Panik

 
Ini kisah semalam...Lepas kami anak beranak makan malam,kami semua opkos la menonton tv bersama...
Walapon Alesya masih tak sihat dia masik aktif macam biasa..
Sampai menonton layan juga la aAlesya bermain..
Lagak macam kanak2 bawah umur aje aku melayan Alesya..
Die lompat aku lompat die lari aku lari..Die ketawa aku ketawa...Heee
Tapi die nangis idak la aku nangis..hahahaha...
Dok ketawa ketawa,Dok Melompat2 tu la Alesya terjatuh...
Alahai..Tersungkur tepat ke lantai...
Laju aku lari dapat kan die...
Aku tengok darah banyak keluar dari mulut die..
Alesya jangan cakap la..melalak sudah...
Aku panik jerit panggil hubby..
"Papa gigi adik patah tak darah banyak kuar ni"....
Aku amik tisu lap darah yang keluar..Hubby tak buat ape die mengucap panjang aje...Haissss......Nampak die lagi panik ni..
Lepas tu pelan2 hubby ke dapur amik ais.Hubby letak ais kat kain sapu tangan dan tuam kat bibir Alesya yang luka...
 Nasib gigi Alesya tak patah...
Alhamdulillah...
Itu la Suke sangat bermain..Jatuh sudah..
Alesya over sangat kalu melompat dan berlari tu..Iye la kan dah name nye pon budak.....
 
Panik juga kalu darah banyak keluar kan.....


Sakit HFMD nye belum sembuh lagi dah dapat sakit lain pulak...
Tengok kaki comil tu,dah banyak bintik2...
Dugaan semua tu kan...


Semoga Allah permudahkan segala urusanku..Amin.....
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

24 comments:

QasehnyaRania said...

seriau pula ciksu nengok :D

kakinya kenapa kak?

teringat anak jiran dulu.naik basikal kat koridor. ntah mcm mana pergi ke tangga.terus menjunam.gigi patah.darah nya tak yah cakap. panik sekejap makabah.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la sianyya alesya.....len kali jgn lompat2 lg tau sayang...moga cpt sembuh

are_lin@yu said...

alahai siannya alesya...msti sakit tu kan..semoga cpt sembuh ya alesya sayng..

Hasrina said...

uh kesiannya :'(

Mrs Velentine said...

wani hari tue lidah dia kawen..mak ai MV panik sebab drah banyak..sian alesya..nampak bintik2 tue

LYAfrina said...

olor..siannyer alesya..bertimpa-timpa.. lya doakan moga alesya cpt smbuh dr pyakit kukukakimulut tu.. ye la..bimbang jgk ni...

Cik Nur said...

alooo.siannya adik nur.. :)
sekarang dah ok ke lukanya..?

moga alesya cepat sihat ye...

Cinta Misteri said...

aleesya kena HFMD ker??? Sory, tak perasan, mybe terlepas N3.

Lela, this is info. Masak sup ketam bagi Alesya makan. Beli baby ketam yg kulit lembut tu lagi baik. insyaAllah, kita ikhtiar yea...

Cik Aini said...

siannya Alesya comel nih..
tu lah mama dia pun terlompat2 gak lahai..nasib gg x patah kan..

moga Alesya cepat2 sembuh ye..moga sumanya baek2 saja.amin :)

Nastyna said...

huhuu nasib baik. berdarah tergigit bibir eh. cepat2 la sembuh yer sayang.

IntaNBerliaN said...

alahaii siannya... kalau saya pun mmg panik tgk ank darah2 ni.. darah sikit pun dah risau beria... kalau banyak, mau berdegup kencang jantung... hihi

Nyue said...

aduss...kecian alesya jatuh cmtu mmg sakit la..pengalaman adik lelaki nyue time kecik2 sama dgn alesya, siap patah ggi ag....hope cepat sembuh..

mama lela, sakit HFMD tu apa???

izan mama mia said...

ish..kesian alesya...

Deq's Qienz said...

lor siannya alesya.

Deqla manjew said...

ya Allah ciannye alesya...x thn la tgk darah byk cam tu..seriau..huhu.. moga alesya cpt smbuh..amin...

Solehah Shamsuddin said...

kesiannya alesya. solehah mmg tkut tgk darah cmni. fobia dgn darah

@e_da said...

adoii siannya cha.. takmo lompat2 lg ok... cepat baik demam nti jumpa danish

Misz Mieza said...

Budak baya2 ni biasalah, hyper aktif sikit.. Kena pantau 24 jam.. Get well soon ye sayang.. =) Aunty pun baru beransur sihat gak ni ha.. Musim orang sakit gamak nya.. Huhu~~

Yana Libra said...

aduii..banyaknya darah kak..takut tengok..ok tak alesya skang? mulut luka ye?

harap alesya tak melompat2 dengan extreme lg lepas ni ok~

tp kan kak, masa sy kecik (5 tahun kot) dulu pun sy pernah lompat dr katil 2 tingkat..saya jadi tarzan masa tu..huhu..mmg tak leh jalan seminggu kot masa tu..budak2 mmg tak fikir apa lah kak..

panjang lak taip komen ni..hehe~ :p

Che Rosliza Che Mat said...

Semoga cepat sembuh...Kesian Alesya....

dya bunga said...

semoga cpt sembuh ye aleesya..lepas ni jgn main lompat2 lgi k..

Dayana Bahar said...

Melompat tu hobi budak budak... nak larang pun still buat lagi

Chic Na said...

kesian alesya. takpe, aktif tu bagus. huhu..

wan nurul hezrina abd halim said...

nurulpun risau sbb merah sama lasak ngan budak lelaki.suka melompat n lari2 laju.takut tgk mainan dia..kadang bila main ngan adik dia sofia lagilah gerun.dia ingat si sofia tuh kengkawan..isyk tak terkawal mak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina