You ...pergi jauh-jauh!!



Aku tengok die mundar mandir ...masuk keluar masuk lagi keluar lagi...
Macam kucing hilang anak...pernah tengok idak kucing hilang anak....
Kalu tak pernah tak dapek den nak nolong...hahhaha

Dalam setangah jam die masuk lagi meluru terus duduk sebelah aku....
Nak ape orang ni..haissss....
Naik pening lalat aku duduk sebelah die...( Bau rokok kuat sangat)
Pelan die bersuara...
Abang ade hal ni...Nak balik rumah duit tak do....
Lerr....Abang nak RM 50.00 boleh...
Den tergamam jap..nak bg ke idak..takut bukak beg karang kena rembat semua lak wit aku...
Tetiba fikir bukan2...Iyelakan orang sekarang bukan boleh percaya sangat...Aku pon bukan kenal die sangat...Just jumpe gitu2 je...
Terus je mulut manis aku ni berbicara...
Tak de duit la bang...Tak bergaji lagi ni...
Kira bohong ek...alahai dose tak?
Die cakap nak isi minyak motor...Dalam hati kecian jugak...tapi nak isi minyak motor sampai ke RM 50.00...
Hmm bohong la ni...Aku raba poket ade RM 10.00 aku terus bagi kat die...
eksyen plak tu tak nak....tak cukup die kata...
Hmmm..duduk lagi kat situ tunggu aku...
CEpat la bla dalam hati..aku dah fikir macam2 je....
sibuk Suruh aku pi dapatkan gak duit...
Eeee....sesuke ati je........

Aku buat2 sibuk...die tetap tunggu aku...
Aku cakap..bang tak de la..kalu nak RM 10 ade...
Dengan tak malu die ambil dan pergi...Janji nak bayar sampai sekarang tak nampak batang hidung....

Aku tak kisah la RM 10.00 tu tapi aku takut dengan ko...dengan cara ko pon aku tak minat..
Main pakse2 plak....huhhh...

Nasib baik mase tu ade dua tiga orang rakan lagi..kalu aku sesorang macam ne??? naik bulu tengkok pk...
Yela kena gak pk yang negatif kan...haissss..lain kali kena hati2 la...kena kunci pintu rapat2...Jangan bagi orang luar masuk.....Harap2 jangan le die datang lagi.....


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

14 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

wei ngeri....mboi...nak smpai rm50.00 isi myk moto? myk moto dlm rm6.00 jerr...men pksa pksa plak tu...mula la rietta pkir yg bukan bukan...

Liza Yati said...

Bahayanya.. risau dgr. Skang ni org terdesak sanggup buat apa saja. Huhu..

Cik Nur™ said...

bahayanya kak..kiranya sebelum ni akak pernah nampak dia la yea...

lepas ni, spare duit kecik2 je dalam poket tu kak...bahayalah tunjuk wallet dekat org mcm tu...

Rosmiza Ali said...

Nampak gaya stail nak menipu orang jer tu.. Zaman skang ni macam2 cara orang nak menipu.. hati2la kita semua.. Huhu..
http://miezashaklee.blogspot.com

LYAfrina said...

MENYERAMKAN org cam ni..mmg kna hati2..takut dia btindak d luar kwalan.. sape dia ni?

Kesuma Angsana said...

mcm2 jenis orng kat dunia ni yer

Deqla Manjew said...

errr.. lela.. dia ni sape?? mintak duit org paksa2 plak.. jenis saka apa dia nih? hahaha...

Mira said...

ok, itu menakutkan. kena hati-hati kak. orang sekarang ni perangai takleh nak jangka.

Si Matatajam said...

Ishk bahaya tu..... Hati2 la Lela... Kat sini pun ada kes camtu..

Solehah Shamsuddin said...

Haishh da jgk org cmtu ye. Selamba btl paksa2 org bg duit. Nah tu, msti xbyr dh duit tu kak

Chic Na said...

ada jugak org mcm tu ek.. menakutkan lah..

Cik Aini said...

haishh
nmpk sgt dah bg rm10 xnak..nk banyak2 kan..takut la hai...kira mama Lela pernh jumpa dia selalu ke?

Nora Karim said...

ish... mmg menakutkanlah... extra careful lan kali... takut kalau dia menyerang time seseorang pulak... huhhuhu takutnya..

Yana Libra said...

menakutkan je org tu kak..takkan rm50 utk mintak moto..nampak sangat menipunye tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina