Happy birthday sayang....

Walaupun kamu muda dari aku tapi hari ini ialah hari tua mu...
Walaupun kamu muda dari aku tapi aku tetap panggil kamu abang....
Walaupun kamu muda dari aku tapi kamu sambut birthday dulu dari aku....
Walaupun kamu muda dari aku tapi kamu tetap daku hormati....
Siapa kamu dihati ku???
Kamu adalah sebahagian dari hidup ku....
Aku sayang kamu....
Semoga Allah lindungi kamu....
Semoga Allah murahkan rezeki kamu..
Semoga Allah panjangkan usia kamu....
Semoga Allah memberi kesihatan  yang baik kepada kamu....
 
SELAMAT HARI ULANG TAHUN YANG KE 28 SAYANG..
HAPPY BIRTHDAY HONEY
 
 
 
 
 
 
 
Tiada ungkapan yang dapat aku luahkan untuk menggambarkan betapa aku sayang kamu...

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Perihal kasut

 
 
Aku gile dengan kau kasut...sungguh aku gilakan kau...
Heee boleh gitu gilakan kasut....
 
Aku sukakan kau kasut...kau cantik bergaya,anggun menawan....semua lah yang ada dengan nye...
 
Aku minat sangat dengan kau,minat dengan warna-warna menarik kau tu..aku minat dengan fesyen kau..tertawan nye lahai....
Sampai satu tahap kasut aku penuh dalam almari kasut tu...dalam kotak lagi...yang belum pakai pon ada jugak...hehe
Tapi itu semua dulu,semua masa aku kerja di Jabatan Belia dan Sukan...sekarang tidak lagi...
Sejak mengandung kan Alesya aku hanya pakai sandle biasa aje...kasut tumit tiada lagi dah..pencen terus pakai kasut tumit..sampai la sekarang ni..kalau beli pon sekali je la untuk raya...
Itu pon bukan kasut tumit tinggi pon...tumit rendah aje..lebih selesa...
Yang penting keselesaan kan kan......:)
 
 
Kalau pakai kasut macam ni selesa tak??
 
Hee ...Alesya berangan nak pakai kasut die masa baby tu..hehe
 
 
Pssss...dah join segmen Deqla ke belum tu?? Nak join klik baner kat atas tu tau..:)
 






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Kek Misteri..

 
Hai...Salam Jumaat...
Harini aku nak cerita pasal kek..kek ape? 
Meh tengok gambar yang disajikan ni yek....
 
 
 
 
 
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
 
 
Kek misteri...
 
 
Sebab ape misteri sebabnye aku tak tau pon ape nama kek ni..huuu
Aku beli dengan budak despact yang datang amik blood test kat tempat kerja...
Harga kek ni RM 6.00
Sudah tiga empat kali aku beli..Sedap tau..
Orang yang jual pon tak tau nama nye..ada ke patut...
Nak jugak menggoogle resepinye..tapi nak search nama ape ek...
 
Siapa tahu nama kek ni?? Tolong beritahu ye...
Nanti aku belanje makan kek ni..tapi nye dalam mimpi je la..hahahhahaa....
 
 
 
Bahagian atas kek...
Dengan taburan coklat rice...wahhh..sangat sedap...Nyummm
 
 
 Bahagian bawah kek...ade biskut...Biskut ape aku lupe namanye..hehehe
Kek ni rase macam ada nestum dan susu..Alesya suke betui....
 
 
 
p/s : Pssss...korang dah Join GA Deqla belum tu..Meh la join...nak Join Klik baner kat atas tu eh....
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Si Model Cilik...:

 
Hai siapa la si model cilik tu ek..hehehhe...
Saje nak tayang anak ku Alesya yang berangan macam model ni..hehhe
Pantang mama die ni pegang hp mesti Alesya suruh amik gambar ...
Meh la kite tengok hasilnye...

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>







 
Cantik tak saye??
 

 Cun Tak saya..hehhee





Ayu tak saya???



Gedik tak saye???
 


Anggun tak saye??



Comel tak sye??

 Manje tak saye??

 
 
Ada ciri2 model tak?? heheheh....


p/s : Miss Deqla ada buat GA..meh sesama kita terjah....Mrs.Erry 1st Giveaway
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Cup Cake

 
 
Meh nak story mory ni...
Ini sebenarnye dah lame jugak punye story....Heeee..
Tapi niat di hati ingin juga story...
Maka aku tabahkan hati kuat kan semangat gagahkan diri story disini...hehe...
 
Idak la story seram atau pon lucu mahupon story sedih...
Cume nak story haritu aku dengan alesya buat projek berdua..hehhee
Projek ape?? projek buat cup cake..
Disebabkan Alesya suke kek aku pon rerajinkan la diri buat..hee
Disebabkan  Alesya juga suke cekelat jadi aku pon buat la cup cake cekelat untuk die...
Ni main tibai aje buat..
Resepi pon men tibai aje..
Campak2...je semua..asal boleh..
Bak kata orang, kita buat die bukan die buat kite...tibai je....:)
 
Tepung + gula+susu+coco+baking powder+ isin vanila + telur 

Memula pukul la telur tu sampai kembang pastu masukkan bahan semua yang lain tu...
Masuk kan la sikit2...
Bila dah sebati semua boleh la letak kat dalam cup...
Nak lawa tabur la hiasan cikit kat atas tu..Dekat rumah ada badam tabur je..Jadi itu la pilihan aku...
 
 Tararaa..dah siap dah isi kat dalam cup....
Senang je.....
 
 
 
 Masuk dalam oven..bakar la 20-30 minit
 
 
 Ni la hasilnye....
Tapi pelik kan...die naik tak sekata...sebelah aje naik..hahahhahaha..buruknye...
Tapi kan tapi kan...rasenye sedap jugak...
Alesya suke betui....
Yang penting encik Hubby pon suke jugak....ahhhhhh,...rase bangga kejap ...wakakaka....
 
 
p/s : Buat kueh dengan Alesya memerlukan kesabaran yang tinggi...hahahha....Tapi sonok tau.:)
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Jom BBQ...

 
Kat luar hujan masih turun...Sedap kalu dapat tidur kan...hmmm...
Mata memang tengah mengantuk gara2 Alesya yang bangun seawal 4 pagi..huhuuu...

 Kala hujan2 ni perut memang mudah menyanyi kan...
Lagu ape si perut tu nak nyanyi...
Lantak ko la perut..asal ko bahagia....heee..
Cuti Tahun Baru Cina haritu aku tak kemana2..Santai bersama keluarga aje...
Musim hujan lagipon tak syok nak berjalan... 
 
Meh layan aktiviti santai kami sekeluarga...


Kami sekeluarga berbbq...Berbbq depan rumak emak dan abah aje...
Tak de tepi2 pantai dah..heeh...Pon boleh....
Tengok semua dengan pasangan masing2....Maklumla pengantin baru lagi..
Aku,pengantin lama dengan anak aje...
Abang aku yang tua tu lagi la,anak kemana isteri kemana..hahahhaha..tak patut....

 
 
 

  
Orang kuat bbq Abang Dan dan kak Ain...
 
Abang aku yang ni la yang beria2 nak buat bbq...
Suke betui die bile rancangan die berjaya,,hehhehe
Bukan selalu dapat berkumpul kan....
 
 Ni berlakon aje tau...Aku tak de tolong bakar bbq pon..hahha...

 Yang hitam itu menawan..ehhehe...terhangus sudah...

 Ikan dan ayam..
Sebenarnye ada lagi juadah..tak dan nak snap...syok makan saje...:)

 
p/s : Aku ade buat coslow mase ni..tak sempat nak snap gambar dah habis licin..bangga kejap aku..hahah..
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Tajuk entry

 
 Hai udah lame tidak ada n3 baru yekk....
Mana perginye tuan tanah Cute Mama ni yekkk...
Ada aje ni...sibuk mentelaah kerja2 awal bulan....
Sekarang musin hujan kan...sejuk rasenye...rase mau tidur aje...
Nyaman nye tidur berbantalkan lengan bermimpikan mimipi indah...
Huhhh..berangan!!!
 
Meh sini jengah komen2 untuk n3 INI





 
eee korang ni kan aku mintak tolong bagi tajuk tau rata2 komen aku punye berat badan tu....
Hahah...Dah kira berat la tu bagi aku...sebelum ni berat aku hanya 41kg aje tau..naik mendadak tu ...
Ramai juga yang bagi tajuk untuk n3  INI .. Terima Kasih bebanyak....:)
Tapi disebabkan ramai yang berkenan dengan berat badan aku yang hanya 44kg tu maka dengan ini aku memilih  tajuk yang berkaitan dengan berat badan aku tu...hehehe..ok kan..
 
 
 
Ok tajuk yang terpilih adalah:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meh Jagau aku belanje ko topap...
Sila nyatakan topap ape yang kamu nak ye...
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina