Macam cina ke...



 
 
Hai sihat ke semua...
Harini kat sini mendung la...sejuk je cuace..
Sekarang ni tengah dilanda batuk la...teruk juga..lagi2 malam...huu...sabar je,dugaan kan...
 
Harini nak story la cikit...hehee..
Kami kalu berjalan kemana2 kan mesti orang akan tanya,
Ada keluarga berbangsa cina?,ada campuran cina?ada darah cina ke?
Dah selalu sangat dengan soalan macam ini...
 
Tak tak.tak...
Aku tak da langsung dengan campuran bangsa cina ni...
Aku anak orang Banjar...
Banjar tulen...
Tau tak orang banjar...
Orang banjar kebanyakan nye memang putih2...termasukla aku..hahahhha..perasan jap...
Haha tak da la putih mane tapi putih la cikit dari orang hitam..heeeeee...
Mungkin mata aku la kot...
Mata aku sepet..huu tak da kelopak mata pon...huuu
Sekarang anak aku lak ikut...
Redha je la kan dengan ketentuan tuhan....Syukur Alhamdulillah.....
 
 

 Orang cina suke panggil anak aku Memey....

Macam anak cina ke..hahaha


Papa je bukan orang banjar..Die anak orang jawa...:)



Nak dengar lagu banjar singgah sini


 


P/s : Tak pandai cakap banjar..hehehe,kalau dengar paham la...:)


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

42 comments:

Deqla manjew said...

maybe mata sepet kot tu yg mcm cina..hihi...xpe cute ape.. :)

Yumida said...

mmg macam cina la sis..sis pn sama...

Mrs Velentine said...

hehehe...kalo Mrs Velentine soalan 2 mmg kerap diajukan..kadang2 ada tauke kedai siap speaking tp dgn selamba sya jwab in malay...maklum kacuk cina tp lupa bahasa ibunda..haha

ieedaz @ mama_isha said...

copy paste muka mak dier nih! comell la, putih gebuuuuuu..

Masha Meisters said...

ada la ckit...tang mata alesya tu hah:)

~Sweet Honesty~ said...

hehe..samela kte..kalo sweety g mana2..terutamanya kedai kain, msti tnya,bapa pakistan ka?? no no noo.. brunei pure okehh..hihi

Cik Nur said...

memey maksudnya adik.. :)
comel betul alisha nih..!
mmg mcm cina..!

Wanieys said...

akak org banjar rupanya..ptt la ada chinese look juga hehehe

wan nurul hezrina said...

mmg mcm anak cina tapi nie lagi cute..hikhik

@e_da said...

mei mei omeyy mak ong......

|shuhadaothman|TM said...

eh, shu pon org banjar gak sis. hehe. tpi x nmpk chinese pon. nk jugak. muehehe :)

Masz Sidek said...

mata dia memang sepet sikit... tu yg org pk dia anak cina... :)

Nyue said...

comelnya..rs cam nk gigit2 jer..nampak mmg cam cina da....woo ai ni..ahahahahaa

Arina Shamsul said...

cutenya si memey..hikhik..

mata yang sepet tu macam cina :)

izan mama mia said...

hihih...okey jer...biasalah tu..mata sesuai ngan wajah...terima seadanya..kan..

Chic Na said...

aah la. mmg ada macam anak cina. mata sepet. huhu.. :)

haNem said...

alahai..comel nyer..geram nak cobit..bg lah pakai headband bunge besar2 tu..:)

norhidana said...

tang mata tu yg nampak cam anak cina... tp ok pe hehehe...

Misya Mialen said...

Putihnya anak awak dear.patutla digelar anak cina.mmg mcm cina pun sbb tang mata tu

nn lylyn said...

alolo comeinye =) memei

Yana Libra said...

mmg org banjar asli ke ni kak..huhu~

ERYZA said...

tang mata tu memang nampak cam anak cina...

miss fluffy said...

hehe chinese look gitu..comel lagi..:)

dyabunga said...

myb sbb putih dan sepet kot..hihihi

N.Aima K said...

ha ah senasib lah kita tu..dulu ms free hair org cina selamba ja ckp cina uwuwuwuw..

Si Matatajam said...

M pun mata sepet gak.. Kecik2 cam anak Cina depa kata. My mom gtau sebab moyang M keturunan Cina siam... Sepet cute apa. Ha ha..

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Cute Mama...

Kita serumpun.. Kakya pure banjar. Xde campur lain. Hehe. Mmg keturunan kita putih2.. Mata sepet2 sikit. :)

9n0L4 said...

haah nmpk chinese look. sepet mata nye. ;)

Solehah Shamsuddin said...

adui camne mata anak akak pn leh sepet jgk ni? skrg bru solehah tau,rupenye org yg mata sepet tu xd kelopak mata. pelik gak leh jd cmni ye.

are_lin@yu said...

ada jugak sebab mata sepet..hehe

Chic Na said...

watermark tu buat dalam adobe photoshop. lela create je camne yg lela nak tulis, jenis tulisan, besar tulisan, warna, nak letak pict pun boleh. pastu masa nak save tu lela save under file type .PNG. bila nak guna lela just bukak file watermark tu & bukak pict yg lela nak letak watermark. bukak dua2 skali. lela klik kat pict watermark tu, drag je ke atas pict yg nak diwatermark. boleh ubah nak letak mana lela suka. atas ke bawah ke tepi ke. pastu save jelah pict tu dlm type biasa .jpg atau .jpeg.
cik na tak sure lela faham ke tak ni. hihi..

Edy Fee said...

yup ade gaye cina.hehe besar nnt cmne yer

cendol said...

aah btol tu org banjar putih2..
haha cute ape mata sepet2..gamba yg atas tu btol2 nmpk mcm anak cina :)
cute la cute mama dgn baby nye yg cute *ayt keling haha

LYAfrina said...

chinesse look..mmg sweet & sedap mata memandang sbb mcm mix melayu+cina kan. inilah uniknyer Malaysia

Norzie hany said...

A'ah mcm anak cina...ada iras mama dia.comel memey...

aReLaN said...

mata sepet & takde kelopak mata???tu macam korea.hehehe

Miss BaNu said...

aah nmpk mcm chinese skit..hehe

Reena said...

Putih dan sepet sebab tu nampak macam chinese kot :) Comel laa.. Alesya senyum.

Masha Meisters said...

terkenan kot...dah dengo lagu tu...alamak haru pasal i don understnd sepatah haram...haha

Masya said...

owhh org banjar rupenya.... ha'ahlah muka ade mcm cina sikit2 hihihihi

Deq's Qienz said...

sy pon owg slalu kata cini dulu..beberapa kali jugak org cina mai cakap cina gan sy..ahaksss dulu coz xpakai tudung. skg dah pkai tudung jarang la owg ckp cina..ahakkksss

QasehnyaRania said...

a`aa..macamcina..cute :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina