CPUV Campaigns ??







Ini ke dinamakan BE tu..hahaha...Tak tau sangat pasal ni...Ade orang baik hati tolong tunjuk ajar...
Dah lama tak aktif sangat disini...Nak BW la nanti...Daaa..............:)
Rindu nak bace coloteh korang...:)




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Orang baru


Assalamualaikum....

Yihuuuu dapat anak sedara dua orang sekali Gus....Tahniah buat Adik Dan kakak....Dah Jadi mama adik & Kakak aku ni....







Muhammad Zafri Aqil - Anak kakak ( 03/12/2013)
Filia Hanania - Anak Adik ( 01/12/2013 )
Nur Fathiyah Alesya - Anak sayeee... ( 28/5/2010) heeee...ini bukan orang baru ini orang dah 3 tahun lebih..heheheheh



Terasa teringin benar nak ade baby lagi.............................
Ya Allah moga satu hari nanti ..............

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

You ...pergi jauh-jauh!!



Aku tengok die mundar mandir ...masuk keluar masuk lagi keluar lagi...
Macam kucing hilang anak...pernah tengok idak kucing hilang anak....
Kalu tak pernah tak dapek den nak nolong...hahhaha

Dalam setangah jam die masuk lagi meluru terus duduk sebelah aku....
Nak ape orang ni..haissss....
Naik pening lalat aku duduk sebelah die...( Bau rokok kuat sangat)
Pelan die bersuara...
Abang ade hal ni...Nak balik rumah duit tak do....
Lerr....Abang nak RM 50.00 boleh...
Den tergamam jap..nak bg ke idak..takut bukak beg karang kena rembat semua lak wit aku...
Tetiba fikir bukan2...Iyelakan orang sekarang bukan boleh percaya sangat...Aku pon bukan kenal die sangat...Just jumpe gitu2 je...
Terus je mulut manis aku ni berbicara...
Tak de duit la bang...Tak bergaji lagi ni...
Kira bohong ek...alahai dose tak?
Die cakap nak isi minyak motor...Dalam hati kecian jugak...tapi nak isi minyak motor sampai ke RM 50.00...
Hmm bohong la ni...Aku raba poket ade RM 10.00 aku terus bagi kat die...
eksyen plak tu tak nak....tak cukup die kata...
Hmmm..duduk lagi kat situ tunggu aku...
CEpat la bla dalam hati..aku dah fikir macam2 je....
sibuk Suruh aku pi dapatkan gak duit...
Eeee....sesuke ati je........

Aku buat2 sibuk...die tetap tunggu aku...
Aku cakap..bang tak de la..kalu nak RM 10 ade...
Dengan tak malu die ambil dan pergi...Janji nak bayar sampai sekarang tak nampak batang hidung....

Aku tak kisah la RM 10.00 tu tapi aku takut dengan ko...dengan cara ko pon aku tak minat..
Main pakse2 plak....huhhh...

Nasib baik mase tu ade dua tiga orang rakan lagi..kalu aku sesorang macam ne??? naik bulu tengkok pk...
Yela kena gak pk yang negatif kan...haissss..lain kali kena hati2 la...kena kunci pintu rapat2...Jangan bagi orang luar masuk.....Harap2 jangan le die datang lagi.....


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Holiday :)



Yeaaaahh..dah cuti sekolah moh kite bercuti..
Mengalahkan budak sekolah pulak...
Musim cuti sekolah ni mesti ramai dikalangan ibu bapa nak bawak anak2 mereka jejalan kan...
Apakata bawak mereka ke Melaka..Rasanye tak rugi..mcam2 ado disana...den tolong promotkan Melaka ea...Walaupon den ni anak jati Johor tapi tak menyalahi undang2 pon kan...

Tempoh hari den ngan family den pi melaka...
Saja la nak bawak  Alesya jejalan...
Moh le layan mata jap tengok pic yang sempat dirakamkan...






Kami sekeluarga ke melaka wonderland...


Yang ini dalam Dinosaur Park..
just pameran je la kat sini...
Jejalan pi dekat dinosaur tu boleh melalak plak Alesya..Takut dek bunyik dinosaur yang mengaum macam rimau tu...



Papa Alesya...  

Mama Alesya ( den la tu )

Ni kat dalam Taman Buaya...
Buaya banyak tapi tempat mandi ni jadi pilihan Alesya...
Mestila kan..Buaya tu nak buek ape...tidur je tgok..hahahhaa baik pi mandi main air...

Apalagi terjun dan mandi la die...



Lepas penat main air...Layan pameran yang ade kat situ...
nice la jugak...











Lepas tu kami pi shoping kat area melaka..tapi tak de amik gambar....hehhe...
Okey la itu aje setakat ni...Adiossss...



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Kalau memang bukan rezeki kita...





Interview ??? Tapi Surat panggilan interview sampai lewat....tarikh panggilan interview dah terlepas...ya Allah moga Ada jalan untuk dia...

Rayuan dibuat...aku beri kata2 semangat untuk die...die dah lama kerja jauh nun Disana.....kasihan....penat letih dah lali bagi die....

Sampai sana die call....b...abang tak dapat interview tu....mereka tak bagi ambil interview tu....sentap juga aku rase....aku kata tak ape la tak de rezeki...sabar.....Sayu suaranya di hujung Talian....tak pe la abang balik la......Katanye lagi...

Semasa berjalan keluar... Die terjumpa gugusan anak kunci, betul idak penggunaan gugusan tu  aku sendiri tak pasti..hehehhe ...dia ambil anak kunci tu dengan Niat untuk memulangkan nye semula...hendak beri pada siapa? beri aje la pada pihak pengurusan disitu....terdetik dihatinya mana la tau kejujuran nye tu die akan diberi peluang untuk kembali di interview ..macam cerita drama .kan selalu macam tu..hehehe

Harapan tak kesampaian.....die tetap tidak di interview...Ini realities bukan drama tv....

kalau memang bukan rezeki kita macam mana pon tetap bukan kite punye.....kann..muhasabah diri...






*** Pernah bertanya kan pada kawan yang sekarang sudah jadi seorang jurutera,just Tanye ade kekosongan jawatan yang sesuai untuk die ?? Tiada jawapan....sombong kah kawan tu atau sebaliknya... Berteka teki sendiri....satu ayat jawapan pon tak Ada...kalau pon takut aku mintak tolong yang bukan2 jawapla ape2 pon...cakap tak de kosong ke ape ke.....tak luak dik....hmmmmm....






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Haisss dah GOMOKKK!!





Aku yang dulu bukan lah yang sekarang...
hehehhe...Dulu2 aku kurus sekarang udah gemokkk...
Haha Gemok ke cik kak...idak la gemok sangat,tapinye lain le dari dulu..Dulu masa anak dara den berat cume 38 kg je...Kurus kan...kurus kering macam papan..hehehhee
Lepas beranak kan Alesya den naik la cikit 43Kg tapi sekarang ni naik lagi..huhuuu,
seluar den banyak yang tak muat sudah....


Antara sebab2 berat badan den naik mendadak :-
Cik Misi yang suke ajak den makan...
Cikit2 mak lela lapar la jom makan ..jom pekena pizza...Kfc...dan yang sewaktu dengan nye...

Antara makanan yang menggemokkan daku....

Buger ..Call je die datang terbang kat pat keje...hehehe

Pizza lori je ni...Hehe



Cik Misi ooo Cik misi nape suke ajak aku makan...hehehe..

Tengok cik Misi makan sorok2..kih kih kih....

Bukti yang di diperolehi oleh my supervisor......Hahaha..Bukti kami kuat tapau makanan...

Berat badan ku yang terkini....uhuuu...


Gemok cikit ja masih boleh jadi model kan..hahahha,Tapi kena hati2 jugak ni...huu


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Indahnya di Kampung



Tempat jatuh lagi dikenang kan...
Rindu suasana  di kampung halaman..
sejak kebelakang ni hari minggu daku selalu di kampung... Seronok tau...


Alesya pon seronok..bebas bermain....

Ini basikal Alesya mase umur setahun...mase setahun jenuh den tolak...hehehhe ..sekarang Alesya dah pandai kayuh basikal sendiri...Good!!!!

Buah rambutan kat rumah mak...Sodap....

Rambutan yang sudah siap di petik...


Penggemar buah-buahan tempatan...

Ini pon hasil tanaman sendiri..abang yang tanam ni...



Tinggi nun diatas..Kalu tak dipetik awal dia jatuh dan busuk....

Ni hasil yang kami dapat hari tu...Dah Habis pon dimakan ....Manis tau...

Bermain di padang sekolah yang betul2 di depan rumah mak....
Budak kecik ni la yang paling seronok ...






Ini masa aktiviti ibadah korban tempoh hari...Ni abang2  aku yang dok sibok berposing..
Best kan duk kampung...Kalu aku ade tanah sendiri mau ku bina banglo tersergam indah di kampung....hehe..Berangan dulu...tapi memang indah tau,dengan pokok2 hijau...sejuknye mata memandang   
I Like!!!!! u all macam mana suka Tak??




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Makan Tuan...



Hamboi2 terasa lama no tak mengadap blog ni...Kerja den datang bertimpa2 dengan metting yang entah ape2..hahhaa..terasa buang masa...huhhhhh..
Aku tak tau mana nak mula sebenarnye ni...nak blogwalking rasa tak de kesempatan...Internet sangat lambat..macam siput teetttttttttttttt.......huh!!!..Marah!!..
Astagfirullahhalazim....
Sabar sabar....:)


Tetiba aku rindu kat GSF...berkecimpungnya aku dalam dunia blog ni semua kerana GSF...Serius...Kalau tak agaknye idak la aku aktif no kat sini....
Tq Mama Arina wujudkan GSF ni...
Eh aku rindu ko lak la mama....
Tadi jejalan singgah blog Mama...sunyi sepi tak de orang...

Jelajah terus kat blog Mama...aku terbaca   N3 INI 
Emak Ipad mama tu sekarang dah bertuan kan aku tau...Sesungguhnye emak ipad tu pon pernah belasah muke den ni...Tapi nye idak la berdarah..Cume lebam cikit je...Bibir encik hubby pon pernah dibelasahnye, sampai berlaku pendarahan yang tak bape la nak serius sangat...
Makan tuan ye kamu Ipad bebel aku dalam hati...nak belasah balik idak le aku sampai ati...
Sayang ko Ipad...Walaupon ko dah belasah tuan2 ko tapi tuan2 ko ni sayang ko tau tak..:p



Emak Ipad yang menjadi pujaan ...heeh....


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Cinta jannah...




Ramai sudah sedia Maklumkan tentang drama cinta jannah di tv3...
Semalam merupakan episod akhir bagi drama ni.....

Aku memang gila la tengok drama ni....best bagi aku drama ni...lagi2 hero nye tu handsome...hahahahaha...

Tetapi di sini terdapat ketidak puas hati aku tentang episod semalam...huhu..
Antaranye...

1. Jannah tak berbaik pon dengan bapak n akak die tu....habis gitu je ek...
2. Mak bapak die tak tau pon jannah tu dah kawin sebenarnye kan....tak dapat jumpe menantu pon kan....
3.Damia pon tak berbaik pon dengan mak bapak die....kecian la hai kena buang keluarga...anak tunggal pon kena buang keluarga kan...huhuuu
4. Si sufiaan tu tak tau ke tengku mami tu sebenarnye mak die..hahah..tergantung je macam tu...
5. Mana ustaz pak su si ezaril tu ek...watak mati macam tu padahal ritu sibuk p kl nak tengok anak sedara die dengan jannah tu...hihi...
Hehehe...ni antara yang aku tak puas hati la...saja je menyuarakan dekat sini....

Agak2 kalu aku lah jadi jannah tu sesuai idak...choiiiii..




Ni hero dan heroin cinta lela kat tvABC...hahahhaha...verangan...









Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Sama tapi tak serupa....


Hari ni nak tepek lukisan pertama Alesya kat sini untuk buat kenang kenangan....
Memang surprise tau...Mama pon teruja tengok lukisan ..Maklumla mama Alesya ni tangan kayu..ahahaa...lukis apo pon tak menjadi....

Alesya lukis cartoon banana..katanye la...tengok la sama idak..haha











 jom layan video alesya kat  sini  ------->   Alesya



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina