Selamat pagi malaysia

ASSALAMUALAIKUM.....



Selamat pagi ...berada di Indonesia amat berbeza...dekat sini pukul 6 waktu Malaysia sudah terang menderang...
Aktiviti hari ini kami Akan melawat banyak tempat bersejarah di Indonesia..salah satu ye borubodur temple..salah satu daripda 7 keajaiban dunia....wah teruja nk p ni.....nanti Akan ku kongsi kan pengalaman Disana ya..:)





Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Saya pasti rindu die........

I miss u alesya...






























Mama dalam perjalanan ke yogyakarta sekarang...doakan perjalanan mama...


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Cuti-Cuti Giveaway -Diari Aima

 
Syarat Penyertaan:
1. Warga Negara Malaysia
2. Ada belog
3. Buat satu entri bertajuk "Cuticuti Giveaway-Diari Aima"
4. Letak banner ni kat belog berserta url mcm contoh kat bawah
4. Follow belog "Diari Aima"
5. Like fanpage Diari Aima
   
Syarat selepas ni ambil perhatian ya PENTING sangat haha
6. Sertakan sekeping gambar OOTD (Outfit Of The Day)/Pakaian fevret semasa anda bercuti. Berikan alasan kenapa? kalau dapat ambil gambar dengan view dpt markah BONUS nak bagi link  post percutian pun boleh hehehe ;)

Note: kepada blogger yang ingin mengekalkan personaliti "anon" boleh guna cara di bawah :) So HAVE FUN!!
7. Jangan lupa tinggalkan url di bahagian komen ya!!
TARIKH TUTUP: 26 APRIL 2013
Rasa nye masih belum terlambat nak join kan...
Saya adalah WARGANEGRA
Blog saya  http://cutemama-lelamaisara.blogspot.com/
Sudah follow blog Aima
Sudah Like fanpage Aima



Gambar bercuti...:)
Masa bercuti di pulau Tioman dan Melaka..
Pakaian kegemaran seperti gambar diatas..hehehe
Simple je..:) Tapi kan bile dah ade anak lain sikit pakaian nye tau...Yang baju biru tu la pakaian bile dah ade anak...hohoooo...nampak ibu2 sikit :) Tapi yang penting suke berseluar aje...Senang nak melangkah...nak berlari pon senang tau..:)
Okey itu saje...:) Meh join reramai...Sokong geng GSF yek....:)

 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Ditelan mati mak, diluah mati bapa


Assalamualaikum...

Ditelan mati emak, diluah mati bapa
Maksud: Keadaan yang amat serba salah. Peribahasa ini cukup untuk menggambarkan satu situasi dimana manusia berada dalam keadaan tersepit di antara dua keadaan atau antara dua pihak atas sebab-sebab tertentu....


Semoga Allah permudahkan aku dan keluarga aku...semoga ada jalan yang sesuai untuk aku dan keluarga aku....amin ya Allah....

Di antara wang ringgit dan kebahagian mana yang kamu pilih???
Nak bahagia perlukan wang bukan...kalau tak da wang macam mana nak bahagia.....
Tapi wang bukan segalanya..,Kebahagiaan di sana lebih utama kan....pilihan ditangan kamu....:)




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Lebih sudu dari kuah

 
 
Siapa la yang lebiih sudu dari kuah tu yek..hehhe
Ini la nak story mase besday hubby hari tu...
Agak dah basi jugak kan story ni,tapi nak juga la ku tepek kan kat sini...
 
Aku ada la buat surprise cikit kat hubby,tapi tidak la istimewa sangat pon..simple2 saje...

Ini saje la yang sempat aku sediakan...hee
Nak masak bagai tidak la sempat mase tu...kena hari bekerja memang terkejar2...
Masa tu  tengah nak buka kek tu pon hubby dah sampai rumah tak sempat nak buat kejutan...sudah nya aku yang terkejut..hahhha..memang lawak....
Ini bukan besday Alesya tau...ini besday papa Alesya tapi harusla die yang over..hehhe
Gambar papa tidak ade ye..hee
 
 
 Ni la hadiah yang aku bagi kat die...
hahhaha...simple je..yang penting berguna kan..:)
 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Syahidkah Wanita yang Meninggal kerana Melahirkan?


Syahidkah Wanita Yang Meninggal Kerana Melahirkan ??


Pertanyaan :

Assalamualikum..
Saya ingin bertanya ,Jika wanita melahirkan dan meninggal dunia maka dia syahid kan?? tetapi jika melahirkan secara pembedahan bagaimana? adakah tetap mati syahid?

Jawapan : 

Wa'alaikummussalam
Wanita yang meninggal kerana anaknya ,baik ketika anaknya masih di perutnya atau ketika proses melahirkan atau setelah melahirkan di masa nifas,semua kejadian ini menjadikan kematiannya sebagai syahid.Baik melahirkan normal atau dengan cara pembedahan.



Tetap Wajib dimandikan
Kaum muslimin yang meninggal dengan cara diatas tetap wajib dimandikan,dikafani dan di sembahyangkan,sebaimana umumnya jenazah orang yang mati syahid dan jenazahnya tidak boleh dimandikan adalah orang yang mati syahid dalam medan perang...
,
فأما الشهيد بغير قتل , كالمبطون , والمطعون , والغرق , وصاحب الهدم , والنفساء , فإنهم يغسلون , ويصلى عليهم ; لا نعلم فيه خلافا , إلا ما يحكى عن الحسن .. وقد صلى المسلمون على عمر وعلي رضي الله عنهما , وهما شهيدان
Orang yang mati syahid, selain yang terbunuh di medan perang, seperti orang yang sakit perut, orang yang mati karena thaun, karena tenggelam, tertimpa, atau yang mati karena nifas, mereka semua dimandikan dan dishalati. Saya tidak menjumpai pendapat yang bertentangan dengan hal ini, selain pendapat yang diriwakatkan dari Hasan Al-Bashri… kaum muslimin juga menshalati jenazah Amirul mukminin, Umar bin Kahatab dan Ali bin Abi Thalib radhiyallahu ‘anhuma, padahal keduanya mati syahid (tipi tidak di medan perang) (al-Mughni, 2:399)
Allahu a’lam
Dijawab oleh Ustadz Ammi Nur Baits (Dewan Pembina www.KonsultasiSyariah.com)




Nor Sabeha Nasuha

Bayi comel yang tak sempat melihat ibunye....

Semoga Arwah kawan saya Maheran Supilati tenang disana...Al Fatihah...
( Arwah meninggal selepas melahirkan bayinye secara pembedahan)
Setelah empat tahun mendirikan rumah tangga barulah beliau disahkan mengandung,namun penantian untuk menatap bayinya tidak kesampaian ..Allah lebih menyayanginya...
Walaupon kita hanya berkerjasama melalui telefon kehilangan akak amat terasa..
Kak Yan kamu insan terpilih oleh Allah untuk pergi dalam keadaan begini..
Allah lebih mengetahuiNya...
Al fatihah...



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

31.03.2013

 
Alhamdulillah syukur Allah lanjutkan usiaku...
31.03.2013 aku genap berusia 29 tahun...
Terima kasih pada kawan2 yang mendokan dan memberikan ucapan...Terima kasih banyak2...
Ucapan dan doa tu buat hati ku berbunga2 riang  :)
Thanks....
 
 Ini gambar masa aku berumur 21 tahun....
mase muda remaja..heheh..meriah gitu...
Yang tak menahan siap kena baling dengan telur tepung dan macam2 lagi la...memang tak boleh lupe saat tu....

 Menangis,melolong pon tiada guna diorang tetap mendajal aku...huwaaaaa....
korang bayangkan bau hanyir telur tu macam mane,haisss... tak leh lupe....
serik.... tapi happy..:)


 
 Ini hadiah daripada orang tersayang....
Surprise siap pos kat tempat kerja...
Memang terkejut...jarang die buat kejutan macam ni...:)
 
 heheh..yang ni buat aku tersenyum aje...biarpon aku tahu bukan die yang tulis tapi yang pasti aku happy...:)
( Orang yang tolong pos  adiah tu yang memandai bubuh ucapan ni..heheheh)
 
Ni lah hadiah daripada hubby aku..terima kasih bebanyak...
Sorry ye laling besday laling b bagi adiah murah n cikai je...hahhahahah...
Tetapi berguna kan kan...Nanti senang aku up kat sini hadiah ape yang aku bagi kat hubby tu yek...:)
 
 
 
p/s : Badan tak berapa sihat laaa...


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina