Imej baru...:)


Assalamualaikum...




Ini kisah dua minggu lepas...baru sekarang nak post n3 nye...hehe...pemalas kan mama lela ni..huhuhu.

Masa tu hubby cakap nak bawak alesya gunting rambut...aku fikir elok juga kalau alesya berambut pendek...walaupun pada awal nye aku macam tak setuju....aku suka tengok alesya berambut panjang sebenarnya...cantik ber ikat....tapi kan tu kalu berikat..cuba bayangkan kalu tak berikat..dah macam apa dah serabai ye..hehehe...alesya ni kalu nak ikat rambutnya
punye la payah....kena kejar die dulu,kena pujuk dulu umpan macam2 baru nak duduk diam..kalau idak haissss...Sabar aje la...cuba bayangkan mak yang nak ikat rambut die...kecian mak..penat dibuat ye...tu mak,kalu hubby lagi la...kalu aku kerja hari Sabtu hubby akan jaga alesya...bila die mandikan alesya rambut yg berikat tu die tak buka pon...dah mandi tak basah namanya...hahah...hubby kate nanti payah nak ikat semula....haisss la....pastu hubby boleh bawak pulak  alesya je jalan...isk isk...dapat bayangkan tak rambut alesya macam mana..huuuu..dah macam tak terurus la kan....tu yang fikir elok la di gunting aje rambut alesya tu....just sapu krim sikat dah molek dah....siapa pon senang nak urus....:)


Meh tengok gambar alesya gunting rambut...Pertama kali gunting rambut di saloon...:)



Diam aje alesya...hehe baik je...:)

Alesya malu sebenarnye...tu yang diam je..hehehe





Mama kena teman kan Alesya kalu tak nampak die takut2...:)



Tengah tukang gunting rambut tu gunting rambut Alesya,die boleh nak tertidur plak..hahaha..
Kelakar la hai anak mama ni....Lame sangat kot Alesya bosan..hahaha



Taraaaa...ini la hasilnye...
Comil tak saye...ada orang cakap Alesya lawa rambut panjang...heee...
Ape pon kamu, kamu tetap comil dan lawa dimata mama...:)





Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

34 comments:

Yumida Huda said...

lps gunting rambut nampak kemas
kasi curl rambut dia kak..hehe cute

Chic Na said...

wahh comel jugak rambut pendek. macam dora. hehe..

LYAfrina said...

alahai comelnyer.. cam aweks korea dah..

kinara kinatara said...

cantik nya ..comel gitu

sesuai kak rambut tu..:)

Karukord jagau said...

ala comeynyaaa...rambut baruuuu

Cik Nur™ said...

wiii..comellah alesya.... :)

Deqla Manjew said...

nmpk sgt comil!!!! lg ketara mcm anak cina.. hahhaahaha...

fieda said...

wah...comelnyer mcm anak cina

Mrs Velentine said...

boleh tertidur dia..hehehe//comellah dia dgn rambut baru..nampak bam2

Kuazue Mohd said...

as salam... bw n terus polow..cun eekk anak dara potong rambut pendek sikit..

are_lin@yu said...

alahai comelnya alesya..diam ja eh kna potong rambut..hihi

Arina Shamsul said...

alahai sayang..comel nya ko,dah rupa anak cina dah..muah! hehehe.

norhidana miswan said...

heheheh redha je dia duk tunduk time amoi tu potong rambut dia hehehe... hasilnyer mmg comei, alesya comei rambut pendek gini... suke lah akak tgk

izan mama mia said...

comel.....................cam anak jepun pun ada

Yana Libra said...

rambut panjang ke pendek comel je kak..hehe..kecik2 senang rambut pendek..tak susah nak jaga kan~

Cho Zila said...

akak suka anak2 rambut pendek senang urus tapi suka tengok budak rambut panjang... tp akak jenis ibu yang ringkas prefer anak rambut pendek...

Mr. Doctor said...

Comel ja.. Seriously mcm japanese.. Woh MD pon x penah potong rmbut kat saloon..

Btw, blog ni kiut..especially doodle2 kat atas tu.. Yg belah kanan tu sbijik mcm alesya..

Si Matatajam said...

Alahai comel sangat..baiknya dia..senang la kalau nak gunting rambut lagi lps ni..

9n0L4 said...

comeynyeeeee. mcm anak amoi. :)

tenku butang said...

hu3.. teman konpius Mama mia n Mama lela.. ingatkan org yg sama.. =)

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

QasehnyaRania said...

comey jugak potongan macam ni mama..
nampak lagi kemas ;)
*selamat hari lahir ye
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..aamiin

ieda immi said...

alahaii comelnyaa
biasanya budak2 kalau berambut pendek memang kemas dan comel , akak suke ;)

dik ! eppy bday ! ;)

Aine Ainun said...

conmelnyaaaaa....

heheee, camana gayanya gunting rambut sambil tido..=)lagi cumel...=)))

HB Mama Alesya....=)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alololo comey...dh rambut pendek dia yer

fieda said...

hepy besday lela

http://mylovely-fieda.blogspot.com/2013/04/happy-birthday-izan-dan-lela.html

NinaAz said...

Salam kenal. Nina singgah dan follow. Jom join GA nina ♥♥

aReLaN said...

huhuhu..comel je gaya baru ni.

dya bunga said...

bila dh potong pendek lgi comel..mcm anak patung.hehe

Hasrina said...

masyallah behave nya dia dah la comel sangat

kiss kiss

Solehah Shamsuddin said...

wah makin comel rambutnya :)

wan nurul hezrina abd halim said...

Mcm dora gaya rambutdia.bdk2 lg snang rmbt pdk.merah xpjg rmbt sb dia kuat bpeluh.memg pdk je

iietamalek said...

Salam kenal...

Chumell aleesya dah gunting rambut yer..

N.Aima K said...

comey dah mcm anak cina :)

Cik Aini said...

alolololo..cumelll!
wpun kamoo mcm cina tp kamoo tetap comel tau..muahh tuk Alesya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina