Segmen: Kenangan Ramadhanku…

 
 
segmen
 
Baru kesempatan nak Join segmen kak Dieyna...
 
Sebenarnya banyak kenangan waktu ramadhan ni..
Nak tulis semua nanti dah jadi novel pulak..heheh
Kat sini aku akan kongsikan salah satu kenangan Ramadhan ku....

Masih segar dalam ingatan aku waktu tu aku baru berumur 11 tahun..Darjah 5 masa tu..
Korang pernah sekolah petang tak?
Ape tu sekolah petang,heheh...sekolah petang tu sekolah Agama waktu petang...
Setahu aku kat Johor aje ada ..
Nak dipendekkan cerita,Waktu sekolah petang tukan,cikgu aku tu selalu aje wat over time...
Masa die over time tu kitaorang apalagi amek la kesempatan  la kan...
Masa bulan pose kan haus dan panas...
Aku dengan beberapa orang kawan ni kan,sanggup pergi umah kawan aku sorang ni..
Dekat je rumahnye dengan sekolah...
Nak tau ape kitaorang buat...
Kitaorang mandi kat dalam tempayan umah die..hahahah..
Dah macam kerbau berkubang dah lagaknye...
Kebetulan mak bapak kawan aku ni tak ada,jadi apa lagi,seronok la kan...
Hahaha...
Macam tu la hari2 kitaorang buat..
Asal cikgu overtime kitaorang lari g mandi manda.....
 
Entah macam mana satu hari tu, mak kawan aku tu boleh tau...habis kitaorang kena marah...
Kawan aku tu lagi la teruk kena...kecian die....
Yelah la kan,air dalam tempayan tu orang buat mandi bukan nak buat berendam...haaaaha....

Ingat balik senyum sendiri aku...:)

 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

33 comments:

are_lin@yu said...

hehehe abis dorang mandi air badan sis dn kwan..hehe

dyabunga said...

dalam diam nakal juga akak ni ye..haha

http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.html

izan mama mia said...

kalau kat tempat saya,.tempayan tu mulut dia kecik jer..muat ke nak masuk dalam tu..hihi..mungkin tepayan dulu besar kot...hihihi...lawak gak tu,..sampai g berendam kat rumah orang..

Deqla manjew said...

haaa.. ni mesti minum air perigi.. hakhak...

Cinta Misteri said...

Lelamaisara sek.agama kt ne dulu?
Msti awk comelkn smpi leh berendam dlm tempayan

Cendol said...

haha amboiihhhh!!!puase pegi mandi manda ye!nakal nye cute mama rupenye!!tak sangka sangka.hahaha
mesti minum air sekali tu kan smbil mandi2 tu..dah le mandi dlm tempayan..haha hadoiihh la haruu betoii

Cik Nur said...

kihkihkih..nak sejukkan badanlah konon2nyer tu ye.. berkubang sakan..hihihi

Wanieys said...

kak lela ni nakal juga yer dulu2 hahaha

Deq's Qienz said...

Slamat bsegmen dear ;)

Chic Na said...

notty gak mama nie eh. mesti sambil berendam minum air tu. :)

Si Matatajam said...

Owh guna taktik berendam plak na..hi hi..

~Sweet Honesty~ said...

best ape berendam time panas2 cmtu..heheheh

KorN said...

agak2 kalo sekarang ni mandi tempayan lagik boleh ke tak? hahaha... jgn buat pasal...

Arina Shamsul said...

Hahahaha..suka2 hati korang je ye..hihi

actually di sabah pun ada sekolah petang dear :)

Misya Mialen said...

ha, ni bkn main mandi lagi ni.hihihi

ieedaz @ mama_isha said...

Oooo nakal yer kecik2..
Goodluck yer yunk...:-)

C'Jai said...

Masa mandi tu pun dah batal pose M kan...! Sbb mesti ader terkentut dalam tempayan kan....hehe...jangan maraaa aaaaar...

Masha Meisters said...

haha...kat umah xd air la tu sebok nak berkubang lagi...baju pakai x? haha

BERT said...

sume ade kngan ms bebudak time pose.. ala curi minum tu besela kn hihiihi

UmmiSyarni said...

ktorang berendam dlm kolah :D
selamat bersegmen!

wan nurul hezrina said...

nakal ek..adaker g berendam dekat umah org..isyk iskyk

Cik Aini said...

kihkihkih..
air tempayan kan sejuk..bulan puasa mmg best la cari air yg sejuk2 kan..ni cnfirm smbil berendam sambil minum nih =p

Izzah Shahidan said...

yeke mandi je. tah tah sambil nyelam minum air. heheheheh

Mia Meymi said...

hehe..besor mne tmpayan tuw ? tp best gk mndi dgn air dlm tmpayan..sjuk je..:p

Yana Libra said...

hehe..mesti best dulu dapat berenang2 dalam tempayan kan..hehe :p

N.Aima K said...

kitorang dulu pn sll curik-curi berendam dlm tempayan kalau nenek tauu abislaaaaaaah

Dieyna said...

NAKAL YER HEHE

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. msti besar tempayan tu kan kak. yokyok. kena marah ^^

nurul barakah said...

biasalah tu...kecik-kecik suka je buat macam-macam...

salam kenal..

http://nbarakah.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html

izz iizza said...

wahh mesti best dpt mandi bila cuaca panas-panas tu..hihi..

iza dtg dari segmen yg sama ya..jemput singgah..:)

Dayana Bahar said...

datang semula nak mengira komen ni.... :)

Dayana Bahar said...

datang semula nak mengira komen ni.... :)

9n0L4 said...

huhu. nakal ye mase kecik dulu. siap terjah tempayan orang. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina