Burger Rawang Batu Pahat Johor

 
Hai...Salam jumaat...
Esok dah sabtu,Teringat sabtu 2 minggu lepas kami anak beranak pekena burger bakar kat BP Walk..
Dok dengar orang sebut2 aje kan...nak jugak merasa...
 Beria2 kami nak makan burger tu hari tu..
Entah sedap ke idak gamaknye...
Sampai BP walk kami pon buat pesasan..
Hubby kata beli satu aje, tapi beli yang paling besau..hehheeh..takut tak sedap karang membazir pulak kan...
Pilih punye pilih la menu burger tu,akhirnye kami amik keputusan untuk makan burger " Double riang"...
Kami pilih yang sederhana besar aje....
Harga burger RM 13..Tapi kami tambah cheese tambah la seringgit lagi... 
 
 
Mase tunggu burger siap sempat la kami anak beranak berposing dulu...peace yoo..heheh
Tunggu dok tunggu burger tak siap2 jugak...huuuu...lame tu...ade la 20 minit Alesya dah mule tak senang duduk...
Dok terjerit2 burger mane mama ,mane burger nye mama...haisss malu mak nak..hahhaaha
Dari sopan santun Alesya jadi gedik2 nakal gitu..hahha...Dok lari sane sini...Hilang sudah sopan nye...
Masuk minit ke 30,Alesya makin hilang pertimbangan.....
Die mule main yang bukan2...hahah...naik kosi turun kosi...aduhai...
Tetiba die nampak lopak air...dan dan die cakap nak pancing mama..nak pancing, nak pancing kat situ....
Laaaaa....pancing dalam keta la nak..nak p amik jauh tu parking nye....
Tapi dah tabiat budak kan...kalu tak dapat selagi tu la die terjerit2 macam kena histeria..hahahhaha
Papa la jadi magsa keadaan..P la amik pancing menan yang baru dibeli kat BP Mall dengan harga RM10 tu...:)
 Dah dapat pancing....Suke la tue....
Cha memancing dulu ye mama....
 
Cha dapat ikan mama..
Banyak rasenye Alesya dapat ikan malam tu...hahha
Macam2 ikan ado...Siakap senohong gelama ikan duri pon ado....
hahhaa..jagan sambung ye..akau tahu aku bohong je...heee.... Maaf...
Ade la satu jam lebih kami  tunggu...huwah...lame jugak kan....Kalu masak ikan siakap tiga rase pon siap nih....
Akhirnye burger yang dinanti pon sampai....
Taraaaa...
 
 Ni die....
Nasib budak yang hantar burger tu mintak maaf atas kelewatan itu,kalu idak....heheh
Tapi kan burger tu kan sedap sangat..lupe yang sebentar tadi kami hampir2 mengamok sebab burger lambat...hahhaa...Gurau aje...tak kan la nak mengamok tak tentu pasal...
Diorang pon masih baru..Orang ramai pulak malam tu...Kami paham dik..Harap lepas ni boleh diperbaiki...
Ape pon kami akan datang lagi makan burger Rawang ni..Sedap tau.....
Kami sokong Burger Rawang Batu Pahat!!!!...
 Burger No 1 di Malaysia....
 
 
 






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

27 comments:

Mrs Velentine said...

mesti sedap kan..kat sini xda lah

Mama Vogue said...

Alahai.. dah bape entry dah tak dpt view gamba ni..huu

Nak tgk gak rupa Burger Double Riang nyer tuh!

Cik Nur said...

hahahahaha..alisha siap memancing lagi ha..!burger tak sampai2..

sedapnya nampakkk..!

Yana Libra said...

lamam giler kot kak..huhu..nasib baik alesya mancing dptlah ikan sekor dua kan..hehe :p

kalau berbaloi ok la tu kak~ :)

9n0L4 said...

mcm kiut je bege tu lela. cukup ke mkn sorg. hehe.

Deanna Aris said...

wahh..saya belum penah pegi lagi nie..nanti nak ajak en suami pegi membeli lah..hihi
Kisah Saya & Shaklee

Hans said...

wahhh
nampak sedap la burger bakar
lapar sudah

Nastyna said...

hahaha siap sempat mancing. caya lah.

Hasrina said...

besungguh dia pancing yer..cute

p.s. omg burger tu menggoda nafsuku

Misz Mieza said...

Burger bakar ea ? Sedapnyer tu.. Nyum2.. Alesya mancing dalam lopak tu dapat ikan apa sayang ? Hehehe.. =)

jaakechik said...

wahhh burger bakar tu..bestnya...nampak sgt2 mabelessss...

Cik Aini said...

nama pun sempoii arr...
double Riang lagik..kalo double sedih agak2 ada org nk mkn x?hhahaha

erkk..Alesya wehhh malu mak nak ko mancing tepi tu..air kolam cetek sgt Alesya oii.hahahaha

LYAfrina said...

yumm..sedapnyer.. kat kemaman ni pon ada satu.. tp bukan rawang la... tp burger bakar dia mm best

Cinta Misteri said...

buger bakor mmg sdp kalau dagingnya padat dan masak ranum. tapi yg tak tahannya bakornya lambat. kalau kat JB, CiM akan call dulu member buatkan, then setengah jam kemudian baru kitorg dtg...hehehehe

Jom akustik plak malam ni :)

kinara kinatara said...

wah sedap lagi menyelerakan 2 kak:)

Reena Onn said...

Wahhh... dekat BP pun dah ada Burger Rawang eh? Jauhnya burger ni merantau. Hehehe... Lepas ni balik kampung bolehlah try :)

are_lin@yu said...

ayu tgk pun dh terliur ni tau..hehe..nk try gk la nti.

Fieda Rafli said...

mesti sedap kan..fenomena beger bakar ni fuhh buat kak fieda terliur..tak merasa lagi nk mkn..

wan nurul hezrina abd halim said...

sedapnyer..terliur sudah=)

Deq's Qienz said...

wahh sedap la...nak sikitt.mujr dq xngidam la kalo tak jrnuh suh kak lela pos..hikhik

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wahhh mak n anak sama2 comey..beger bakaq tu mabeles nengok kak lela oiiiii

Nyue said...

sodappnye....heheh...insyallah g johor..tuntut burger bakar dgn mama lela..hehehe

QasehnyaRania said...

teringin nak p try burger gergasi kat penang pula.yang boleh makan 4 org tu..hihi

ya ka.semoga alisya cepat sembuh ye

dya bunga said...

Lapar pula.. tpi mcm xcukup je kongsi 3org..hihi

Dayana Bahar said...

Siap mrmancing yee.. eloklah hasil tgkapan tu letak dlm burger tu hehe

Chic Na said...

nampak pun dah sedap lagi2 letak cheese bebanyak. huhu..

wan nurul hezrina abd halim said...

waaaaa laparnyer lela ooo lela..tadi pagi bz sangat lupa mkan..lunchnie nak mkn byk2..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina