Jom BBQ...

 
Kat luar hujan masih turun...Sedap kalu dapat tidur kan...hmmm...
Mata memang tengah mengantuk gara2 Alesya yang bangun seawal 4 pagi..huhuuu...

 Kala hujan2 ni perut memang mudah menyanyi kan...
Lagu ape si perut tu nak nyanyi...
Lantak ko la perut..asal ko bahagia....heee..
Cuti Tahun Baru Cina haritu aku tak kemana2..Santai bersama keluarga aje...
Musim hujan lagipon tak syok nak berjalan... 
 
Meh layan aktiviti santai kami sekeluarga...


Kami sekeluarga berbbq...Berbbq depan rumak emak dan abah aje...
Tak de tepi2 pantai dah..heeh...Pon boleh....
Tengok semua dengan pasangan masing2....Maklumla pengantin baru lagi..
Aku,pengantin lama dengan anak aje...
Abang aku yang tua tu lagi la,anak kemana isteri kemana..hahahhaha..tak patut....

 
 
 

  
Orang kuat bbq Abang Dan dan kak Ain...
 
Abang aku yang ni la yang beria2 nak buat bbq...
Suke betui die bile rancangan die berjaya,,hehhehe
Bukan selalu dapat berkumpul kan....
 
 Ni berlakon aje tau...Aku tak de tolong bakar bbq pon..hahha...

 Yang hitam itu menawan..ehhehe...terhangus sudah...

 Ikan dan ayam..
Sebenarnye ada lagi juadah..tak dan nak snap...syok makan saje...:)

 
p/s : Aku ade buat coslow mase ni..tak sempat nak snap gambar dah habis licin..bangga kejap aku..hahah..
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

31 comments:

Mrs Velentine said...

kalau licin tue maknanya sedap..harus bangga...meriah..bak sikit ayam tue..hehe

Deqla manjew said...

sakan berbbq.. teringat pulak masa kat melaka dulu tu...huhu..mmg best la berkumpul mcm ni ngan family.. ada lawan2 sape mkn paling cpt tak? hahaha..

Busyra Bt Takiyudin said...

wahhh.. bbq, sedapp ni... huhu.. terliur pulakk.. pos sini sikit... hehe

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya...bbbq

wan nurul hezrina abd halim said...

nurul sangat suka xtvt bbq nih..bukan apa suka makanan yang mcm2 santai2 sambil makan2..mintak sikit..nyumnyum

wan nurul hezrina abd halim said...

singgah jenguk lela di petang khamis=)

are_lin@yu said...

adoi terliur tgk k.lela..hiihi

ejulz said...

waaa.. best.. teringat bbq dgn family si gule..

Solehah Shamsuddin said...

amboi, sakannya akak ber-BBQ ye :)

norhidana miswan said...

seronok betul kalu balik kg pastu dpt berbbq bersama2,... tp kalu balik kg akak selalu yg bkr ayam edy je n akak tlg, sbb yg lain2 sume bt keje kt dlm

Rosmiza Ali said...

Ramai pulak yang berbbq cuti CNY baru ni ye.. Tetiba rasa nak berbbq skali.. Lepas balik dari kursus ni nanti nak cadangkan kat hubby lah.. Hehehe..

Chic Na said...

bestnya bbq. lama tak berbbq ngan family. semua adik beradik dah berpasang2an ya. meriah la. ;)

Cik Aini said...

wahhhh
best kan..kalo aktibiti mcm ni mmg sonok sht..makan x byk mn pun..hapening tu lebih.kan kan..ngeeeee

Cik Nur said...

kongsilah resepi.. :)

bestkan kumpul ramai2 mcm ni.. :)

Karukord jagau said...

ko punya resepi ke bakar2 ayam tu...mesti sedap nih :)

Nyue said...

bestnye bbq satu family..hehehehee....


sedappnye coslow..nyam2..

izan mama mia said...

best laa kalau semua bekerjasama...nnt nk buat juga..tp mmg ssh nak kumpul..

Nastyna said...

Seronok bbq ni, kami pun kalau berkumpul ramai2 wajib la buat, makan tak mana, membakar tu yg syok.

Arina Shamsul said...

wah bestnya...nak cikittt..haaha.

Hasrina said...

wah best nya..rindu macam ni with family..hope can do it soon

ieda immi said...

bestnyaaa bbq, akk pun baru buat 2-3 hari lepas, memang seronok, api panas sgt tuu dik, smpai garing kulit ayam ekekke

Etuza Ezawarna said...

wah2..terliur lah nampak, mesti garing wangi dan enaknya nak makan..ada kuah saty ke...

aReLaN said...

lama tak ber'BBQ'.bestnya.hehehe...tapi minggu lepas ada la bakar ikan sempena solat hajat. :)

fieda said...

seronoknyer dapat ber bbq gini..

Masz Sidek said...

salam kak lela... seronok nya bbq... semua sedap2... :)

Yana Libra said...

seronoknya tengok..hepi je tgk masing2 ngan pasangan~ :)

QasehnyaRania said...

baru buat bbq juga hari tu kat melaka.malam kenduri umh pak long.
bakar ayam, ikan dan otak2 kempas.. hihi

BaNu Syah said...

wahhhh mcm best jer,dpt kumpul rmai2 semua.

N.Aima K said...

best bbq tapi saya malas nak mengipasnya haha

9n0L4 said...

haha. belakon posing rajin la tuuuuuu.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah bbq ramai2..best tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina