Indahnya di Kampung



Tempat jatuh lagi dikenang kan...
Rindu suasana  di kampung halaman..
sejak kebelakang ni hari minggu daku selalu di kampung... Seronok tau...


Alesya pon seronok..bebas bermain....

Ini basikal Alesya mase umur setahun...mase setahun jenuh den tolak...hehehhe ..sekarang Alesya dah pandai kayuh basikal sendiri...Good!!!!

Buah rambutan kat rumah mak...Sodap....

Rambutan yang sudah siap di petik...


Penggemar buah-buahan tempatan...

Ini pon hasil tanaman sendiri..abang yang tanam ni...



Tinggi nun diatas..Kalu tak dipetik awal dia jatuh dan busuk....

Ni hasil yang kami dapat hari tu...Dah Habis pon dimakan ....Manis tau...

Bermain di padang sekolah yang betul2 di depan rumah mak....
Budak kecik ni la yang paling seronok ...






Ini masa aktiviti ibadah korban tempoh hari...Ni abang2  aku yang dok sibok berposing..
Best kan duk kampung...Kalu aku ade tanah sendiri mau ku bina banglo tersergam indah di kampung....hehe..Berangan dulu...tapi memang indah tau,dengan pokok2 hijau...sejuknye mata memandang   
I Like!!!!! u all macam mana suka Tak??




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

19 comments:

Kesuma Angsana said...

kat kg mmg best giler lah & tq mendoakan Adik juga yer

Rosmiza Ali said...

I pon like.. Banyak aktiviti boleh buat kalau duk kat kampung.. Tenang pun tenang.. Beza ngan duduk kawasan perumahan ni.. Huhu.. Rindu mak kat kampung tetiba.. T_T
ZON PERMAISURI CHOMEL

Cik Nur™ said...

amboii..seronoknya anak dara akak tu.. :)

tapi.mmg pun kan kak..kampung damai je...

Solehah Shamsuddin said...

Mestilah suka.hehe amboi kak, berangan nk duk sana ye.hehe belilah tanah kak. nt boleh beli banglo sebijik. kampung mmg best. sejuk je, xpanas mcm kt bandar ni.huhu

Nastyna said...

Kampung la tempat yang paling best, I pun suka.. tapi I umah kayu style lama tu huhuhu (pun berangan). Mangga nak sebijik please :p

Cinta Misteri said...

tercari2 gambar buai, rupanya rambutan yang duduk. best kannn rumah kampung ;)

norhidana miswan said...

sapa lah yg tak suke ngn kampung sndiri dik oi... akak kalu boleh pun nk bt umah kt kg n keje kt sana je... seronok kan...

BUNDA a.k.a KN said...

Sekarang ni jarang sangat nak rasa suasana kampong sebenar macam dulu2...kebanyakkan dah berumah batu ala2 teres... pokok2 hijau pun dah kurang..

Time Traveller said...

Dekat kampung semua nyer best.. ada banyak pokok buah-buahan.. tanah yg luas.. kanak2 nak bermain pun tiada masalah.. :D

Nak buat korban pun tak pe.. :D suka life kampung.. tapi sekarang kampung pun dah banyak d maju kan .. harap banyak lagi la yg kekal :D

Deqla Manjew said...

suka jugak.. tp xde pilihan lain..dok je la kat bandar ni hah... hoho..

amir zahari said...

Memang tak dinafikan.. bestnye duduk kg.. T__T rindu..

are_lin@yu said...

mmg tersangat best klu dapat blk kpg..happy ja tgk alesya kan ;-)

hazlina azmi said...

bestnya rambutan......blogwalking..jemput follow blog saya dan bertukar2 link ye..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Cik Aini said...

setujukkk bu!
mmg happening lah kalo balik kg lg2 kalo ramai2 kan..sonok sgt..

**meh la pos skit rambutan tu....cek tingin nih.huhuhu

pha is said...

dah lamam x makan buah mangga..

Masha Meisters said...

of course la syok weyh....haha

Chic Na said...

kat kg semua ada kan.. nak makan ape petik je.. hehehe..

jaakechik said...

besar-besarnya mangga dia... buat kerabu sedapp tuuu... hrmmm meleleh air liur jaa tgk mangga hikhik..

LYAfrina said...

tu la.. suasana kampung mmg terbaik..
tenang n nyaman ..
byk mde blh buat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina