Jogyakarta trip part 1

Haaaa... Agak dah nak basi idak cerita ku kali ini...tapi tak mengapalah..aku ku cerita in jugak...hehehe...memula agak teruja juga bila bos ajak sekali sertai trip ni...wah seronok tu.tapi aku kena tinggalkan di comel aku tu...ini trip untuk staff dan pesakit sahajalah...huuu..redha la..untuk tiga hari mama tinggalkan kamu dengan papa ok...

Memula nak p memang rasa sangat teruja...takut pon ada..hahha....
hahah siap tak keruan lagi..haaa..sebab aku tak pernah tinggal alesya lama cam gini.sudah tu jauh plak...huuu..macam2 dalam benak pikiran ni...dengan pikir kat sana lagi..haiss

Hari yang ditunggu pon tiba...nak tau satu rahsia..aku pertama kali naik kapal terbang tau....hahahaha...agak jakun juga..heeee..rupanya barangan cecair tak leh bawak naik kapal terbang ye..? Haaa...habislah semua barangan ku...mane aku nak sumbat ni...sayang lo kalu kena buang...kat Lcct kami yg jakun2 semua dah macam anak anak ayam je rasa...haha...ke sana kemari...huhuuu...memang tak leh lupa....kawan aku fiza dapat sumbat barang die dekat member yg bagasi nye boleh check in...bagasi aku bos aku tak check in kan pon..huhuuuuuu....haru.....aku pasrah aje la....aku tengok kawan aku yang kantoi habis semua lonsyen2 kena campak kat tong sampah..hahahaha...rasa nak menangis die cakap...coz baru beli....aku....eh lepas plak....entah...sebab barangan aku comil2 je kut...huuu....kalu yg cikit comil je memang dibolehkan kan?....lega.....

Naik kapal terbang ade la dalam 2 jam lebih kami semua sampai kat Jogyakarta...lapangan terbang kat sana dekat betul dengan sawah...masa nak mendarat tu rasa nak mendarat atas sawah padi plak..huuuu...
Tiba kat sana lagi sekali kami rasa macam anak ayam...hahahaha... Terlalu ramai manusia...tempat plak padat dan sempit...hura hara..kedatangan kami disambut dengan 2 ekor anjing besar berwarna Hitam....tapi sebenarnya aku tak nampak pon anjing tu..pelik jugak semua kawan2 seangkatan habis dihidu anjing besar tu....member aku cakap aku bawak " kawan lain" tu terselamat.....wah mulut cabul betul...hahahaha..tak patut kan.... Mungkin sebab aku nampak baik je anjing pon hormat kat aku...huhuuu...cakap besar palk...idak la dulu2 aku selalu jugak kena kejar ngan anjing ni,sampai naik serik.....fobia pon ade......tapi nye scan tetap kena scan beg2 semua tu..tu prosedur wajib kan..

Lepas selesai di imigresen kami dibawa ke Ibis hotel......
Ape jadi lepas ni???
Konon2 macam drama la kan...harus Ada sambungan next episod...hehe....jangan serik jangan malu membaca karya agung tulisan penulis syok sendiri ni .....hahaaaaaaaa....

To be bersambung....



Bergaya  di hadapan Ibis Hotel Bandar Jogyakarta...

Yang ini bergaya dihadapan Bale Raos restourant


Sementara menunggu makanan sampai...

Yang ini yang bos aku yang order...Nasi  merah. aku panggil..aku tak ingat sudah name nye...


air epal menjadi pilihan daku,tapi pelik die guna epal ni bukan epal hijau...manis banggat...boleh kena kencing manis...huuuu

Ni gambar hari pertama kami...Waktu petang lepas kami makan tengah hari kami di bawa melawat ke  Water Castle..
Kendian ea cerita nye...Ok tata titi tutuuuuuu...:)






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

22 comments:

pinky said...

bestnyer dapat jalan2 mcm ni...

Masha Meisters said...

dah basi la cite ni...hehehe
epal tu boleh komen tak? decor kena improve lagi la...hahaha

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya jalan2..

Deqla Manjew said...

wahh syoknyeee...jadi ank dara la lela kat sana eh... hihi...

ejulz said...

teringin nak g sana gak.. hehe

Nurul Ain Zulkarnaind said...

nasi merah tu sedap x

9n0L4 said...

ni cite lame jugak la ni. hehehe. excited kan nk cite. :)

kinara kinatara said...

serius akak nampak macam anak dara lagi...heheh..awek muda nie..:)

Yana Libra said...

kak, nak tanya kalau letak brgn cecair dlm beg untuk kargo tu boleh ke x? huhu~~

Aine Ainun said...

saya pun pestime nak kapal terbang p Bandung..ehehehe
tula je, takdak naik lagi sampai sekarang...

teruskan sambung...=)

Cik Nur™ said...

Nur pun belum pernah naik kapal terbang bukk..!

ada sambungan ye bukk..cepat2 sambung ye buk..hehehe


bestlahkan pergi sana, nur teringin ga ke sana, tapi belum ada rezeki...

dan nur pun baru tahu pasal barangan cecair tu...sekian.hehe

Chic Na said...

boleh tahan basi gak ni.. huhu..

selalu yg cecair tu bwk dlm travel pack je konpem lepas punya.. seronoknya lela slalu je ada trip.

boni kacak said...

wah...bestnya.. saya tak pernah sampai lagi ke sana tu

aReLaN said...

wah...sampai ke jogyakarta tu. bestnya

izan mama mia said...

hai posing cam anak dara

MulutPayau said...

Seronoknya jalan2....

are_lin@yu said...

beznya pergi indon...huhu...wahh byk shopping tak k.lela..hehe

Rosmiza Ali said...

Amboi, seronoknya makan angin.. =)

Si Matatajam said...

Bestnya bercuti..nak ole2!! Ha ha ha..amboi2 jadi bujangan la masa tu yek..hik hik

Cik Aini said...

wpun dah basi..dah lama tp satu je nk cakap..jeles!

betul jeles weiii.huhuhu

wan nurul hezrina abd halim said...

lain2 tak pandang tapi kalu bab air tak menahan!

N.Aima K said...

Wah strict jugak ya lpngn terbang diorg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina