Cup Cake

 
 
Meh nak story mory ni...
Ini sebenarnye dah lame jugak punye story....Heeee..
Tapi niat di hati ingin juga story...
Maka aku tabahkan hati kuat kan semangat gagahkan diri story disini...hehe...
 
Idak la story seram atau pon lucu mahupon story sedih...
Cume nak story haritu aku dengan alesya buat projek berdua..hehhee
Projek ape?? projek buat cup cake..
Disebabkan Alesya suke kek aku pon rerajinkan la diri buat..hee
Disebabkan  Alesya juga suke cekelat jadi aku pon buat la cup cake cekelat untuk die...
Ni main tibai aje buat..
Resepi pon men tibai aje..
Campak2...je semua..asal boleh..
Bak kata orang, kita buat die bukan die buat kite...tibai je....:)
 
Tepung + gula+susu+coco+baking powder+ isin vanila + telur 

Memula pukul la telur tu sampai kembang pastu masukkan bahan semua yang lain tu...
Masuk kan la sikit2...
Bila dah sebati semua boleh la letak kat dalam cup...
Nak lawa tabur la hiasan cikit kat atas tu..Dekat rumah ada badam tabur je..Jadi itu la pilihan aku...
 
 Tararaa..dah siap dah isi kat dalam cup....
Senang je.....
 
 
 
 Masuk dalam oven..bakar la 20-30 minit
 
 
 Ni la hasilnye....
Tapi pelik kan...die naik tak sekata...sebelah aje naik..hahahhahaha..buruknye...
Tapi kan tapi kan...rasenye sedap jugak...
Alesya suke betui....
Yang penting encik Hubby pon suke jugak....ahhhhhh,...rase bangga kejap ...wakakaka....
 
 
p/s : Buat kueh dengan Alesya memerlukan kesabaran yang tinggi...hahahha....Tapi sonok tau.:)
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

24 comments:

Nur Fahz said...

Biar rupanya tak cantik,janji sedap rasanya. :)

Cho Zila said...

kalau rajin smuanya jadi mudahkan...

wan nurul hezrina abd halim said...

oklah2 janji sodap di mulut..hehehe=)bak mai 1 nak rasa

wan nurul hezrina abd halim said...

datang lawat lela n jenguk alisha=)sihat??

Chic Na said...

tak cantik takpe asalkan sedap. tp nampak moist je. konfem sedap tu air tangan alesya. mintak sikit. :)

Yana Libra said...

pelik je tengok senget sebelah kak..nape jadi camtu tu? hehe..

tp, kalau sedap ok la tu~~ :)

Cik Nur said...

rupa tak penting, janji sedap.. :)

yg penting si kecik tu suka.. :)

Arina Shamsul said...

hahahaah...ni namanya cupkek naik sebelah dear...hahahah.

are_lin@yu said...

wahh sedapnya tgk..mjadi la tu kak ;)

Nyue said...

hehe..xpe la mama lela..naik sebelah je pun..hehe..janji sedapp..hehehe

norhidana miswan said...

siap ada yg melimpah kuar lg masa bakar ek, tp nengok pada kaler tu msti sedap.... tak kisah la naik sebelah je ke jnji jd n alessya suke kn

wan nurul hezrina abd halim said...

salam hari selasa lela=)

QasehnyaRania said...

betul tu kak.selagi tak mencuba.selagi tu tak tahu kan..

saya tak buat apa pon cuma xtvt tahunan..

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/istimewa-buat-uols.html

izan mama mia said...

wakakakakakaka,,,saya amat percaya ianya amat sedap sebab buat dengan penuh kasih sayang kan,,,,,yummy bak mai pos cni sikit nak gak rasa cokelat tu sedap

Mrs Velentine said...

tapi kan kak..nampak sebab walaupun x sekata

fieda said...

mesti sedap tu..bior la tak comey asal sedap..tp nape ye dia naik sebelah jer..

BaNu Syah said...

yg penting sedap hehe

Deqla manjew said...

yg penting sedap..rupa belakang kira dah kan..haha..

Deq's Qienz said...

rajinnya kak lela..ala upe xpnting ya pnting rajin dan boleh makan..hehee

N.Aima K said...

prctse maka perfect

9n0L4 said...

waaaaaaa. sodap nye cup cake. coklat pulak tu. vanila takde ke? haha. lame nyeee tak baking. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rupa xpenting asal sedap kan hihihi...rajin sungguh kak lela ni

Karukord jagau said...

tulun buatkan tuk aku bulih :)

Cinta Misteri said...

taraa......

mestilah sedap kannnn....coklat. nnti buatkan CiM yepppp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina