Tiba2 Mood Happy datang..

 
Dua tiga hari ini mood lari entah kemana...
ku kejar2 tak tercapai jugaaaa....haahaaa...
Biasa la akhir bulan kerja banyak datang bertimpa2..huuu..sadis2..
Mintak maaf sangat dah lama juga rasa tak jejalan kat blog kawan2...
Insyaallah kalau  ada kelapangan akan serbu korang nanti ye...sempat jejalan beberapa blog aje 2 3 hari ni
 
Tadi sempat terjah blog Jaakechik 

Aku nampak sesuatu disitu..
Kalau korang nak tau ape die tu pergi la terjah SINI

Tu yang tibe2 mood happy datang....
Yahooooo..


TERIMA KASIH  JAAKECHIK



p/s : Tiba2 mood nak raya pulak datang...heeeeee
 

 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Keywords

 
 
 Saje2 boring ni,tengah tunggu waktu nak balik ..
Dah blogwalking tadi g la tgok traffic sources,
Tengok kat search keyword tu..kelakar la pulak...
Hahahahh
Tang mengandungkan isteri kawan tu yang tak boleh blah...heeee
Macam2 kan....:p

 


p/s: Hariini berbuka apa korang? Tak sabar nak berbuka...hahaha..macam2 budak2 lak...Bukan ape harini nak berbuka dengan my mak...uuuu seronoknye.....
 
  

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Tioman Saya Datang Lagi



 
Selamat berpuasa semua..
Buka juadah apa ye hari ini...
Belum petang lagi dah pikir nak buke ape kan..Ngeee...
Ramai kawan2 blog post pic juadah berbuka kan...Terliuq jugak tgok..huuuu
Batal pose tak,hahahha..

Aku belum berkesempatan nak post pic juadah berbuka,hee..
Harini nak post pic pergi Pulau Tioman hari tu...
Cik Misi pon ada story pasal trip ni kan..
Haaa..belum baca lagi, jom Klik sini

Masuk yang ni enam kali sudah aku sampai sana..huuuu..
Semua atas tajaan my boss..
Accually my boss ada chalet kat sana...
Ada sape2 berminat nak pergi ke???
Honeymoon dulu pon aku pergi  pulau Tioman,Pulau Tioman ni pulau yang cantik tau...
Tak percaya kena la pergi...

Okey la layan la pic ni dulu:-
 
 

Pemandangan dari jeti...
Dengan patient2 Haemodialysis...
( Trip kali ni kena teman Cik misi jaga patient sampai jam 3pagi...huuuuu...)

Naik boat nak g outing..

Shoping2..

Masa ni dah nak balik dah...tak sempat mandi pantai..dapat bergambar jerk..:)






Masa snokeling kan..nampak ikan nemo....best2..nampak sarang die jugak tau...cantik sangat kat dasar tu...



Posing dulu sebelum berangkat pulang...
 
 


p/s: Kalau ada peluang mau pergi lagi...huuu...Geng GSF sape mau ikut??  Hee...:)
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Siapa Nak Ole2 Dari Pulau Tioman??

;
 
 Hai...
Selamat Berpuasa...
Alhamdulillah..Allah beri lagi kesempatan untuk menikmati Ramadhan kali ini...
 
Nak puase jangan lupe niat tau..:)
 
Lafaz Niat Berpuasa
niat berpuasa harian,niat puasa ramadhan,niat berpuasanawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa
Maksudnya: Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala


Okey la,sebenarnye Cute mama ada beli ole2 dari pulau tioman untuk follower blog ni...
Tapi nye idak la semua Cute mama nak bagi..huuu
tak mampu..hehehe...
Jadi nye Cute mama buat keputusan nak bagi melalui ini   :-


Sape no 1 tu la yang layak menerima ole2 yang tak seberapa ni... hehe...
Boleh gitu...
Tapi bukan sekarang pon Cute mama nak bagi ole2 tu...
Cute mama akan umumkan pada bila2 masa aje,Ikut suke hati aku la kan..hahhahaha...
Boleh gitu...heheh

Setakat ni 9noL4 yang teratas kan...Jadi ada can la korang nak potong die..hehehe
Kalau sudi la...
Saje aje suke2 ni...
N3 blog ni pon bukan la banyak sangat nak dikomen pon...:)
Okey la jumpe lagi,kita tengok siapa yang kena....:)
 
 
 
 
p/s: Best sangat gi Pulau Tioman tu...huuuu..masuk yang ini dah 6 kali aku sampai sane...Senang karang aku story pasal Trip ni eh...:)
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Bercuti lagi

Hai...
Bercuti lagi ke cute mama ni..
Tidak la,bercuti la sangat....
Sekarang ni tengah dalam perjalanan ke pulau tioman.

Nak puase2 pon jalan lagi kan...heheee...
Sebenarnya ada urusan...
Kena bawak patient ke sana....
Kali ni pergi dengan cik misi...hee...

Doakan kami selamat sampai ye...
Mungkin tak dapat blogwalking la 2 3 hari ni...
Sorry okey...:-)
Okey la babai...jumpa lagi nanti.....

Alesya cute mama tinggal...huu..windu la mama sama kamu....


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Dah jadi tunangan orang adik aku ni..



 


,
 
 
Hai selamat hari rabu...
Sihat semua??
Ni nak story mory pasal adik bongsu aku ni..
Sedar tak sedar adik aku ni dah besar,rase nye die macam budak2 je lagi...
Anak bongsu biasanye manja la cikit kan...
Perangai aku tgok tak berubah pon..hahahaa
MERAJUK KUAT..
Hahaa..adakah anak bongsu memang berperangai begitu???..
Hubby Aku pon Anak bongsu...
Kawan Baik aku pon Anak Bongsu.. 
Kalau kawan aku tu memang MERAJUK KUAT..Heee
Hubby pulak tak sangat la...
Manja iye kot..
Lagi2 dengan mak die..hehehehe
 
Eh Dah banyak pulak cite pasal anak bongsu ni...
Marah karang orang2 yang anak bongsu ni..hehehe
Jangan marah tau..ini pendapat aku saje...:)
Tak semua anak bongsu MERAJUK KUAT kan....:)
Sebenarnye nak cite pasal adik aku yang dah selamat menjadi tunangan orang tu :)
Tahniah...
Dah kawin nanti jangan MERAJUK KUAT dengan suami tau!!!!!
 
Layan le pic majlis hari tu ye...:) 
 
 
Si Adik yang bertunang...
  
  Alesya dengan mak cu nye

 Cute mama pon nak bergambar jugak..
Pssss...pelamin mini tu aku yg buat..hahaha...
Ada ke sesiapa nak tempah...huuuuu
 
Hantaran belah pihak perempuan
(Aku jugak tau yg buat..)
Hee..bedal aje sebenarnye...
Ada buat tempahan coklat dengan Cik Na untuk hantaran ni...
ada snap gambar tapi tak cantik pulak...
Nak tengok coklat ape aku tempah Klik sini
Tak rugi buat tempahan dengan Cik Na ni..Tak percaya tempah la sekarang..hee
 
 
 Hantaran belah pihak lelaki..

 
 
 
 
Sape paling cun..hahaha..boleh gitu...
Mesti ada yg dah tau sape kat pic ni kan..:)
 
 
 
p/s: Kalau tak ada aral melintang,InsyaAllah majlis pernikahan adik&akak akan berlangsung bulan 10 ni..:)
Tengah pikir nak buat hantaran ape pulak...huhh...



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Mari Manabung


Jom Menabung!!!

  •  Mulakan dengan nilai yang kecil dan hargai setiap sen yang kita ada. Yang penting buat jangan tak buat.
  •  Setkan target, untuk apa kita menabung.
  •  Gunakan kaedah visual. Kalau menabung sebab nak beli kereta, ha.. lekatkan gambar kereta yang kita nak beli supaya kita senang nak tengok hari-hari.
  •  Kira progres. Dari masa ke semasa, kita tengok berapa banyak yang dah kita kumpul, kemudian kita buat keputusan, nak tambahkan nilai tabungan ataupun nak kurangkan.
  •  Dapatkan pasangan ataupun kawan-kawan untuk bersaing siapa lagi banyak menabung. Bila ada persaingan baru ada semangat nak menabung.
Jadi, selamat mencuba dan semoga berjaya.

 Sebenarnye ini motivasi untuk diri sendiri jugak..ehehe..:)




Alesya pon pandai menabung tau...
 
 
p/s : konon2 menabung nak beli Tab..heeeeee...
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Happy Birthday Mak...

 

Untuk Mak !!!
 
 Semoga emak dipanjangkan umur dah dimurahkan rezeki....
Amin...
Doa dari anak2 mu...

 
 Ni Dia Mak...Mak mertua aku...
( Birthday mak semalam sebenarnya)

Malam tadi buat surprise kat mak...
Sape lagi nak gembirakan hati emak kalu tak anak2 nya..
Lagi pon anak mak tak ramai..dua orang aje...
Aku menantu pompuan satu2 nye...
Menantu hantu jugak la kot...hehehehhe


 Sorry eh kena interframe gambar Alesya...
Heeee,,pic mak nampak tangan je,atas sebab2 yang tak dapat dielak kan...

 
Kek yang dipilih oleh En Hubby

 
Simple hadiah dipilih oleh Menantu mak...Hee..:)
Harap mak suke..:)
 

Mintak maaf pic kurang memuaskan...Saye pakai hp Cap ayam je..;)


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari ....

 
 
Hai..
Salam jumaat
Hari ni aku join Segmen  Cik Ayu  kita ni..
Tgok ramai jugak dah join kan..
Terutama nye Ahli GSF...
Nak join klik baner kat bawah eh...

 
 
 
Syarat2 penyertaan:

1. Buat 1 entri dengan tajuk Segmen Ayu : Saya Blogger Dari ....
(sambung kan ayat itu contoh:saya blogger dari Selangor)
2.letak banner diatas dan link kan ke entry ini
3.Follow Blog Ayu dan Queensbox jika sudi ;-)
(jika follow bagitahu ya,Ayu akan follow balik)
4. Taq seorang kawan anda
5.Tinggalkan link entri di entri Ayu ini.
6.Siap!..mudah tak?hehe
 
Ok mudah kan...
 
1.SAYA BLOGGER DARI JOHOR
Saya lahir kat Batu Pahat johor..
Menetap di Yong Peng Johor..
Anak jati johor tau...tak pernah berhijrah lagi...
dari dulu sampai sekarang still duduk johor je...
Okey itu aje..:)

Okey mangsa tag adalah..
Puteri Lilin
 
 


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Boleh ke mak??

 
Kringgg..kring.. ..Kring..
 
Hello...mintak tolong boleh,aku nak mintak air dengan mak kau lahhh
Anak aku demam tak baik2 lah ..
 
Ermm..dalam hati berkata, kalau demam bawak la pergi klinik atau hospital...
Die kata sudah bawak pergi klinik..macam2 klinik tapi masih demam lagi..
Baik sekejap pas 2 3 hari demam lagi...
Kesihan...
Aku tak nak hampakan die...
Bagitahu mak hasrat die...
Mak kata mak boleh tolong..
Mak ambil nama die dan anak nye...
Eh Bolek ke mak??
Pandai eh mak..
Setahu aku arwah atok dulu memang pandai la jugak...
Mak kate boleh tolong,just bacakan doa2 dan selawat je kat air tu..
Nanti minum dan mandi....
InsyaAllah...
Kita cube aje doa mintak kat Tuhan selebihnya Allah yang tentukan...
Kita usaha kan kata mak...

Selang beberapa hari die call lagi...
Lela,..Alhamdulillah anak aku dah sihat...
Senyum aku dengar...:)
Alhamdulillah...Kuasa tuhan...
Mungkin bukan sebab air mak aku tu pon...Tu semua Tuhan yang tentukan...
Kalau Dia berkehendak...semua boleh jadi...:)
Muhasabah diri sekejap aku...:)
 


 
 p/s: lame tak update blog...mintak maaf ye...Letih dan mood lari laa..heeee,Penat lepas majlis tunang adik hari tu...:)


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Bantal busuk

Selamat malam....ada yang masih belum tidur ka...alesya baru je tidur...nak suh die tidor punye la payah....haha mcm2 nak kena buat...

Alesya akan mintak susu tatal teng....heee ape tu...susu semua tahu kan....tatal tu bantal busuk die...teng tu puting ...alesya kalu tiga benda tak da tak tido la die...boleh buat orang porak peranda dengar suara die menjerit2... Haha...macam2 kan budak2 ni....heeee...

Alesya kalu bagi bantal len tak mau pon die...pernah sekali tu tertinggal kat umah mak...huwaaa haru dibuatnye...mengamuk2 die...hahah..gigih la kami pergi ambil kat umah mak....nasib la dekat aje....kalu tak haru jugak kan....


Ha....cepat ngaku,sape kat sini masih ada bantal busuk...hehee..

Okeyla....cute mama nak tidur....selamat malam semua...:-)


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina