Niat dihati nak update n3 hari ini,tapi aku kekeringan idea..
Aku buka lagu di you tube dengan niat nak share lagu kat sini...
Aku search lagu "Sayang" nyanyian Shae...
Oh best nye lagu ni ek...
 
Aku nyanyi2 kecil...
Tetiba kawan aku tegur..."wei diam la,sore kau tak sedap la!!...."
Aloooo..tak sedap ke..aku perasan sedap aje....huhhh..jeles la tu....
Aku sambung balik kerja...
Eh claim bulan ni banyak nye....Malas nye nak kire banyak2 ni pening la...
Benti lagi...Call hubby jap...
Bla bla bla bla bolaaaaaa bla lagi bolaaaa eh...terkejut.....
"Kau ni gayut aje...keje la...."
Haissss...kena tegur lagi..iskkk sibuk je tak leh tengok orang senang betui la....
Sambung kerja sambil jejalan kat blog kekawan maya aku....
Titut tituttttttt..tit tut....
Mesin dah bunyi mesin dah bunyi...la laaaaaaa...
Ending time....
Aku bangun pergi kat timbang...sebelum timbang patient aku timbang diri aku dulu...hahhahha
 
Eh Dah berat la....huwaaaa
Eh sebelum ambil blood pressure patient aku cek aku punye dulu la...kih kih.....
Normal..bawah tu je tinggi cikit...
Okey sambung kerja lagi......
 
 
Eh perasan tak dah jadi satu n3 la....
Bestnye berjaya jugak aku buat n3 hari ni...horeeeeeeee.....
Tapi nak letak tajuk ape ek...
Sape baik hati tolong saya,nanti saya belanje topap
Bagi tajuk best2 ek...
Ok Babai.......

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Ilmu Penunduk Suami

 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Wordless Wednesday#14

 
 
Jambu + Asam = Busam..heehhe
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Panik

 
Ini kisah semalam...Lepas kami anak beranak makan malam,kami semua opkos la menonton tv bersama...
Walapon Alesya masih tak sihat dia masik aktif macam biasa..
Sampai menonton layan juga la aAlesya bermain..
Lagak macam kanak2 bawah umur aje aku melayan Alesya..
Die lompat aku lompat die lari aku lari..Die ketawa aku ketawa...Heee
Tapi die nangis idak la aku nangis..hahahaha...
Dok ketawa ketawa,Dok Melompat2 tu la Alesya terjatuh...
Alahai..Tersungkur tepat ke lantai...
Laju aku lari dapat kan die...
Aku tengok darah banyak keluar dari mulut die..
Alesya jangan cakap la..melalak sudah...
Aku panik jerit panggil hubby..
"Papa gigi adik patah tak darah banyak kuar ni"....
Aku amik tisu lap darah yang keluar..Hubby tak buat ape die mengucap panjang aje...Haissss......Nampak die lagi panik ni..
Lepas tu pelan2 hubby ke dapur amik ais.Hubby letak ais kat kain sapu tangan dan tuam kat bibir Alesya yang luka...
 Nasib gigi Alesya tak patah...
Alhamdulillah...
Itu la Suke sangat bermain..Jatuh sudah..
Alesya over sangat kalu melompat dan berlari tu..Iye la kan dah name nye pon budak.....
 
Panik juga kalu darah banyak keluar kan.....


Sakit HFMD nye belum sembuh lagi dah dapat sakit lain pulak...
Tengok kaki comil tu,dah banyak bintik2...
Dugaan semua tu kan...


Semoga Allah permudahkan segala urusanku..Amin.....
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Monday Blues

 
 
Hari ini aku kerja macam biasa...Tapi hati dan perasaan aku tak de kat tempat kerja...
Huu..kenapa jadi macam tu...Hmm...
Alesyaku tak sihat...Bile si comil aku tu tak sihat aku jadi tak tentu rase...
Wisau..
Alesya jarang juga sakit tapi kalu die sakit agak teruk juga....
Alesya sekali lagi terkena jangkitan sakit kaki tangan dan mulut..
Kali ini teruk jugak aku tengok..bibir die bengkak sudah..Kesihanye...Tapi Alesya dah besar kurang juga rengeknye berbanding masa die kena tahun lalu...

Semoga anak mama cepat sembuh sayang...
Ya Allah kau lindungi la anakku....
 
 
 
 
p/s : Mama risaukan kamu sayang,kalu mama boleh tanggung kesakitan yang kamu rase,mama sanggup...I love u...


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Burger Rawang Batu Pahat Johor

 
Hai...Salam jumaat...
Esok dah sabtu,Teringat sabtu 2 minggu lepas kami anak beranak pekena burger bakar kat BP Walk..
Dok dengar orang sebut2 aje kan...nak jugak merasa...
 Beria2 kami nak makan burger tu hari tu..
Entah sedap ke idak gamaknye...
Sampai BP walk kami pon buat pesasan..
Hubby kata beli satu aje, tapi beli yang paling besau..hehheeh..takut tak sedap karang membazir pulak kan...
Pilih punye pilih la menu burger tu,akhirnye kami amik keputusan untuk makan burger " Double riang"...
Kami pilih yang sederhana besar aje....
Harga burger RM 13..Tapi kami tambah cheese tambah la seringgit lagi... 
 
 
Mase tunggu burger siap sempat la kami anak beranak berposing dulu...peace yoo..heheh
Tunggu dok tunggu burger tak siap2 jugak...huuuu...lame tu...ade la 20 minit Alesya dah mule tak senang duduk...
Dok terjerit2 burger mane mama ,mane burger nye mama...haisss malu mak nak..hahhaaha
Dari sopan santun Alesya jadi gedik2 nakal gitu..hahha...Dok lari sane sini...Hilang sudah sopan nye...
Masuk minit ke 30,Alesya makin hilang pertimbangan.....
Die mule main yang bukan2...hahah...naik kosi turun kosi...aduhai...
Tetiba die nampak lopak air...dan dan die cakap nak pancing mama..nak pancing, nak pancing kat situ....
Laaaaa....pancing dalam keta la nak..nak p amik jauh tu parking nye....
Tapi dah tabiat budak kan...kalu tak dapat selagi tu la die terjerit2 macam kena histeria..hahahhaha
Papa la jadi magsa keadaan..P la amik pancing menan yang baru dibeli kat BP Mall dengan harga RM10 tu...:)
 Dah dapat pancing....Suke la tue....
Cha memancing dulu ye mama....
 
Cha dapat ikan mama..
Banyak rasenye Alesya dapat ikan malam tu...hahha
Macam2 ikan ado...Siakap senohong gelama ikan duri pon ado....
hahhaa..jagan sambung ye..akau tahu aku bohong je...heee.... Maaf...
Ade la satu jam lebih kami  tunggu...huwah...lame jugak kan....Kalu masak ikan siakap tiga rase pon siap nih....
Akhirnye burger yang dinanti pon sampai....
Taraaaa...
 
 Ni die....
Nasib budak yang hantar burger tu mintak maaf atas kelewatan itu,kalu idak....heheh
Tapi kan burger tu kan sedap sangat..lupe yang sebentar tadi kami hampir2 mengamok sebab burger lambat...hahhaa...Gurau aje...tak kan la nak mengamok tak tentu pasal...
Diorang pon masih baru..Orang ramai pulak malam tu...Kami paham dik..Harap lepas ni boleh diperbaiki...
Ape pon kami akan datang lagi makan burger Rawang ni..Sedap tau.....
Kami sokong Burger Rawang Batu Pahat!!!!...
 Burger No 1 di Malaysia....
 
 
 






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Wordless Wednesday#13

 
 
 peace yo!!!
Sejak sis deqla ajaq alesya buat peace,asyik la die nak ber peace sajerk...hehehe
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

GSF Ghatering Melaka (Last Episod)

 
Heehe...siap ade last episod gitu...saje je...
Tak de ape pon nak story cume rindu same orang2 ini...
 
 
 
Deqla
 
Nur
 
  Nyue
 
 
Kak M
 
  Ai
 
Ayu
 
 
 Mama Arina
 
 
 
 
 
Moga satu hari nanti kita akan dapat berjumpa lagi...:) 
 
 
 


p/s : Terima Kasih sebab sudi jadi sahabat saya:)
Teringin nak jumpe sahabat blogger yang lain :)

 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

GSF Gathering Melaka ( Aktiviti Malam)

 
 
Aikkk tak habis2 kan..hehehhe...tak ape la kan..tak marah kan...
Kali ni ni nak tepek gambar aktiviti kami waktu malam pulak la...kecian nanti gambar tu tak di upload dalam blog..Gambar2 tu pon nak glamer jugak kan..hahahha
 
 Sebelum melantak kami berposing-posing dulu la kan....
 
 Kecian kak M, Waktu ni anaknye khalish demam...

 Para isteri sibuk berposing,si suami bertungkus lumus menyediakan bbq ....hehehe
Kalau mereka tak de tak makan bbq la kitaorang..jawabnya makan nasik lemak berlaukkan tembikai sajo la..hahhaha
Terima Kasih En Razi( Suamiku) dan En Matlin( Suami Mama Arina)
 
Time untuk makan....Wah...seronok makan bersama sambil berbual dan berposing..:)
 
 Malam Tu, Mama Arina sempat buat surprise untuk suaminya...Surprise sempena hari lahir suami Mama...
Happy Birthday untuk suami mama,ritu lupe nak wish..
Semoga keluarga Mama sentiasa di rahmati Allah..
 
 Ni Deqla, juara karaoke pada malam tu...Sedap sunggu suara Deqla...
Lagi seorang yang suara nya sedap ialah  Nur...Tapi Nur dah  warning aku awal2...Heee..
Die kata jangan tepek gambar die kat sini..hahhaha...pandai Nur kan...Tak ape la Nur akak tukar dengan gambar akak la...heee..boleh kan kan....

 
NI dia....bukti aku karaoke pada malam tu..hahahha
Belasah je nyanyi walaupon suara tak sedap..hahha
 Tengok tu semua terpegun dengar Deqla nyanyi tau....
Deqla nak sign boleh..heee

 Yang ni dialog nye sila rujuk  DISINI..hee


Lepas puas karaoke kami buat aktiviti pertukaran hadiah pulak...
Rasanye dah jam 12 malam jugak masa tu...
 
 Kumpulan B Sebagai Juara aktiviti gelak sakan dapat 3 Hamper...Yeaaaaahhhhh...
 
 Kump A dapat 2 hamper je..hee,jadi la kan dari tak de..
 
 
 Hamper dan hadiah yang dibawa ke Melaka tempoh hari..
( Hamper sponsor daripada suami Mama Arina,Terima Kasih)
 
 Yang Ini kami melaram dengan hadiah pemberian Dya..Terima Kasih Dya walaupon tak datang tapi sempat juga kirimkan hadiah...
 
 
Ni dia keychain comil dari Dya..
Ada lagi satu hadiah yang dikirimkan oleh Waniey,tapi aku tak de pic hadiah dari waniey tu....Hadiah waniey tu dapat kepada Mama Arina hasil cabutan bertuah...Tahniah..

 
 
Siapa yang dapat hadiah siapa ni??jeng jeng jeng...
 
 
Hadiah No 1 Daripada Nur dapat kepada Ayu...
 
 
 Hadiah No 2 Daripada sayeeee, dapat kepada Nyue...
Hadiah No3 daripada Ayu dapat kepada Ai..
 
 Hadiah No 4 hadiah daripada Deqla dapat kepada Nur...

Hadiah No 5 daripada Nyue dapat kepada Deqla..
 
 
Hadiah No 6 daripada Kak M dapat kepada Mama Arina ...
 
 
Hadiah no 7 daripada Mama Arina dapat kepada Kak M....( Macam janji pulak mereka ni..Hee)
 

Hadiah No 8 daripada Ai dapat kepada sayeeeee...yeaaaahhh..Terima Kasih Ai..
 
 
 
Nak tau ape hadiah yang kami dapat...
Taraaaaaa....
 
Best kan hadiah masing2..:)
 
Eh jangan ingat tak de hadiah lagi tau...ada lagi... 

 Hadiah daripada Kak M...Keychain bentuk kipas dan minyak gamat..
Terima Kasih Kak M..

 Hadiah Daripada Nur, Beg comil yang berwarna purple....Cute beg ni..
Terima Kasih Nur..

 Hadiah daripada Mama Arina,keychain,Tudung dan sekeping kad ucapan...
Terima Kasih Mama...

Hadiah daripda Ai, Brooch yang cantik...
Terima Kasih Ai.Akan ku sematkan di tudung ku nanti..:)


Lepas pertukaran hadiah tu kami semua berbual panjang..Macam2 topic pon ado..Seronok betui la...
Sampai jam 3 pagi juga kami berbual...Tak de ganbar pulak kan masa ni..heheh..
Okey la ade lagi satu n3 kot lepas ni..hehhehe..Last n3 pasal ghathering ni.....Jangan marah ea :p


p/s : orang lain dah sibuk post n3 hal lain aku masih cecite pasal ghatering ni lagi..heheeee..tak leh lupe la, Windu saat tu..:)
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina