Suratan atau Kebetulan..





Suratan atau kebetulan...
Kadang-kadang kita rasa tak puas hati dengan apa yang orang lain perolehi...Kadang-kadang kita rasa cemburu dengan kejayaan orang lain..perlu ke ada rasa macam tu...

Down sangat.....
Apa yang kita nak tak seindah yang kita impikan...
Ya Allah...sebenarnya kehidupan ini akan jadi indah kalau kita sentiasa berfikiran positif...tapi kita sebagai manusia biasa kadang kala lupa dengan setiap aturan Allah....Setiap yang di aturkan untuk kita sebenarnya ada hikmah disebaliknya....

Akan adakah keajaiban yang bakal berlaku dalam hidup ini... hahaha... angan2 mat jenin saja...tak mungkin bulan kan jatuh keriba, .kena ada usaha,baru dapat hasilnya...Jalan mana yang harus dipilh...masih tercari2...Hmmmm..sampai bila pon tak pasti...

Puteri ku...
Kau lah penawar hidupku sekarang...Biarpon mama belum berjaya mengejar cita2 mama,tapi mama masih ada kamu..Indah nya setiap detik bersama mu sayang....
Alhamdulillah.. Allah tu Maha Adil... :)





 Puteri Kesayangan Hamba....


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

hai blogger

Assalamualaikum....
setelah sekian lama tidak muncul disini, hari ini tetiba rasa rindu....rindu nak berblog....
rindu nak jejalan blog kekawan...
rindu nak join GA...
rindu , rindu , rinduuuuuuuu.....
ok pelan2 dulu eh...lain kali story mori lagi....ambil mood dulu....daaaa....:)





Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Wordless Wednesday#21






# Raya ni nak buat langsir macam ni laa. ...:)


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Hari guru..

Assalammualaikum ....

Selamat hari guru...hahah dah lama dah orang duk sambut hari guru...ni kira entry basi la ni...eh he
Sudah lama tak menulis kat sini jadi nak tulis ape pon tak tau...:)

Ini cerita dah lama... saja nak publish dekat sini ...Masa hari guru tempoh hari mama Alesya ni terlebih rajin dok buat kan special cute card untuk cikgu taska dia....


Meh Jamu mata anda dengan gambar yang Ada... :) Alesya yang request buat card ni..Dia nampak gambar card ni Kat iPad mama...mama pon try buat...haha...ni la hasilnya...Mama Ada belikan pearl brooch jugak untuk cikgu Alesya...:)









P/s : ambil mood berblog semula...






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Pray For MH370



Kanak-kanak Taska Nurhakim mendoakan semua penumpang MH370 selamat dan dilindungi Allah

Kawan2 Taska Alesya..


Bersama guru2 Taska..


Alesya tiada didalam gambar diatas...Alesya disini masa tu, di pantai Melaka...
Semasa berada disini terdapat beberapa kapal terbang  melakukan penerbangan....Mungkin aktiviti misi pencarian MH370..Beberapa kapal laut turut kelihatan....
Semoga misi pencarian menemui jalan penyelesaian..Amin...










Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Bertemu Dan Berpisah


Berjumpa dan berpisah 

Adat manusia biasa

Hilang dimata tapi  dihati tidak lupa

berdoalah kita agar aman dan sentosa

Semoga kita berjumpa lagi di lain masa


( Ulang, Ulang , Ulang dan Ulang sampai letih....)




Cik Misi
( Pic ni den tak nak pon tau saje je Cik Misi hantar kat den...mengenangkan jasa die pada ku,aku abadikan jugak la pic die tu kat Blog emas ni... heee)



Hari terakhir berkerja dengan cik misi...


Sampai ati ko kan tinggal kan aku..huwaaaa....




Minggu lepas sempat g dating dengan die...karok ,makan2 dan shopping...
Tapi cik misi bawak den g karok kat tempat yang agak beronar...huuu....Tak sanggup nak p tempat tu lagi...
Ape pon aku akan ingat kenangan kite bersama..cewah... Kalu kau bace ayat aku ni kan mesti ko gelakkan aku kan...hahhaha...
Bye Masha...Good luck di tempat baru tu......





p/s : Cik Misi dah tak kerje dengan den lagi...die dah dapat tawaran kerja dari KKM. Nak Jumpe die p la  Hopital Sultan Ismail Johor Bahru...

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Cukup la sekali...



Assalamualaikum....

Huh dah lama tak menulis disini...
Banyak benda yang ingin aku luahkan disini, tapi tak tau nak mula dari mana..
Sihat ke kawan2 maya ku?? Aku Alhamdulillah....

Malang? 
Malang yang tidak berbau..kalau berbau dah lama aku lari jauh2 dari dia...Kalau bau nye wangi pon aku tak nak dekat dia...huu...

Apa la cerita pasal malang pulak ni...mintak jauh la malang -malang ni...Tetapi itu semua dah di tentukan Allah ..Sebagai orang islam kite kena redha dengan ketentuan Nya...kan.... :)


Ini cerita bulan lepas...







"Sebuah kereta jenis proton iswara keluar  dari simpang secara tiba2..
Sebuah kereta jenis produa kancil yang dipandu oleh saya tak sempat break dan melanggar kereta terbabit"

Inilah yang terjadi pada aku...Ada rasa fobia bila bawak kereta sekarang ni...
Cukup la sekali ni...Jangan la ia berulang lagi.....
Syukur pada Allah aku dan Alesya tak de ape2 masa tu...
Kadang2 kite berhati2 tetapi atas kecuaian orang lain kita jadi mangsa...

Cukup setakat ini dulu yang sempat aku coretkan...
Kalau di Izinkan Allah In Sya Allah kita jumpa lagi....:)
SALAM JUMAAT.. :)



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina