Tips Of The Day



Tips of the day

Cara2 Nak Kejutkan Orang Liat Bangun Sahur

TIPS 1
Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur ... cam gini antara caranya:-

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan ...
2. sentuh bahu org tidur tu ... dan goyangkan perlahan lahan ... sambil panggil nama dia ...
3. renjis air kat muka dia ... sambil panggil nama dia ...
4. tampar tampar manja pipi dia ... sambil panggil nama dia ...
5. tutup kipas/air cond ....

TIPS 2
Tapi kalau masih tak berkesan:-

1. jerit nama dia kuat kuat ...
2. gigit ibu jari kaki dia ... cam antu toyol gigit ...
3. simbah air sebaldi ... kalau boleh air rendam baju dalam korang...hahah..zalim...
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam ....
5. goyang badan dia kuat2 ... then jerit gempa bumi! ... gempabumi! tsunami! ... tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke ... tak pun ikan patin masak tempoyak sebelah hidung dia ... bgi ambik bau sikit ....

TIPS 3
tapi kalau masih tak berkesan gak:-

1. pergi kat telinga dia ... then sebut "maa rabbuka!" ... sambil seru nama dia banyak2 kali ...
2. duduk kat sebelah dia ... baca je surah yaa sin!

TIPS 4
tapi kalau masih tak berkesan gak ... ni je la cara terakhir:-

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan ... kerana Tuhan lebih menyayanginya ... jangan lupa call penggali kubur booking satu bilik untuk dia .....




Sumber dari Fb...:)

Selamat Bersahur & Berpuasa ...!


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

20 comments:

Deqla Manjew said...

hahahahaa... memula baca ok lagi.. lembut caranya.. masok tips ke-2 dah agak dah ni mesti lawak.. paling tak menahan yg last sekali..!!

Si Matatajam said...

Tergelak akak baca tips 3 & 4 tu Lela...terbaik la..

Si Matatajam said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa Lela

Masha Meisters said...

simbah je dengan air.....haha
tapi dah macam aku je ni...payah nak bangun...jagn siram aku!!!!

kayyana said...

hahahaha.. bgus btul tips ni.. adoi... sakit perut gelak sorang sorang nih...

boni kacak said...

hahahaha.. ganas nya cara kejut.hahahhaa

aReLaN said...

tahun ni sahur & bukak puasa sorang2 je.wuuuuuuu

Rosmiza Ali said...

Kahkahkah! Pernah baca ni dulu.. Tapi dah lupa kat mana.. Hikhik! ^^,

9n0L4 said...

hahaha. sabor jelah. sape la yg susah benor nk kejut bgn sahur cenggitu. :)

Aine Ainun said...

saya kan, dah 3 hari, somi yang sedar dulu, padehal dah kunci jam, taks edar ja..mujur suami sedar, kalo dua2 tido sungguh, mmg x sahur la kamiiiii

Cik Aini said...

hahhahaha
tips ke 3 x menahan betul.ingt skali sebut marobbuka trs buka mata conpom.silap2 mau kena ketuk kepala.hahhaa

selamat berpuasa mama Lela :)

Dayana Bahar said...

sadis sungguh,,,, hehe

N.Aima K said...

Amboi mcm marah pn ada... salam ramadhan :)

Cik Nur™ said...

hahahaha...
bangun serta merta kalau guna hak no.3 tu..
hahaha

Cendol said...

hahaha akak niii..ingatkan ye ye je tipsnyeee...punya la tekun baca,masuk tips ke 2 dah lain macam,masuk tips ke 3, dah tau dah akak buat lawakkk!haha
takutla nak gigit ibu jari kaki..kene penerajang hilang gg...

MulutPayau said...

Hehehe...tips yg ke 3 dan 4 tu kelakar betul....

Che Rosliza Che Mat said...

hahaha....kelakar akak baca tip tue...

Karukord jagau said...

tips 3 dan 4 tu sangat baek tu...hehehee

Chic Na said...

huhuhu.. makin liat makin kejam ye cara nk kejutkan.. lawak betul. huhu..

salam ramadan Lela..

wan nurul hezrina abd halim said...

innalillah...lawak ramadhan nie...nurul alhamdulillah setakat ni mmg bangun sahur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina