Baner hasil tangan Mama Arina
 


 
 Cute kan...:) Yang penting ada pic my Baby tu..hehehe...

Psss Header blog Cute mama pon Mama Arina yang buat...Sangat memuaskan ..Terima kasih Mama..




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Kalau Jauh Rindu,Bile Dekat Bergaduh...

 
 Hai...
Ape benda yang jauh Rindu  bile dekat bergaduh tu...
cube la teka..
hehehe...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ok...
Teka teki dah habis...
Ni jawapan die
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alesya dan Danish


Hehehe...gamat di buatnye dengan kerenah budak dua orang ni...
 
 
 
 
Cute mama teringin nak ada baby lagi lah...hehehe...
nak bagi Alesya kawan...heee
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Home Made Coslow By Cute Mama :)

 
Bahan-bahan
  • Kobis Putih 1 kg
  • Lobak Merah 150 gram
  • Mayonis 200 gram
  • Susu Tepung Penuh Krim 4 sudu besar
  • Gula Pasir 5 sudu besar
  • Garam 1 sudu teh (rata)
  • Cuka 1 sudu besar
  • Bekas (plastic container / tupperware) yang mempunyai penutup.
Cara Membuatnya
  1. Kobis dan lobak merah dibasuh bersih-bersih dan keringkan. 
  2. Setelah itu dihiris dan dicincang kecil-kecil.
  3. Masukkan kobis dan lobak merah yang telah dicincang itu ke dalam bekas yang mempunyai penutup. Biarkan sebentar.
  4. Masukkan mayonnis, susu tepung ( mama guna susu tepung alesya cikit...heee), gula pasir, garam dan cuka ke dalam mangkuk dan kacau sampai betul-betul sebati.
  5. Tuangkan ramuan yang dah sebati itu ke dalam sayuran yang telah dicincang itu lalu dikacau sampai betul-betul rata.
  6. Setelah itu, tutup bekas tu dan simpanlah dalam peti sejuk.
  7. Coslow anda akan “matang” dan siap untuk dimakan selepas 12 jam. Tanda coslow dah matang ialah ia berair dan rasanya “smooth”. Tapi kalau tak sabar, nak makan time tu juga, boleh jugak...heheh  
Cute mama tak taruk cuka pon...sodap aje.....Tak caya tanye Cik misi...heee...:P
 






Taaadaaaa!!!.coslow siap dihidang...

p/s : Mama Arina jangan mare eh,makan2 lagi ni..hehhe,minum2 tak da...huuuu

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

wordless wednesday #3

 


 
KITA ORANG DAH GATHERING DULU..HEEE..JANGAN MARE!!!!!!

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Selamat Bertunang



Hai..Selamat petang...
Dah lama pulak rasenye tak buat n3...
Sowi ek,senyap sekejap..kerja datang pulak berduyun2..heee
Okey rini nak story pasal akak ni..
Die baru saje selamat mengikat tali pertunangan dengan jejaka pilihan hatinye..
Semoga ikatan kali ini kekal.....

Si gadis yang bertunang...


Aku dengan si kakak..

Ramai orang ingat aku ni kakak..yang kakak aku tu adik...sadis nye....
mentang2 la aku ada anak...huwaaaaa....
Kalau jejalan dengan die mesti la orang ingat yang aku ni kakak...isk...
Yang si kakak mula la perasan yang die tu muda remaja lagi...hahah..
Padahal aku 5 tahun lebih muda dari die...heee
Tak pe la redha je la walaupun sadis..huhuhuu...
Ape pon layan la pic masa majlis tu ye..:)


 Dik andam..(Aku la tu...)
Tak la pandai sangat...Tapi terpaksa..heee...Jadi bidang terjun jap..
Bedal je solek,hehee...

 Ni la hasilnye...simple je...Akak pon nak simple je,jadi berani la aku mentouch up nye..:)

 Antara hantaran pihak perempuan
(Hasil tangan aku,hehehe)
Buat last minit,cantik jugak kan...heheheh
Tak semua pon hantaran aku buat,ada jugak orang len buat...Perasan aje lebih ni..

Sireh junjung..
Hantaran yang mesti ada..
Yang ni bukan aku yang buat...heee Gubah2 cek tak pandai buat...huuu

Antara hantaran dari kedua2 belah pihak...




Mohon restu dari Mak tersayang...


P/s : Kalau tak ada ape2adik pulak nak bertunang awal bulan depan..InsyaAllah..
Nak tanya kalau dua mempelai dalam satu majlis tu,tak elok ea,Orang kata salah satu pasangan tu akan tak kekal...Betul ke??





Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

segmen : The reason why Bersama Hafiziqin

 
Hai...selamat petang..
Lepas lunch hour tadi ada sorang budak comey merengek2 mintak saye join segmen ni...heeee
Die kate kalu oarang len tag ko tak join pon tak pe, tapi disebabkan die yang tag aku kena join jugak hahaha..boleh gitu...
 
 Budak comey tu tak lain tak bukan Cik Misi kite tu..Ahli GSF mesti kenal die kan..

Jom la join sekali...kate Cik Misi kite mesti menyokong,mensupport,memberi,menbantu,dan segala men yang berkaitan lah kepada sahabat kite Hafiziqin ni.hehehe...Okey  lah  setuju...Heee..
Sebenarnye tak kenal lagi dengan Hafiziqin ni, so Selamat berkenalan Sahabat..:) Saye join Segmen kamu...
 
 
Segmen : The Reason Why Bersama Hafiziqin 
 
 Klik Baner untuk join..:)

SYARAT2 PERYERTAAN
  • Kamoo kamoo dan kamoo boleh pilih nak follow atau tidak blog eqin
  • Buat satu entry bertajuk:Segmen:The Reason Why bersama Hafiziqin
  • Entry ni mestlah berkaitan mengapa kamu berblogging.Serlahkan daya kreatif kamu!(poems,lagu and what so ever!!)
  • Copy and link kan banner segmen ni dalam entry kamu
  • Done taip-taip entry,post kan link ENTRY kamu di kotak komen segmen ni okay.=)
  • Tag at least 3 of your friend and make sure dia tahu.
  • Selamat bersegmen sampai lebam.yooooo

 Mengapa saya berblogging :-

1.Saya boleh dapat banyak ilmu
2.Saya boleh dapat ramai kawan
3.Saya boleh berkongsi cerita
4.Yang paling penting saya boleh hilangkan boring dengan berblogging ni...heee betui tak?

Okey cukup la kut...

Tag 3 orang rakan..
1.Sahabat mama
2.Sahabat mama 
3.Sahabat mama jugak.

  



Kamu kamu kamu join jangan tak join ini segmen...:)

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina