Kalau memang bukan rezeki kita...





Interview ??? Tapi Surat panggilan interview sampai lewat....tarikh panggilan interview dah terlepas...ya Allah moga Ada jalan untuk dia...

Rayuan dibuat...aku beri kata2 semangat untuk die...die dah lama kerja jauh nun Disana.....kasihan....penat letih dah lali bagi die....

Sampai sana die call....b...abang tak dapat interview tu....mereka tak bagi ambil interview tu....sentap juga aku rase....aku kata tak ape la tak de rezeki...sabar.....Sayu suaranya di hujung Talian....tak pe la abang balik la......Katanye lagi...

Semasa berjalan keluar... Die terjumpa gugusan anak kunci, betul idak penggunaan gugusan tu  aku sendiri tak pasti..hehehhe ...dia ambil anak kunci tu dengan Niat untuk memulangkan nye semula...hendak beri pada siapa? beri aje la pada pihak pengurusan disitu....terdetik dihatinya mana la tau kejujuran nye tu die akan diberi peluang untuk kembali di interview ..macam cerita drama .kan selalu macam tu..hehehe

Harapan tak kesampaian.....die tetap tidak di interview...Ini realities bukan drama tv....

kalau memang bukan rezeki kita macam mana pon tetap bukan kite punye.....kann..muhasabah diri...






*** Pernah bertanya kan pada kawan yang sekarang sudah jadi seorang jurutera,just Tanye ade kekosongan jawatan yang sesuai untuk die ?? Tiada jawapan....sombong kah kawan tu atau sebaliknya... Berteka teki sendiri....satu ayat jawapan pon tak Ada...kalau pon takut aku mintak tolong yang bukan2 jawapla ape2 pon...cakap tak de kosong ke ape ke.....tak luak dik....hmmmmm....






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

21 comments:

N.Aima K said...

sedih :(

semoga urusan suami dipermudahkan huwaaa

izan mama mia said...

mungkin ada hikmah tersembunyi..sabaq naa

Masha Meisters said...

huhu....ada hikmah tu kak...sabau je la...ada yng lebih baiok menanti :-)

Kakzakie said...

Dunia hari ini tak sama dgn dulu itu tak dapat kita nafikan. Moga diberi kesabaran yg tinggi sebab Allah itu maha pengasih dan DIA tahu yg mana terbaik buat kita..

Cik Nur™ said...

insyaAllah..byk lagi rezeki diluar sana...org yg sabar Allah sayang...

byk jalan dipermudahkan nanti,,

Cik Aini said...

hurm..
bukan rezeki..sedih rsnya kan tp sebagai seorg islam yg percaya kan gada & gadar,anggap je xde rezeki :)

**kalo dah bukan rezeki,kdg2 makan depan mata pun boleh jatuh..tp kalo dah rezeki...yg hilang pun bole dapat balik..

sabar bebanyak ye :)

Rosmiza Ali said...

Takpela lela.. Takde rezeki yang ni sbeab Allah ada perancangan yang lebih baik untuk lela sekeluarga.. Yakin dengan rezeki Allah, in Shaa Allah.. =)
Mieza Suri Shaklee

kayyana said...

masa kite dalam susah kite akan kenal sapa kawan kite... dlm keadaan begini saya juga pernah merasa.. geram bile sahabat langsung tidak balas jawapan kite... takut mungkin barangkali kite minta 'kabel' die... itulah dunia kak.

aine ainun said...

betull...
kdang2 depan mata kita ja,
kalo bukanrezeki....bukan jugak...

Takpa....
insyaallah satu hari nanti akansampairezeki nya=)

Cinta Misteri said...

sabar yea Lela...mungkin ada rezeki yg lebih baik di tempat lain, lebih dekat dgn kamu & alesya

Deqla Manjew said...

kalo takde rezeki yg ini, pasti Allah dah rancang yg lebih baik utk kita.. yg penting kena redha dan usaha lagi. ;)

Mrs Velentine said...

takpe kak..mungkin ada rezeki lain untuk cik abg..amin

LYAfrina said...

yela..inilah y dikatakan ketentuan..klo dh bukan rezeki, walaupon brusaha camner pom.. ttp bkn milik kt. tp xpela..pasti ada y lbh baik mnantikan..

Time Traveller said...

Susah sekarang nie.. insyallah teruskan berdoa.. moga Allah mempermudahkan rezeki dalam perjalanan kehidupan di dunia ini.. amin

jaakechik said...

mungkin ada sesuatu yg lebih baik DIA dah aturkan utk kalian nanti... hope sabar ye...

Seri Selaseh said...

Allah Maha kaya. Dia tak bagi yg tu insyaAllah Dia ada simpankan rezeki yg lain. Bnyk2 berdoa ye.

Zuraidah Butang said...

tape lah...tade rezeki...ade Allah nak bagi yg lebih baik la tu.

are_lin@yu said...

inshaallah mungkin lepas ni rezeki lbh baik mnati ;-)

Yana Libra said...

mungkin ada hikmahnya semua tu kan...takde benda yang berlaku tanpa sebab..sy pun tgh stress nak dapat kerja dekat ngan leo..

Mira said...

ada rezeki lain yang akan menanti. insyaAllah. :)

Chic Na said...

mungkin lepas ni akan dapat tawaran yg lagi best.. inshaAllah.. doakan je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina