Imej baru...:)


Assalamualaikum...




Ini kisah dua minggu lepas...baru sekarang nak post n3 nye...hehe...pemalas kan mama lela ni..huhuhu.

Masa tu hubby cakap nak bawak alesya gunting rambut...aku fikir elok juga kalau alesya berambut pendek...walaupun pada awal nye aku macam tak setuju....aku suka tengok alesya berambut panjang sebenarnya...cantik ber ikat....tapi kan tu kalu berikat..cuba bayangkan kalu tak berikat..dah macam apa dah serabai ye..hehehe...alesya ni kalu nak ikat rambutnya
punye la payah....kena kejar die dulu,kena pujuk dulu umpan macam2 baru nak duduk diam..kalau idak haissss...Sabar aje la...cuba bayangkan mak yang nak ikat rambut die...kecian mak..penat dibuat ye...tu mak,kalu hubby lagi la...kalu aku kerja hari Sabtu hubby akan jaga alesya...bila die mandikan alesya rambut yg berikat tu die tak buka pon...dah mandi tak basah namanya...hahah...hubby kate nanti payah nak ikat semula....haisss la....pastu hubby boleh bawak pulak  alesya je jalan...isk isk...dapat bayangkan tak rambut alesya macam mana..huuuu..dah macam tak terurus la kan....tu yang fikir elok la di gunting aje rambut alesya tu....just sapu krim sikat dah molek dah....siapa pon senang nak urus....:)


Meh tengok gambar alesya gunting rambut...Pertama kali gunting rambut di saloon...:)



Diam aje alesya...hehe baik je...:)

Alesya malu sebenarnye...tu yang diam je..hehehe





Mama kena teman kan Alesya kalu tak nampak die takut2...:)



Tengah tukang gunting rambut tu gunting rambut Alesya,die boleh nak tertidur plak..hahaha..
Kelakar la hai anak mama ni....Lame sangat kot Alesya bosan..hahaha



Taraaaa...ini la hasilnye...
Comil tak saye...ada orang cakap Alesya lawa rambut panjang...heee...
Ape pon kamu, kamu tetap comil dan lawa dimata mama...:)





Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Selamat Hari lahir...

 
 
 
 
Waktu berjalan tiada henti
mengiringi rembulan dan mentari
yang terbit dan tenggelam setiap hari
mengiringi usiamu yang terus bertambah dari hari ke hari
hingga saat ini...

selamat ulang tahun.
 
 
 
 ♥CIK ROSE CUTE OFFICIAL♥
 
13 Mac 
 
 
 
 
♥:: Mama Qhayra Bercerita ✿◕‿◕✿ 
 16 Mac
 
 
 
 
U Are My Sunshine !16 mac 
 
 
 
 
 
!! kisah dya !! 
17 mac 
 
 
 
 
 
this is me~kinara kinatara~cumey saje~
 
 
23 mac 
 
 
 
Semoga Allah berkati kamu semua...
Maaf terlambat beri ucapan ni...
Bukan lupe tapi tak ingat..hehehhee
Idak la...sekarang tengah mood kelaut cikit...tak tau la kenapa...blog pon tak terjaga...huhuuu
Kelaut atau ke  pasar malam mood tu pergi aku sendiri sebenarnye tidak pasti....
Maafkan ku maafkan ku jangan salahkan ku salahkan mood ku..lalallalalallala....


 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Wordless Wednesday #16

 
 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Terima Kasih Daun Keladi..:)

 
Hai salam jumaat...
Semoga kalian dilimpahi rahmat di hari yang mulia ini...amin...
Berbalik kepada tajuk diatas daku dengan rendah diri mengucapkan ribuan terima kasih atas pemberian tidak ternilai ini...
 
Antara cenderahati yang  diterima
 
 
 
 
Daripada  Kak Niena
 
 
 

Daripada Deqla Manjew


 
Daripada Waniey


 

Daripada Ayu
 
 

Daripada MV


 
Antara koleksi lain yang menjadi simpanan daku...:)
Ada yang sudah lame ku terima tetapi baru nak di update disini...


 
 
Tudung  dan brooch yang dipakai ni pon hasil pemberian Blogger juga...
Nak tau daripada siapa sila klik SINI


Terima Kasih bebanyak ye..Sayang kamu semua...:)



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Wordless Wednesday #15

 
 
 
                                           Alesya                                       Mama

Nampak tamak kan..hahaa...
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Happy Birthday deqla :)

 
 
Hai hai hai  birthday girl....
 Pertama kaliku kenal kamu,aku tahu kamu orang ke el...
Nak ke kamu kawan dengan aku...aku orang kampung tak punye apa2....hehehehe
Pertama kali aku tau kamu, aku tahu kamu comel....
Comel macam anak kucing jiran aku....hehehe...geram rase nak picit2....:)
Pertama kali aku kenal kamu,aku tahu kamu poyo......jangan poyo sangat ea..hahahha...
Jangan marah ye kamu....poyo bukan ape komen kamu tu...ala2 nakal2 manje rase nak geget2...hehehe
Pertama kali aku nampak kamu,aku tahu kau memang comel...
Kecik comey kalah kecik comey aku ni..hahhahah......
Pertama kali aku bercakap dengan kamu,aku tau kamu ni malu2 kucing jugak...kih kih....:)
Kalah kucing kawan aku tu...kucing tu pemalu jugak tau..hohoooo...
Pertama kali aku dengar kamu nyanyi,aku jatuh hati......
Jatuh hati ku tergolek2 lagi tau...merdu nye suara mu...;)
Pertama kali aku tinggalkan kamu aku rase sedih nak nangis.....
Bukan nak nangis je dah nangis pon kan .....Aku rindu..........
Aku rindu kamu...
Nilai persahabatan yang terjalin buat aku rindu kamu....
 
 
 
Buat sahabat ku Deqla 
 
 >
>
>
>
>
>
>
>
>
 >
>
>
>
>

 
 
 
 
 
 
 
 
nak cari pic lilin 30batang tak de lak..heheeeeee :)

 
 
 
Aku dan kamu..:)


Semoga Allah pelihara kamu
Semoga Allah lindungi kamu
Semoga Allah lanjutkan usia kamu
Semoga Allah tambah rezeki kamu (aku doakan kamu cepat2 dapat bb)
Amin...
Happy Birthday yang ke 30 Deqla..( 11 Mac )


 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Happy Birthday Lya....:)

 
Dia cantik ..
Dia menawan....
Dia ayu....
Dia Tabah...
Dia seorang ibu...
Dia penyanyang....
Siapa Dia???
Dia pada pandangan aku seorang ibu yang cukup tabah...
Walaupon dia sakit tetapi dia tetap tabah menjalani kehidupan ini..
Ini semua kerana dia ada permata hati yang telah memberi dia semangat yang luar biasa.....
Pada pandangan aku permata hati dia cukup istimewa...
Permata hati yang memberi sumber kekuatan...
 
Sempena hari lahir nye semalam 10 Mac ,
Aku doakan dia diberi kesihatan yang baik 
Semoga Allah lanjutkan usia dia..
Semoga Allah rahmati dia....

Dia yang aku maksudkan ialah pemilik blog  H.A.T.I


Lya dan permata hatinya.....
 
 
Happy Birthday Lya....
 
 
 
p/s : Hari ini Birthday Deqla kan kan ...Deqla untuk kamu lambat cikit ea...heheh..tak mao kongsi n3 kan kan kan...hahhaha :p
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Kerja di awal pagi..:)

Alesya tidur awal malm ni .dalam pukul 9 malam gitu la die tidur....
Rase Sunyi betul la malm ni...tiada hilai ketawa kedengaran....Aku fikir baik aku tidur awal juga malam ni....tengah aku berkira2 nak tidur aku diganggu dengan panggilan talifon ...

Kak aza a.k.a boss : lela esok kau masuk pagi la ye..tak cukup orang nak kerja.....

Aku : pagi pukul berapa..??? Kan aku memang masuk pagi...

Kak aza a.k.a boss : masuk pukul 6 pagi la...macam aku.....

Aku : laaaa..aku boleh buat ape je pepagi tu kak...heee...bukanku pandai pon nak Kendali Mesin dialysis tu.....

Kak aza a.k.a boss : kau boleh timbang macam biase la...tolong aku...kelam Kabut dua orang je kerja ...boleh ye...

Aku : baik la bosssssssss.....:(


Aku nak tidur esok nak Koje awal pagi......huhuuuuu...

Selamat malam....:)




p/s : ni cerita malam tadi..sekarang aku kat pat keje dah...tengah gigih buat kerja di awal pagi....
Selamat pagi semua :)


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Happy Birthday ( GSF )



Istimewa untuk yang menyambut hari lahir...
Idak la istimewa sangat...tapi aku doakan kesejahteraan buat kalian semua


Istimewa untuk Jagau ( 04 Mac )

Istimewa untuk Masz Sidek ( 19 Februari )

Istimewa Untuk Arelan (24 Januari )

Istimewa untuk Cikgu Etuza ( 11 Januari )


Mintak maaf agak lewat rasenye,tapi aku abadikan juga  ucapan selamat Hari lahir buat kamu di blog kesayangan hamba ni..:)

Semoga Allah berkati kamu 
Semoga Allah murahkan rezeki kamu
Semoga Allah panjangkan usia kamu 
Semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada kamu

aminnnn......





p/s : Mintak maaf agak slow cikit berblog..aku manyak koje la......Huwaaaaaaaaaaaa.......


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina