Berhenti!!!!

 
 
Salam jumaat semua...
Pagi2 harini, masa hantar Alesya kat umah emak,aku dikejutkan dengan ini:-
.....
.....
.....
.....
 
Wah punye la gelabah...Cek cek lesen ic semua...Tgok road tax...semua sempurna aku rase...
Tgok alesya enak tidor kat sit belakang.....
Walaupon sempurna tapi kecut perut juga..hahhaa..
Tengok semua kereta kat depan aku dah kena tahan...wahhhhh..kenape semua kena tahan ni...Seram mak....
 
Jeng jeng jengggg.....
Tibe turn aku pulak disuruhnye meneruskan perjalanan...
Haaaa....lega rasenye...
Tapi kan tapi kan...kenape aku je kena jalan ek..yag lain berhenti plak...
Adakah aku nampak ayu ayu tak pon cun cun tak pon nampak baik aje...hahhahhaha
Mulale nak perasan kan....
Mungkin die dah penat nak tahan semua kereta .kereta pon tengah banyak..nak tahan semua ye jenuh...heeee
Aku tengok ramai mamat2 moto tersadai kat tepi jalan...Haaa kes ape la tu...
Ramai jugak yang tak berani nak meneruskan perjalanan,just tunggu dan lihat aje dari jauh...sudah macam pesta ape aje pagi ni aku tengok...
 
Eh aku nampak seseorang yang aku kenali...
Alamak die kena tahan pak polisi...
Alahai ciannye...
Aku tahu die tak ade lesen...
Dah sudah......
Penat sudah nasihat suh amik lesen tapi masih tak ade kesedaran..hmmmmm...
Macam curah air kat daun keladi je rasenye... 
Hampeh...
Ni dah kena adakah die masih tak sedar jugak...
Entahlah nak......
Sendiri mau ingat la yek....

Habis...itu sahaja cerita untuk hari ini..
Sekian Terima Kasih....hehe
 
 


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

27 comments:

Mrs Velentine said...

paling takut kalau time roadblock..hehehe..kaki semua bergoayang

are_lin@yu said...

fuhhh nasib lepas kan..hihi

Ayuni said...

sye klau nmpk signboard tu pun bleh gelabah...

Cho Zila said...

akakpun gelabah kalau nampak signboardtu entahler pasalper...

kinara kinatara said...

selamat akak lepas dari 2..:)

huhu..betul 2 kak..jangan berani sangat law xdek lesen..:)
sekarang nyh ramai yang tak berlesen..

Nazayiena said...

Nasib baik ada bawa semua dokumen berkaitan....

Deqla manjew said...

pak polisi x nk tahan lela sbb lela bucukkkk x mandi.. hahahaha...

etuza said...

tahniah lulus ujian memandu..heheheh..baguslah tak kena tahan..

norhidana miswan said...

heheheh kalu akak pun tentu gelabah... masa tu mule lah duk fkr bile lesen mati bagai... kalu tau bt dek je hehehe...

Cik Nur said...

jgn takut2..hihi..kalau lengkap semua xpe.. :)

nur selalu tgk je..sebab depan opis nu kerap ade roadblock..hihihi

Cinta Misteri said...

hahahaha...nasib baik tak kena tahan kerana menggunakan hp ketika memandu.

ha! sapa tue? habislah org yg dikenali tue, mesti kena saman punyalah. kalau kumpul2 saman tu dah boleh bayar amiklesen kereta & motor sekali agaknya. silap2 leh amikkan utk 2-3 org

Si Matatajam said...

Lela cun tu yg bagi lps tu hak hak hak..

jaakechik said...

lesen memandu ni penting, rugi kalo xde. 1 kali kena saman, sama mahal caj nya dgn yuran lesen moto.

p/s : lama jaa xbw, bz..sory yer..btw, makin cantik blog ni..heee

Karukord Jagau's said...

hah kalau aku yg jd polis tu.....ko mmg aku tahan ....kita menyembang dulu hehehhee

Arina Shamsul said...

hahahaah..mungkin polis tu tak nampak ko didalam dear.rasa seram2 la dia kan.sbb nak control macho..terus dia bg je kete mama jalan.kekeekek

ok tak alasan ni?hahahaah

Cik Aini said...

hahahaha
Ayu la konon
siap bwk ank kat blkg..ntah2 pak polisi tu sian kat ank tgh tdo blkg..tu la soh jln.hahahaha

tp betul lah kan,even dh lengkap kalo pak polisi mintak mesti ketaq2 nk bg..kdg2 time tu lah IC pun ssh nk tarik kuar dr purse..kan..hahahaha

Cik Aini said...

eh..lupa nk tanya sapa yg mama Lela kenal tu?
adik?sedara or jiran?
hehehehe

psst ! sempat snap pic kan..dasyatttt

fieda said...

gambar tak keluar la pulak...hihihi..mmg gigil kalau ada roadblock..

mizz miaizzati said...

saya ni ada lesen tapi takot nak bawak..eii lagi terukk...kira akak hebat la..huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kalu wani mau gelabah kak lela walaupun lengkap semua hahaha

Chic Na said...

abg2 polis tu suruh jalan sbb tak jadi nak ngorat, nampak anak kat belakang. kikiki..

shuhadaothman said...

leceh kalau slalu kena tahan ni. hehe. especially moto la kan.

wan nurul hezrina said...

nie kena siasat kenapa pak polis tak tahan lela nie=)

dya bunga said...

dya kalau time roadblock cpt2 tarik tali pinggang..hahaha..

N.Aima K said...

walaupun x buat salah roadblock mmg menyeramkan

Dayana Bahar said...

driver perempuan jarang ditahan... hehe kesian tengok alesya tidor kot..

9n0L4 said...

mase lesen P dulu, kalut bwk kete dpn polis roadblock. sengeh je die. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina