Kasih mama..

Mak long a.k a  @e_da  dengan anaknya Danish...
( mak long sowi ea amik pic ni kat blog mak long)


Minggu lepas aku n family bawak mak mertua pergi KL untuk ambil Danish...
Danish satu2 sepupu Alesya...( Anak kakak suami, Mak long Alesya)
Mak long kena kerja di luar Negara jadi mak mertua nak jaga Danish..Itu yang kami ambil Danish nak bawa balik kampung...

Sayu aku tengok dua beranak ni..Si kecil macam tau nak kena tinggal dengan mamanya...
Saat nak di bawa pulang ke kampung mereka saling berpelukan tak mau lepas...Mak mertua nak ambil pon Danish tak mau...
Mujur, bila aku ambil , dia nak ikut aku...

Mak long dah teresak2  nangis peluk Danish...aku pon dah bergenang je...Alahai..sape la sanggup nak berpisah lama dengan anak kan...Cepat2 aku bawa Danish masuk kereta, Bukan ape bimbang melarat pula...


Sepanjang jalan Danish duduk dengan aku..Terkebil2 je mata nye..Diam aje dia...Entah ape die fikir kan...
Sepanjang jalan juga la mak long msj aku bertanyakan Danish...

Nasib baik Alesya baik hati..tak kisah pula Danish duk dengan aku...Baik anak aku ni...hahhah... puji anak sendiri...
Mulut Alesya aje la yg pot pet pot pet menemani perjalanan kami...

Aku pon tak pernah berpisah lame dengan Alesya...Bagaimana la rasenya???



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

13 comments:

~Sweet Honesty~ said...

laa...sian ekk.. demi tugas, terpaksa berkorban..mak mana la yang sanggup bepisah ngan anak ekk..

Cik Nur said...

sy yg membaca pun bergenang air mata..haissh..ibu danish lagilah sedih..

berapa lama ibunya bertugas ke luar negara..?

sian danish..

Aine Ainun said...

Alahai...ciann...nya..
Kita da besarni pon, teringat kt mak lg..hehe

bagusnya aliesha, kkdg budak pon pdai jeles tau

Dieyna said...

huhu kesian danish.. rindulah dia nanti.. jangan demam sudah...

Chic Na said...

ala sedihnya.. kesian Danish. xdpt imagine camne perasaan dia kan. :(

dyabunga said...

sedihnye..janganlah setiap mlm dia menangis

Ms Velentine said...

samalah situasi spt saya.....tp xlah smpi kej aluar negara...cuma anak bongsu takde yg jaga..mak mertua nk jaga tp bwa balik kg..dhlh bby susu bdn...biar la hbs duit htr g taska jnj anak dkt kita

lelamaisara said...

Betul la...Nasib la umah mak saya dekat jadi boleh la anak menumpang kasih dengan nenek...

Kadang2 Alesya jeles juga...heee

Petang ni nak g umah mertua nak tgok Danish...

ch@ said...

sedihkan? kita nangis beria-ia entry mama mikhail yg ada gmbr ni. sedih.

lelamaisara said...

Yelah....dengan anak kan...memang sedih..

Masha Meisters said...

kalau aku anak kau aku cubit danish curik mama kite...hehehee

Cik Aini said...

Alesya fhm tu keadaan abg Danish dia..sbb tu dia diam x meragam.hehehe

jahat tul Masha nih :)

9n0L4 said...

sedihnyeeee muke die. hikmah nye boleh kawan dgn alesya kan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina