Perihal kasut

 
 
Aku gile dengan kau kasut...sungguh aku gilakan kau...
Heee boleh gitu gilakan kasut....
 
Aku sukakan kau kasut...kau cantik bergaya,anggun menawan....semua lah yang ada dengan nye...
 
Aku minat sangat dengan kau,minat dengan warna-warna menarik kau tu..aku minat dengan fesyen kau..tertawan nye lahai....
Sampai satu tahap kasut aku penuh dalam almari kasut tu...dalam kotak lagi...yang belum pakai pon ada jugak...hehe
Tapi itu semua dulu,semua masa aku kerja di Jabatan Belia dan Sukan...sekarang tidak lagi...
Sejak mengandung kan Alesya aku hanya pakai sandle biasa aje...kasut tumit tiada lagi dah..pencen terus pakai kasut tumit..sampai la sekarang ni..kalau beli pon sekali je la untuk raya...
Itu pon bukan kasut tumit tinggi pon...tumit rendah aje..lebih selesa...
Yang penting keselesaan kan kan......:)
 
 
Kalau pakai kasut macam ni selesa tak??
 
Hee ...Alesya berangan nak pakai kasut die masa baby tu..hehe
 
 
Pssss...dah join segmen Deqla ke belum tu?? Nak join klik baner kat atas tu tau..:)
 






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

30 comments:

Lynn said...

Saya pun memang bermasalah dengan kasut nie..masalahnya dah banyak tapi tak sedap pakai..heel lagila jarang pakai..yg penting bertutup kat depan..belakang terbuka takpe..hehe

Deqla Manjew said...

ehh kaki alesya ke tu? haha..comel jek kaki pakai kasut cam tu.. giler kasut? fuhh..kire lom tahap marabahaya lagi la eh..sbb skng dah normal.. hikhik ;p

norhidana miswan said...

akak pun tak berani pakai kasut tumit tinggi dik, maklum bdn makin berat hehehe... akak lbh gemar beli kasut or sandal yg comfit... walaupun agak mahal tp selesa...

hehehe comel la kaki besar tu pakai kasut kecik heeh....

* dik ni resepi kek keju biskut meri yg akak selalu bt, hrp2 sama lah ek... kalu tak sama mungkin ada bahan2 yg tak sama...

1 paket biskut mery coklat
1 paket biskut meri original
1/2 tin susu pekat
1 tin krim nestle
1 bekas krim cheese

bahan A-campurkan suku tin susu pkt+1 tin krim nestle

bahan B- suku tin susu pkt+ 1 bekas krim cheese

lapikkan bekas ngn aluminium foil, sapukan bahan B pd lyr pertama lps tu rendam kan biskut coklat ngn bahan A, susunkan pastu sapukan bahan B, rendamkan biskut original n susunkan, sapu bahan B... bt peringkat itu sampai abis... pastu boleh simpan dlm peti ais... bahagian atas blh tabur ngn coklat or cheese... biarkan 3-4jam dlm peti ais baru di mkn... selamat mencuba

Cho Zila said...

itulah al kisahnyer.. awatnyer dia teringin nak pakai kasut lamanya...

are_lin@yu said...

wahhh alesya..kasut tu dah kecik lah..hehe..eh alesya dah bsar sebenarnya..haha

dya bunga said...

haha..belikan lah aleesya kasut baru..

Cinta Misteri said...

CiM mmg kena pkai heel. Nak2 bila jalan ngan en.hubby sbb dia besar & tinggi. Kerdil pulak rasanya klau just pkai flat shoes.

Tp, kalau gi santai2 ngan member2 mmg pkai korean shoes jer laaa

fairus mohamad noor said...

haha..kelakar..nk jugak srung kasut tu

Chic Na said...

kita sama. dalam keta takyah cakap la kasut. pakainya idak pun. hehe.. tak muat dah alesya. simpan kat adik annti. :p

Etuza Ezawarna said...

sakit kaki tu..tak muatkan...hehehe..

nini said...

hehe....mastilah tak selesa...siapa punya kasut la yang diambil tu...hehe

Nastyna said...

Tak rindu pakai high heels ker? I ni kadang2 teringin tapi bila try balik, aduhhh urat dah takleh terima, since pregnant dah tak hgh heels sampai skang. dulu tak pernha ada flat hahaha kalau boleh sleipar jepun pun nak high.

Cik Nur said...

Dulu....nur pernah gilakan kasut.. almarai kasut penuh kasut nur je..

sekarnag tak lagi..hihih
nur pun pakai selipar biasa je...
huhuhuh

Arina Shamsul said...

alololo...comelnya kaki alesya .hehehe.

sy sampai sekarang pengila kasut dear.tp kat kuching ni jangan haraf la nak membeli lagi.pakai je apa yang ada tu.hehehe.

Cik Aini said...

hahaahaha
tetap cute di mata Acik Ai tau.ngeeee

ai pun sama,pakai heel kalo pergi event ja pun..kalo x,lebih selesa pakai sandle biasa ja :)

Nyue said...

hahahaha..kelakar la alesya ni..huhu...mash cantik simpan utk adik alesya nty la..hehee

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe...kiut jew....dah lamer la plak xbeli kasut bru...hehehe....

Hasrina said...

tiuttttt

Solehah Shamsuddin said...

hee patutla kasut yg Alesya pakai tu macam kecik je. rupanya kasut dy msih baby dlu.hehe :)

Aine Ainun said...

sy pun x pakai d a tumit..
pakai comfort je selesa..

comey kaki Aleesya tu=)

Yumida Huda said...

ala...comelnye kaki tu..x muat nk masuk lam kasut baby tu..
sy ske tgk org pakai kasut..kiut je

izan mama mia said...

ehe..kali comel siapa tuu ??.. alesya simpan laa kasut tu tuk adik nnt..agaknya saja alesya bagi signal minta adik..kot..tapi mama dia yang tak faham maksud tersirat alesya...hahaha..

N.Aima K said...

olololo dah x muat lah kasut.. nnt minta mama beli kasut baru!!

Mrs Velentine said...

MV kurang pakai heel sebab kaki dah 3 kali terkehel

Karukord jagau said...

cantek kasut...
owh..by the way...done follow sini....kehkehkehkeh

selamat berkenalan ^__^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la alesya tingin nk pakai kasut baby ker...nanti suruh mama beli kasut baru yer

Bui Junaidi said...

BUI JENIS X SUKA PAKAI KASUT..LEBIH SELESA PAKAI SANDAL JER..

BaNu Syah said...

kasut tumit tinggi mmg sy x pkai lbih selesa sandal simple n selesa

Yana Libra said...

akak gile kasut rupe2nye dulu ye~ :P

kasi can kat alesya pulak lah kak :)

wan nurul hezrina abd halim said...

Dalam banyak-banyak barang nurul sangat hati2 memilih kasut.tak mudah nurul nak dapat keselesaan ngan kasut2.pernah beli mahal2 100++ tapi melecet jugak kulit nie.ngelast sampai sekarang mmg susahnya nak dapat beli kasut yang betul2 selesa n cantik dipakai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina