Kasut raya Alesya :)

Assalammualaikum

Tahun ni papa yang nak pilih kasut raya untuk alesya...mama ok aje....tapi dah nak raya pon papa tak pilih kasut untuk alesya...bile ada mama berkenan papa tak berkenan pulak...ikutkan aje la...
Nak diceritakan satu malam kami sekeluarga je jalan kat expo parit raja...terjumpa la satu kasut sport adidas ni....si papa pon berkenan....maka beli la papa kasut tu untuk alesya....tapi mama kata kalau pakai baju kurung ye tak sesuai...papa pon bercadang nak beli lagi satu untuk alesya...







Bermula episod kisah suke duka mencari kasut raya alesya....heee....

- cari kat carefour batu pahat = tak jumpe/ tak berkenan/tak lawa
- cari kat packson batu pahat = tak berkenan
- cari kat batu pahat mall = pon papa tak bekenan
- cari kat the store batu pahat = ada berkenan tapi tak de saiz....
- cari kat pekan pekan parit sulung = tak cantik kate papa,mama pon tak berkenan..
- cari kat bandar batu pahat= ade berkenan tapi nanti la dulu beli kate papa......aikkkk bile nye nak beli papa oiiii....hahah
- cari kat pekan yong peng je la kate mama.....tapi papa busy cat umah jadi ye tak jadi cari....mama pon malas nak p cari seseorang sebab nanti papa kate tak lawa...

Besok dah nak raya ni...kasut tak beli pon lagi....sampai dah Balik kg pon tak de kasut lagi ....bermula episod mama merengek2 Mintak papa belikan jugak kasut raya untuk alesya....kecian gak kan pe pagi raya tak de kasut raya....walaupun alesya tak tau pape tapi mama cian kat die tak de kasut raya...hehe
Si papa pon naik moto je p cari kasut raya Alesya...Malam raya jalan sesak tu papa naik moto je...mama tak ikut sekali mase tu...


Berapa kali la papa call mama untuk pilih kasut yang sesuai...mama ok kan je sebab tak nampak depan mata kan...
Dalam satu jam papa balik bawak kasut...wah ...catik....tapi....




Besau cikit la ...


Dah sudah macam ne nak pakai kalu lagu ni...patah la balik dengan harapan kedai tadi tu tak tutup lagi...

Tunggu punya tunggu papa tak balik- balik..call pon tak....risau gak..lama pulak....


Dalan 2 jam lebih papa baru balik...papa bawak balik dua kotak kasut...Kasut yg asal tadi tak dapat tukar sebab kedai dah tutup...so papa beli kasut lagi kat kedai yang lain...


see...ni la kasut  raya alesya tahun ni...

Kecik cikit kasut ni...
Kasut ni sebenarnye Alesya ada pilih dekat kedai bandar Batu pahat tempoh hari...akhirnye jadi milik die jugak...
Kasut yg besau tu kami simpan aje la...nanti dah muat boleh pakai kan...
Bermakna Tahun ni kasut raya Alesya ada tiga pasang la kan...huhuuu...Tak  pasal2 je...



Tapi kan banyak2 kasut raye tu selipar ni jugak yang mudah dipakai dan selalu Alesya pakai...heeee


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

28 comments:

Mrs Velentine said...

amboi sakan cari kan..tapi selipar juga yang depa suka pakai

Deqla Manjew said...

comelnye kasut hello kitty tu.. kalo mia ank kak izan tgk ni mesti dia suka..hihihi.. yela.. selipar jugak la yg selesa.. mudah nk jln kan ... ;)

wie mohamad said...

biasanya budak lebih suka yang simple dan mudah di pakai..

Kakzakie said...

Kalau beli dah last minute memang gitulah jadinya. Nasib baik ada juga:)

BUNDA a.k.a KN said...

seronok beli barangan anak pompankan...banyak pilihan, cute2..

Masha Meisters said...

sakan laer minah ni beraya kan....untunglarrrr....nak jugak ada papa belikan kasut raya bnyak2.....hahahaha

norhidana miswan said...

hehhehe kisahnyer yek nk beli kasut bukan main.... tp kasut bunge2 ngn hello kity tu mmg comei,... berkenan acik

Cik Nur™ said...

tudiaaa...menjelajah mencari kasut yea...akhirnya ada yg bekenan tapi beso le pulak yea..

tapi kaust sport tu mmg lawaklah kak.. :)

Cik Nur™ said...

lawa yea kak..bukan lawak..nak betul typo tak leh dah..sbb dah tyertekan publish...

maafkan Nur yea kak

Chic Na said...

memang tawaf satu bandar cari kasut nih.. tp pandai jgk paapa alesya pilih.. comey je.. huhu..

boni kacak said...

amboi.. banyak tempat cari kasut tu.hehehe

Cendol said...

salam,akak..interesting storyy pasal kasut alesya ni..dah nak jadi rezeki dia kasut hello kitty tu..nampak di situ,kalau Allah dah kata kamu punya,maka kamu punya,pusing ikut mana pun TETAP kamu punya..wahh pengajaran yg cukup best!!
dan alesya ada 3 kasut..kasut yg besar tu boleh pakai bila dah besar sikit..haha memang rezeki la dpt kasut spare :)

Cendol said...

haa..lupa nak ckp,kasutnya semua comelll ;)

pha is said...

cantiknya kasut..

Rosmiza Ali said...

Dalam pada tak berkenan tak lawa tak berkenan tak lawa, last2 dapat 3 pasang terus.. Hehe.. rezeki Alesya.. =)

Cik Aini said...

alkisahnya ek....hehehe
sian Alesya smp ke mlm raya xde kasut ek.tp yg merah tu cantik.nti simpan smp Alesya muat tuk pakai mesti comel :)

Karukord jagau said...

mcm ank aku dlu,kasut byk tp 1 jenis ja yg dia selalu pakai...

ieda immi said...

dua2 yg atas tuu cute ..
cumel2 .. geram lakk
teringat zaman anak2 kecil dulu .. suke cari kasut yg fanccy2 tapi sandallahh ;)

LYAfrina said...

dah jd rezeki alesya..dpt 2 pasang kasut.. besar xpe..leh simpan.. klo kecik tu y sayang.. comey sgt kasut dia..

Aine Ainun said...

Kisahnya....
Tp mmg Comeylaa =)
Kasut besar sikit xpe...jangan kecik=)

dya bunga said...

kasut yg besar sikit tu cantik..comel aje..

Jenny Lilly said...

Memang seronok kan bila sebut tentang hal anak2 ni kan..especially untuk baby girl. sy pun ada baby girl juga, belum masuk 2 tahun umur dia...
Salam perkenalan mama comel..

are_lin@yu said...

alahai cmelnya ksut alesya..pndai papa dia plh kn..mmg sweet cntik.hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Assalamualaikum kak lela

Comey kasut alesya
Pandai papa belikn tuk ank dara yer

BaNu Syah said...

lawa kasut2 tu semua..

N.Aima K said...

Salam aidilftri

Kitorang pun ada problem nak cari kasut sebabnya semuanya anak x minat. Bila x minat tak dapat nak ukur kat kaki. Tak dapat ukur tak dapatlah beli kasut eeee

Kesuma Angsana said...

comey kasut dier

Si Matatajam said...

Susah gak yek nak cari kasut raya kat anak Dara sorang ni..hi hi.. Melaram sakan la ia beraya .hi hi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina