Rajin ye anak mama


Ni la aktiviti Alesya..Tiap2 hari tolong mama mengemas...Tak bleh nampak penyapu..mesti nak sapu mama,nak sapu mama....huuu...kalu makin bersih tak ape la sayang...heee...

 
 Bersungguh2 menyapu ..:)

Yang ini pulak,tengah tolong mama memasak..Anak pompuan memang suke men masak2...Hee
Mama tengah sibuk masak,die pon sibuk la jugak..sangat lucu tgok gelagat die...
Mama tanye, Acha tengah wat pe,die jawap,Acha masak mama....heee..masak ape sayang...masak ikan kate Cha..hehehhee...Die bukan pegang ikan ke ape,tengah sibuk kupas2 kulit bawang...Haha..Acha2... Pedih mate nanti anak...



 Dah lepas makan pon rajin jugak...hehee
Lepas makan,nasi dah habis,Cha kate nak basuh pinggan...Die bawak la pinggan tu n susun kat rak pinggan..
Laaaa...pinggan tu belum basuh lagi die dah susun kat situ..huuu
Siap kate dah siap ,dah siap ....


Rajin la sangat anak mama ni kan...alah bukan rajin ape,rajin la mengacau orang..hehhe..budak2 macam tu la, ape kite buat, tu la yang die ikut...Baik kite buat, baik la die ikut n sebaliknye...
Harap2 dah besar nanti Cha rajin la tolong mama ye...Cayang Cha....



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

13 comments:

Aine Ainun said...

Lela, kalo pakai lappy sy xble komen blog awak..
Sy try pakai hp ni...

Rajinnya, kekecik da tjuk rajin..heheee

lelamaisara said...

la...yeke...kenape jadi gitu ye...saye pon tak tahu laaa...ermmm..

aimaniman said...

anak akak pon sama. . sampai akak beli 'pintu gate' nak halang baby p dapur sbb bnyk benda berbahaya sumer boleh dicapai.. takuttttt

lelamaisara said...

Tu la...takut kite terlepas pandang kan

~Sweet Honesty~ said...

wahhh..kecik2 dah tolong mama..moga2 sampai besar rajin tolong mama ye..

Arina Shamsul said...

anyonyonyo..comel dan rajinnya alesya..hihi..nama sama dengan anak sala la..hihi.

full name anak saya NUR AFEYA ALESYA.
panggil alesya juga..hihi.

Sapa pulak fulll name alesya ni ?hihihi

BTW ada update terbaru group kita sila baca entri ini ye dear:) http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/03/update-untuk-group-segar-follower.html

Cik Nur said...

salam kenal..cik nur dari grup segar follower..

insyaALLAH..jika punya masa kelapangan cik nur akan selalu singgah di sini.. :)

dyabunga said...

rajin nye anak akak..hehe.. rajin susun pinggan..dah besar mesti jadi seorang anak yg rajin

lelamaisara said...

Wah..terima kasih ye follow blog saye...Sebenarnye saye budak baru belajar..kalu salah tolong tunjuk ajar ye...heeee

Arina : Nama penuh Alesya, NUR FATHIYAH ALESYA
( Lebih Kurang anak awak...:) )

Ms Velentine said...

salam kenal..comeinye

Cik Aini said...

hahahaha
pandai Alesya..clap ur hand Alesya :)

9n0L4 said...

haha. rajin bebenor ni lela. :)

QasehnyaRania said...

alahai mudah2an besar nanti jaid anak yg ajin tolong mama ye sayng

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina