Cinta jannah...




Ramai sudah sedia Maklumkan tentang drama cinta jannah di tv3...
Semalam merupakan episod akhir bagi drama ni.....

Aku memang gila la tengok drama ni....best bagi aku drama ni...lagi2 hero nye tu handsome...hahahahaha...

Tetapi di sini terdapat ketidak puas hati aku tentang episod semalam...huhu..
Antaranye...

1. Jannah tak berbaik pon dengan bapak n akak die tu....habis gitu je ek...
2. Mak bapak die tak tau pon jannah tu dah kawin sebenarnye kan....tak dapat jumpe menantu pon kan....
3.Damia pon tak berbaik pon dengan mak bapak die....kecian la hai kena buang keluarga...anak tunggal pon kena buang keluarga kan...huhuuu
4. Si sufiaan tu tak tau ke tengku mami tu sebenarnye mak die..hahah..tergantung je macam tu...
5. Mana ustaz pak su si ezaril tu ek...watak mati macam tu padahal ritu sibuk p kl nak tengok anak sedara die dengan jannah tu...hihi...
Hehehe...ni antara yang aku tak puas hati la...saja je menyuarakan dekat sini....

Agak2 kalu aku lah jadi jannah tu sesuai idak...choiiiii..




Ni hero dan heroin cinta lela kat tvABC...hahahhaha...verangan...









Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

27 comments:

Kesuma Angsana said...

sesuai sgt utk jadi watak jannah tu hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah emosi yer kak lela psl cinta jannah hahaha...tp betul standard citer mlayu camtu la

Deqla Manjew said...

wahhh x sabar nk tgu drama cinta lela tu plak.. hahaha..setuju dgn lela.. deqla pun x puas hati.. mmg tergantung..!! pleaseee.. cinta jannah 2... hahahhahaa.. x puas hati weyhh....

Farah Waheda Wahid said...

cerita tu memang dah habis dan menitis jugalah air mata, dan pastinya happy ending kan? tapi banyak loophole la... hu hu hu... dah tu nenek bonda tu (kartina aziz) hilang macam tu ajer...

Cik Nur™ said...

apa pulak berangan kak, betullah akak heroin dihati suami akak....dan suami akak pula hero dihati kaka...kan...

alesya buah hati akak dan suami.. :)

apa yg akak tak puas hati tu, samalh macam nur kak..mmg ending dia tak best langsungkan..

jumpa lepas 9 tahun..tak lojikkk

fieda said...

mmg ending yg ntah hape2 kan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam khamis kak lela

Cinta Misteri said...

tak tengok ending, tp kata mereka hambar, harap ada sambungan telemovie, di hari raya haji nanti....

kayyana said...

ramai yg tak puas hati dengan ending citer tu.. tp mcm kat blog kak ros ade luahan perasaan penulis citer nih.. mmg lain dr yg die citer pun

Nyue said...

ending cam siput sedutt jer mama... drama melayu..

Rosmiza Ali said...

Betul3! Mieza pun setuju.. Penat2 kita tunggu episod akhir, last2 ending cenggitu jer.. Tergantung.. Banyak watak ilang tiba2 taktau kesah.. Ermm.. Ni yang malas nak layan drama melayu nih.. Stress!
ZON PERMAISURI CHOMEL

selaseh said...

tu la kan.. bnyk yg tergantung. Tapi tu la, satu hal yg sy x brapa suka.. kalau dh pegang watak baik tu, sampai ke sudah tak reti nak melawan/naik suara sikit utk tegakkan benang yg basah. Kalau yg jahat tu sampai x nmpk plak sifat2 baik dia. Lagi bess kalau yg jahat pon ada side baik dia, yg baik pon ada part melawan dia.. baru la realiti sebenar kehidupan.

LYAfrina said...

Lya xlayan sgt citer ni. Tp episod kedua last n last tgk.. Stuju dgn lela.. Xkan smpai k sudah makbapak dis xtau citer sbnr.. N ending dia pon camtu j.. Tp xtau r dia wk tgantung camni kot ada cinta jannah 2..

Mat Som said...

Datin Lela
Maaf, saya dah tiga tahun tak tengok TV....
Sebabnya anak2 saya selalu berebut tengok siaran
Jadi saya tak tahu nak mengulas apa-apa tentang drama itu

Moga2 cerita di TVABC tu akan sentiasa berakhir dengan HAPPYENDING

Masha Meisters said...

choiiiiiii....
jannah ke senah pot pet....
hokey! yang sebenarnyer cerita tu jannah tak suka kat izareyl lagi sbb tu dye lari...maka izaryl pi jenjalan lalu highway dan mase berhenti kat perhentian dye jumpa sorg aweks ciut...that's MASHA! hahahaha

pha is said...

verangan sekali sekala x pe...

Si Matatajam said...

Cinta Jannah 2 kita amik Lela ngan ur hubby jd pelakon utama plak la.. Ha ha ha..Mmg ending yg tak memuaskan hati...

Cik Aini said...

hahahahaha
sesuaiiii ;p

eh bila tayangan cinta Lela tu eh?x sabar nk layan ni.muahahaha

Aine Ainun said...

x tgk...
huhu x sempat nk layan...

ending x best ea???
mujur x tgk..hihiiiii

wan nurul hezrina abd halim said...

Sama komen ngan mak som daaa.mmg anak anak conquer tv..kita jadialas nak tgk

HeNRieTTa JoSe said...

rietyta xsempat tgk episode akhir...tpi mmg jarang tgk pown...bila dah bising nak akhir bru rietta tgk..upenye blom abis...ada lg hr esoknye...dah terlepas....

Putri said...

tak semapat pun tengok episod last sebab ayah nak tengok berita ntv7.sedeyyyy

BUNDA a.k.a KN said...

bunda memang ikuti drama ni...bagus cerita ni...tapi tak puas hati tang episod akhirnyer tu...padat sangat...patutnyer bolih buat 2 episod lagi..tak lah nampak macam tergantung ceritanye..kisah mak dan abah jannah dan hubungan mereka macamne?

Mrs Velentine said...

gantung kan kak cetanya

are_lin@yu said...

tula ending dia tak kuat la mcm tergesa2 kan.huhu..yg bwh tu sweet couple.hehe

dya bunga said...

dya pun tak puas hti ngn ending tu..heehehe.. cerita tergntung

Yana Libra said...

hehe..best sgt ke citer tu kak..xlayanlah drama kat tv, malas nak kena ikut masa yg ditetapkan..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina