Bila Mimpi Jadi Nyata...

  
 
Aku bagitau Mama Arina ,aku betul2 tak dapat join gathering kat Melaka tu...
Mama kata tak boleh kena join jugak...Aku bagitau, tak ada kenderaan nak pergi kesana...
Mama kata tak pe Mama boleh jemput...
Dalam debar menanti mama datang menjempot di rumah....
Akhirnye aku bertemu dengan  Mama Arina..Susah payah Mama jempot aku di rumah...I love U Mama...
Mama datang dengan inai penuh dijari..
Inai dari Kak Niena kata Mama...:)
Mama kata die sedih sebab tak de orang nak join gathering tu...
Laaa..macam mane ni dalam hati aku...Aku tolong telefon semua ahli GSF yang ade..
Deal punye deal,akhirnye semua dapat join...
Ajaib kan..hahahhaha
Happy nye......
Kat Melaka ramai pulak ahli yang aku tak kenal tapi yang pasti kami semua Happy...
Tak silap aku la kan  macam ade kelibat Ben Ashari...Waaahhhhh..Hebat kan...
Mama nangis2 ucap Terima Kasih coz jayakan ghatering kali ni...
Saya pon nangis sekali ...
Huwaaaaaaa.....Huwaaaa....Waaaaaa...Nangis punye nagis punye nangis.....
Tibe2 alarm kat hp aku berbunyi..aku pon off kan ...kacau je dalam hati aku..nak nagis2 pon tak boleh....
Eh...mana Mama..mane semua orang...aku nampak Alesya aje kat sebelah aku tengah tidor...
Eh tadi kan aku tengah nangis...Air mata ada lagi ni masih mengalir..Tapi semua orang dah tak de....
Toleh kanan toleh kiri..toleh depan belakang..toleh toleh lagi....
Laaaaa...Mimpi upanye aku....
Ni semua penangan sebelum nak pergi ghatering tu la.....
Hebat betui...Terbawak2 kedalam mimpi tau...
Tapi.....kini semua nye telah menjadi realiti..
Tarikh 29 Dis 2012 adalah tarikh  keramat pertemuan kami...
Kak Long Chalet sebagai saksi pertemuan kami....
 
 
1st gathering GSF 2012
 
 
( Mama Arina)
Bukti kami sudah bertemu..
Mama yang suka ketawa,Suke dengar mama bercakap tau...
Sweet aje... Mama ni kelakar jugak orangnye..:)
 
( Ayu )
Ramah orangnye...sporting..
Suke tengok Ayu senyum tau....
Ayu je sesuai dengan nama nye...


( Kak M )
Ramah, yang penting Kak M kelakar tau..
Dengan kak M ni asyik nak ketawa aje...
Best nye jumpe kak M
Suke tgok gelagat Kak M tau...
Sejuk je mata memandang...

 
( Ai )
Haa..Ai ni peramah ...suke jugak dengar Ai bercakap...
Sedap je dengar Ai bercakap..dengan gaya2nye sekali tau.
Alahai...rindunye....

( Deqla )
Si comil GSF...
Kecik molek betui la Deqla ni geram betui..tak sangke dapat kawan kecik macam Deqla ni..
Sebelum ni tak de kawan kecik macam Deqla tau...:)
Selalu daku la yang kecik,sekali jumpe ngan Deqla ...laaa..lagi la kecik.... hehe
 

http://cahayacita2.blogspot.com/
( Cik Nur )
Ramah tamah no orang nye....
Manis aje tgok Nur ni...
Seperti ada Nur disitu..eh sesuai la dengan name nye pon...Heee
 
http://nyueyien.blogspot.com/ 
( Nyue)
Nyue....akak ade pic ini aje dengan kamu...huuuuu
kecian tak....
Pertama kali nampak Nyue...
Suke ketawa Nyue ni...heheh...
Suke dengan bebudak tgok nye...Nice...:)
 
Dua Alesya yang ikut serta dalam ghatering kali ini....
Alesya yang jauh berbeza....heheh
Nama aje sama perangai berbeza sungguh...heee
 
 
 Qhalish anak kepada Kak M..
Ni aje gambar yang aku ada...
Sorry ea Ka M..curi amik pic Kak M ni...
Qhalish tengah tak sihat masa ni....Kesihan die...
Deman rindu ayah die kot kak....
 
  Dua jejaka idaman malaya yang ikut serta..hahahha
Ni hubby aku...Eh sowang je hubby aku tau...Yang sorang lagi tu hubby Mama Arina...
Terima Kasih support ghatering kami..:)
 Orang kuat majlis tau ni,terutama hubby Mama Arina...
Terima Kasih bebanyak..
 
 Eh ada lagi dua orang yang turut serta dalam ghatering ni..
Yang bertudung hijau dan seorang lagi berdiri dua dari kiri tu...
Meraka ni ahli keluarga Mama Arina
Siti ( Adik Mama ) dan Niza ( Sepupu Mama )
Mereka sangat la sporting...Best sesangat...
Apa aktiviti kami disana???
Nak tau..tunggu n3 yang lain ye..tak dan nak taip lagi ni..kerja banyak la.....huhuu..
Blogwalking pon tak lagi ni....
Insyaallah ada kelapangan akan ku singgah ke blog kamu ye...:)
Bye
 
p/s : Rindu sama kamu semua yang join gathering hari tu :)

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

40 comments:

Yana Libra said...

sampai menagis dalam mimpi tu~~~ hehe :P

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wahhhhhhhhhhh bestnyer kak lelaaaaa oiii..happening giler..Alhamdulillah semua berjalan lancar..best2...gsf terbaekkk la

QasehnyaRania said...

bnestnya..nk jugak join tapi saya bukan geng gsf..huhu
akak jemput baca ni, boleh?

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/perhatian-kepada-ibubapa-atau-sesiapa.html

Deq's Qienz said...

syiokkkkkk laa.. tak tahu nk cakap apa dahh..smlm dah gtau yg kite sgt2 jeles gan korang..
kak ader menang GA la.kt blog ini http://superzetymarlia.blogspot.com/2012/12/nampaknya-dua-orang-peserta-ga-saya-tak.html.

dah tahu ka??

BERT said...

seronoknya kaliannn :)

dya bunga said...

amboi smpai termimpi2..hihi

Liza said...

Bestnye dpt gather-gather.. :)

Cinta Misteri said...

huwargggg mimpi ku yg tk jd nyata.

so, mknanya deqla lg kecil molek la sbb CiM dah jumpa lela yg mgnya lebih comel dr yg disangka.

BESTNYER KORANG!!!!!!!

kinara kinatara said...

jeles sama mama alisya....kina mau ikod jugak..nanti kita buat lagi ya:)

Chic Na said...

cam seronok je tengok gambar korang kat sana. serius memang sangat jeles. huhu..

Si Matatajam said...

Hi hi sampai mimpi na Lela..Akak pun rindu Lela ngan Alesya..sweet ja anak Lela..baik ja dia..tetiba nak anak pompuan plak..muahahahaha...

Cik Aini said...

rindu Mama Lela la..huhuhu
betul cakap Mama Lela masa peluk aritu,nti mesti rindu..dah terbukti dah pun..huhu

sgt enjoy & hapening kita pnya ghatering kan..rindu suasana tu..rindu suma..rindu serindu2 nya :)

Khairun Solehah said...

jelesnya tgk korang gathering .. haha

LYAfrina said...

hihi..lya it btul2 kisahnyer..rupanya mimpi jek.. mm best..klo smualeh join lg best kan..lya xleh join sbb fktor kesihatan..xleh nk jln jauh2 lagi..

izan mama mia said...

senyum baca kisah mereka

Nyue said...

hehe....permulaan e3 dgn mimpi tuu..ehehe..terbaik la mama lela...heehhe....

best dpt perkenalan dgn mama lela n alesya..hehehe...apa pun gmbarnya, kita tetap ad gambar bersama..hehee...nyue mmg suka dgn budak2 tambah2 baby girl..tu yg selalu nk kacau alesya 1 n 2..hehhe

maaf mama lela, smlm jnji nk transfer gambr hr ni, problem plak..wayur transfer ad dgn Fh nyue..dia skang balik kmpg...sory kelewatan taw..

Mrs Velentine said...

akhirnya first Gathering berjaya juga

Deqla manjew said...

entri mcm ayu ni..siap review lagi kan..terbaiikkk lahhh... deqla je lom up entri.. keadaan x mengizinkan sbb keje awal tahun ni berlmbk pulak..pastu cpt2 nk kena wat gaji & claim ot.. dah nk tutop akaun..huhuhu

are_lin@yu said...

hihihi rindu mama lela ngn alesya la..sbb last2 tu alseya dh mula nk main..klu lama lg msti dh blh bwk blk rumah..hahaha..moga kita pnjang jodoh berjumpa lg!sayang gsf!!!

N.Aima K said...

tercari-cari juga gambar belakang tabir orang yg berusaha asyik minah-minah gsf nak juga tengok keluarga #gsf..nxt time boleh buat hari keluarga GSF!!

✿A I N A A✿ said...

syoknyaaaaaaaa!!! dapat jumpa para blogger juga.. wahhh!!! terujanyaaa, teringin nak join juga... nak jumpa blogger2 yang lain.. ;(

Cik Nur said...

patutlah kak lela teriak dulu..rupanya dah praktis dalam mimpi..!

hahahahahaha..!

Sempat lagi akak amik pic diorg bakar bbq kan..nur tak teringat pun nak amik..selamat akak ade pic ni..

kenangan tu... :)

Nur suke jumpe akak..ingat lagi ptama kali akak call...akak marah nur gelak2..hihihihih... :)

apapun, kita enjoykan..!

aReLaN said...

bestnya.. kalau leh memang nak join gak tapi sume GSF yang lain perempuan je kan???hmmm

9n0L4 said...

bestnyeeeeee lah korang. tak tahu nak komen ape. hee. lagipun korang ade rahsia komen ape ntahhh. :)

Solehah Shamsuddin said...

jelesnya tgk gathering ni

N.Aima K said...

kelibat "ben asharii"?! hey nnt ada promosi tmbg murah korang pakat2lah datang cuti kat sini kih3x

Arina Shamsul said...

oo..mama tahu dah napa mama lela nangis time peluk mama pagi tu..kekeke.

sayang kamu ketat2 sendat2 mampat2 dear..muah! hekhek

yang pastinya pertemuan pertama ini sangat indah untuk dikenang :)

so sweet ..

mizz miaizzati said...

uikhhh syoknyee dapat gath jumpa ramai geng..cayalah kak..

jaakechik said...

besnya tgk gamabr2 ceria ahli gsf...mesti hepy kan...untung ahlinya mempunyai ketua yg sporting dan pandai arrange majlis...hihi...

Hans said...

seronoknya dapat jumpa ramai blogger

Yasmin Aris said...

seronokknyee ! :D

wan nurul hezrina abd halim said...

jeles super dupernie..huhu...kesian kitr tak dapat join..huhu tapitakper tumpang hepi tgk korang hepi

Arina Shamsul said...

miss u dear :)

Cinta Misteri said...

Singgah mlm....

Masih brmimpi lagi ke lela?

TiranaAduka said...

jeles jeles i tau.
Sabar..

Deq's Qienz said...

jeles i tgk pic korang nihhh..ermmmm

Cho Zila said...

sangat teruja membacanyer.. kalau tajuk takder tulis mimpi akak dah percaya dah...

fieda said...

samapi terbawak bawak dlm mimpi...hihi...sweet..

BaNu Syah said...

bestnyerrrrr

Dayana Bahar said...

rupa-rupanya aku bermimpi ye.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina