Sambungan Kisah Rasa Hati

 
 
Alhamdulillah ramai yang mendoakan Alesya...Ramai juga tak sabar nak tau ape sebenarnya yang terjadi pada Alesya...Popular kejap anak mama..Kih Kih Kih...

Alesya saya bukan kena dera,bukan juga angkara nursery dan  di cakar kucing...
Alesya saya jatuh...Dasyat kan die jatuh...Itulah malang tidak berbau...
Benda dah nak jadi kena la redha...ada hikmahnya tu kan...:)

Kejadian tu masa aku kerja,jadi aku tak namapk la macam mana Alesya boleh jatuh...
 
Dari cerita mak mertua aku begini....
 
Alesya mengamuk nak ikut papa die.Hubby nak gi betulkan kereta masa tu..Mak dah umpan mandi kolam pon tak jalan,sanggup die terjun dari kolam dalam keadaan telanjang bulat tu gi kejar papa ..
Papa dah jauh pon Alesya masih mengejar lagi...
 

Kata hubby masa die keluar tu die nampak Alesya dengan mak,tak sangka die boleh berlari mengejar...
Tak dapat aku bayangkan Alesya boleh berlari sejauh seratus meter dengan berkaki ayam memijak batu kerikil yang tajam tu..Dalam pada die lari tu la die terjatuh...Kata mak dua kali die jatuh...Mak kata mak tak dapat tangkap Alesya masa tu...Kesihan kan anak aku...

Mak dah cemas dah masa tu,anak aku dah cedera dan menangis...Mak kata mak pon nangis masa tu...Mak risau nak bagitau kitaorang,sampai tengahari dah sampai rumah baru kitaorang tau...
Kesihan jugak kat mak..Kata hubby mak nangis takut aku marah...
Aku sedih tengok Alesya tapi tidak la nak marah..Benda dah jadi..Alesya tu yang nakal sukar dikawal...Lagipon mak jarang jaga Alesya...
Aku pulak rasa bersalah,aku dah menyusahkan mak...
Maafkan saya mak.....
 
 Hari kedua selepas kejadian tu.. 

 Hari ketiga...
(Tiba kat mak aku,macam2 la die sapu kat muka anak aku..heee..)

 Hari keempat...
Dah ok cikit dah...luke dah kering sepenuh nya...


Terima kasih ye kerana mendoakan yang terbaik untuk Alesya..:)
Malam lepas kejadian tu Alesya asyik merengek aje...Mama pon tak dapat tidur...



 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

25 comments:

Aine Ainun said...

patutla sampai 2X jatuh...
ciannya...

tu la, sekarang level dia nak membesar, jd macam2 la keletah kan..

agaknya, dia takut nak berlalri lagi tak lela..??

ieedaz @ mama_isha said...

yerla kan..malang x berbau..lagipun budak2.. sabarla byk2 k..aleesya pun dah kembali ceria kan... be good girl yer aleesya!

Cik Nur said...

tentulah merengek, sebab mlm baru terasa sakit akibat kesan jatuh tu.

Masha Meisters said...

huhu...
kesian Alesya...
dahla nak bufday xme lagi muka dah calar balar...huhu
takpe2 nati mami Masha bg fresent terbaik kat Alesya..kihkihkih

inazamri said...

betul tu malang tak berbau..dan benda nk jadi.

Yana Libra said...

alaahai..kesiannya aleesya~~

nakal sangat ni..huhu~

Lynn said...

Ala siannya dia..sebak tau lynn baca sebab Najah kalau sakit sikit pun lynn nangis dulu..sian dia..sedih tengok muka dia..semoga cepat sembuh ok..tak mo parut2..hehe

Arina Shamsul said...

ALAHAI ALESYA SAYANG...Dua kali rupanya kamu jatuh..huhu.

Alesya saya pun kadang2 susah nak kawal dear..terutamanaya bila berada di kawasan lapang..habis la..kejar mengejar la jawabnya..heeee..

mamavogue said...

sian anak dara sorang ni..
kalau mamavogue pun dah tentu panik kalau tengok camtu.

Norzie hany said...

Oooo begitu ceritanya...sian ye sampai 2 kali dia jatuh,patut la lukanya teruk juga.Apa pun moga cepat sembuh ye syg.

LYAfrina said...

kesiannya.. mmg sakit jatuh mcm ni.. apa2 pon moga luka bransur smbuh..selalu ltk ubat...

~Sweet Honesty~ said...

alahai..patutla teruk benar lukanya..ingtkan jatuh tangga ke apa.. syukurla dah kering lukanya kan.. moga makin sehat alesya yea..

Cik Aini Lavender's said...

alhamdulillah..makin ok alesya =p

lps ni jgn lari2 dh ye alesya..abis pp yg comel2 tu :)

9n0L4 said...

kesiannye die. merengek nk adek kot? huhu.

lelamaisara said...

AA...die tak serik pon berlari...huu

lelamaisara said...

Opsss...alesya merengek nak adik ka?? Haha....

Si Matatajam said...

Memang tepat jangkaan M. Anak besaq ni mmg la nakal skit. My son pun sama. Asyik lebam saja.. My mom memang tak sanggup nk jaga my son coz dia ada darah tinggi. So jaga sendiri je la.

@ deqla manjew said...

kesiannye...terok betul jatuh smpai 2x...apapun, doakan alesya cpt2 sembuh luka tu...ALESYA nama ank sama mcm nama anak mama arina...alahai..bila la pulak turn aku niii....TERINGINNNNNNN.....

Chic Na said...

laaa itu citernya. sampai 2 kali jatuh. kesiannya alesya. sanggup tu dia redah semata2 nk kejar papa nya. semoga alesya cepat2 baik. :)

Karukord Jagau's said...

haa...dh ok dh tu.....
(^_______^)

Deq's Qienz said...
This comment has been removed by the author.
Deq's Qienz said...

ala cian dia..get well soon dear..cepat² sembuh nahhh nanti bley gi jalan² gan papa n mama :))

Hasrina said...

Ya Allah kesiannya dia

Reena said...

Alhamdulilah, lepas ni jangn lari-lari lagik ye Alesya :") Risau hati semua orang.

@e_da said...

sian momot awonggg..... dah nak besday.. jangan lari2 lagi ye cha.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina