You ...pergi jauh-jauh!!



Aku tengok die mundar mandir ...masuk keluar masuk lagi keluar lagi...
Macam kucing hilang anak...pernah tengok idak kucing hilang anak....
Kalu tak pernah tak dapek den nak nolong...hahhaha

Dalam setangah jam die masuk lagi meluru terus duduk sebelah aku....
Nak ape orang ni..haissss....
Naik pening lalat aku duduk sebelah die...( Bau rokok kuat sangat)
Pelan die bersuara...
Abang ade hal ni...Nak balik rumah duit tak do....
Lerr....Abang nak RM 50.00 boleh...
Den tergamam jap..nak bg ke idak..takut bukak beg karang kena rembat semua lak wit aku...
Tetiba fikir bukan2...Iyelakan orang sekarang bukan boleh percaya sangat...Aku pon bukan kenal die sangat...Just jumpe gitu2 je...
Terus je mulut manis aku ni berbicara...
Tak de duit la bang...Tak bergaji lagi ni...
Kira bohong ek...alahai dose tak?
Die cakap nak isi minyak motor...Dalam hati kecian jugak...tapi nak isi minyak motor sampai ke RM 50.00...
Hmm bohong la ni...Aku raba poket ade RM 10.00 aku terus bagi kat die...
eksyen plak tu tak nak....tak cukup die kata...
Hmmm..duduk lagi kat situ tunggu aku...
CEpat la bla dalam hati..aku dah fikir macam2 je....
sibuk Suruh aku pi dapatkan gak duit...
Eeee....sesuke ati je........

Aku buat2 sibuk...die tetap tunggu aku...
Aku cakap..bang tak de la..kalu nak RM 10 ade...
Dengan tak malu die ambil dan pergi...Janji nak bayar sampai sekarang tak nampak batang hidung....

Aku tak kisah la RM 10.00 tu tapi aku takut dengan ko...dengan cara ko pon aku tak minat..
Main pakse2 plak....huhhh...

Nasib baik mase tu ade dua tiga orang rakan lagi..kalu aku sesorang macam ne??? naik bulu tengkok pk...
Yela kena gak pk yang negatif kan...haissss..lain kali kena hati2 la...kena kunci pintu rapat2...Jangan bagi orang luar masuk.....Harap2 jangan le die datang lagi.....


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Holiday :)



Yeaaaahh..dah cuti sekolah moh kite bercuti..
Mengalahkan budak sekolah pulak...
Musim cuti sekolah ni mesti ramai dikalangan ibu bapa nak bawak anak2 mereka jejalan kan...
Apakata bawak mereka ke Melaka..Rasanye tak rugi..mcam2 ado disana...den tolong promotkan Melaka ea...Walaupon den ni anak jati Johor tapi tak menyalahi undang2 pon kan...

Tempoh hari den ngan family den pi melaka...
Saja la nak bawak  Alesya jejalan...
Moh le layan mata jap tengok pic yang sempat dirakamkan...






Kami sekeluarga ke melaka wonderland...


Yang ini dalam Dinosaur Park..
just pameran je la kat sini...
Jejalan pi dekat dinosaur tu boleh melalak plak Alesya..Takut dek bunyik dinosaur yang mengaum macam rimau tu...



Papa Alesya...  

Mama Alesya ( den la tu )

Ni kat dalam Taman Buaya...
Buaya banyak tapi tempat mandi ni jadi pilihan Alesya...
Mestila kan..Buaya tu nak buek ape...tidur je tgok..hahahhaa baik pi mandi main air...

Apalagi terjun dan mandi la die...



Lepas penat main air...Layan pameran yang ade kat situ...
nice la jugak...











Lepas tu kami pi shoping kat area melaka..tapi tak de amik gambar....hehhe...
Okey la itu aje setakat ni...Adiossss...



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Kalau memang bukan rezeki kita...





Interview ??? Tapi Surat panggilan interview sampai lewat....tarikh panggilan interview dah terlepas...ya Allah moga Ada jalan untuk dia...

Rayuan dibuat...aku beri kata2 semangat untuk die...die dah lama kerja jauh nun Disana.....kasihan....penat letih dah lali bagi die....

Sampai sana die call....b...abang tak dapat interview tu....mereka tak bagi ambil interview tu....sentap juga aku rase....aku kata tak ape la tak de rezeki...sabar.....Sayu suaranya di hujung Talian....tak pe la abang balik la......Katanye lagi...

Semasa berjalan keluar... Die terjumpa gugusan anak kunci, betul idak penggunaan gugusan tu  aku sendiri tak pasti..hehehhe ...dia ambil anak kunci tu dengan Niat untuk memulangkan nye semula...hendak beri pada siapa? beri aje la pada pihak pengurusan disitu....terdetik dihatinya mana la tau kejujuran nye tu die akan diberi peluang untuk kembali di interview ..macam cerita drama .kan selalu macam tu..hehehe

Harapan tak kesampaian.....die tetap tidak di interview...Ini realities bukan drama tv....

kalau memang bukan rezeki kita macam mana pon tetap bukan kite punye.....kann..muhasabah diri...






*** Pernah bertanya kan pada kawan yang sekarang sudah jadi seorang jurutera,just Tanye ade kekosongan jawatan yang sesuai untuk die ?? Tiada jawapan....sombong kah kawan tu atau sebaliknya... Berteka teki sendiri....satu ayat jawapan pon tak Ada...kalau pon takut aku mintak tolong yang bukan2 jawapla ape2 pon...cakap tak de kosong ke ape ke.....tak luak dik....hmmmmm....






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina