Wordless Wednesday #2

 
 


Bergunanya kaki ini....:)
 


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Alesya 2years old Today..:)

 
 
Hari ini genap umur Alesya dua tahun..Alhamdulillah kehadiran Alesya adalah hadiah yang paling berharga sebenarnya...:)

Masih segar dalam ingatan saat melahirkan die.. Tercatat seribu kisah suka dan duka masa tu..
Sedikit kisah saat Alesya dilahirkan yang dicoretkan Oleh Mak Longnye...
 




 
 
Sebenarnya banyak lagi kisah Alesya yang dicoretkan ..
 Walaupon banyak dugaan yang mama tempuh waktu membesarkan kamu,kamu tetap kesayangan mama..
Semoga Allah beri kebahagian untuk mu sayang di dunia mahupon diakhirat... 
 
 
Alesya masa umur 3 bulan ,montel kan..:)

 Mak long jangan marah tau,promot blog mak long jap...:)




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Yana Samsudin - Aku Pasrah




Terjumpa Video ni kat Youtube...

First time aku dengar Yana nyanyi , Yana nyanyi lagu ni la...Masa tu kat sekolah...
Berkumpol semua kat meja die dengar die nyanyi..
heee..Layan...




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Takziah Kawan..



MUAR – Dua maut dalam kemalangan yang membabitkan sebuah kereta dengan motosikal di Sungai Pulai, Seri Menanti dekat sini, kelmarin.

Mereka terbunuh dikenali sebagai Mohd Nordin Daud, 29, dan Noriana Mohd Muttar, 28.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam itu, motosikal yang ditunggang Mohd Nordin dari arah Batu Pahat menghala ke Muar dipercayai cuba memotong kenderaan lain di hadapan.

Bagaimanapun, cubaannya gagal menyebabkannya motosikal ditunggangnya merempuh sebuah kereta Perodua Myvi yang dinaiki Noriana bersama suami dan seorang anaknya berusia tiga tahun, di laluan bertentangan.

Akibat rempuhan kuat itu, Mohd Nordin tercampak di atas jalan dan meninggal dunia di tempat kejadian kerana mengalami kecederaan parah di kepala dan anggota badan yang lain.

Noriana yang mengalami kecederaan parah dan tersepit di tempat duduk penumpang, disahkan meninggal dunia sebaik tiba di Hospital Batu Pahat.

Manakala suami Noriana serta anaknya terselamat dan hanya mengalami kecederaan ringan, kini menjalani rawatan di Hospital Batu Pahat.

Difahamkan, tiga beranak itu dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Batu Pahat selepas menghadiri majlis perkahwinan di Putrajaya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Muar, Asisten Komisioner Mohamad Nasir Ramli mengesahkan menerima laporan insiden tersebut.

Menurutnya, mayat Mohd Nordin dibawa ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) untuk bedah siasat sebelum dituntut keluarganya.

“Saya meminta kerjasama saksi kejadian yang mempunyai maklumat berhubung kejadian ini diminta tampil membantu siasatan.

Sinar Harian 15 Mei 2012

“Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya
 
 
  Noriana Mohd Muttar tu merupakan isteri kawan sekelas aku,Zainoor Ezamuddin@ Ejam...Alfatihah...
sedih aku mengenagkan anaknya yang  masih kecil lagi,sebaya Alesya kalu tak silap...
dengar cerita juga Arwah sedang mengandungkan anak kedua mereka...Ya Alllah...semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang ber iman...


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Sambungan Kisah Rasa Hati

 
 
Alhamdulillah ramai yang mendoakan Alesya...Ramai juga tak sabar nak tau ape sebenarnya yang terjadi pada Alesya...Popular kejap anak mama..Kih Kih Kih...

Alesya saya bukan kena dera,bukan juga angkara nursery dan  di cakar kucing...
Alesya saya jatuh...Dasyat kan die jatuh...Itulah malang tidak berbau...
Benda dah nak jadi kena la redha...ada hikmahnya tu kan...:)

Kejadian tu masa aku kerja,jadi aku tak namapk la macam mana Alesya boleh jatuh...
 
Dari cerita mak mertua aku begini....
 
Alesya mengamuk nak ikut papa die.Hubby nak gi betulkan kereta masa tu..Mak dah umpan mandi kolam pon tak jalan,sanggup die terjun dari kolam dalam keadaan telanjang bulat tu gi kejar papa ..
Papa dah jauh pon Alesya masih mengejar lagi...
 

Kata hubby masa die keluar tu die nampak Alesya dengan mak,tak sangka die boleh berlari mengejar...
Tak dapat aku bayangkan Alesya boleh berlari sejauh seratus meter dengan berkaki ayam memijak batu kerikil yang tajam tu..Dalam pada die lari tu la die terjatuh...Kata mak dua kali die jatuh...Mak kata mak tak dapat tangkap Alesya masa tu...Kesihan kan anak aku...

Mak dah cemas dah masa tu,anak aku dah cedera dan menangis...Mak kata mak pon nangis masa tu...Mak risau nak bagitau kitaorang,sampai tengahari dah sampai rumah baru kitaorang tau...
Kesihan jugak kat mak..Kata hubby mak nangis takut aku marah...
Aku sedih tengok Alesya tapi tidak la nak marah..Benda dah jadi..Alesya tu yang nakal sukar dikawal...Lagipon mak jarang jaga Alesya...
Aku pulak rasa bersalah,aku dah menyusahkan mak...
Maafkan saya mak.....
 
 Hari kedua selepas kejadian tu.. 

 Hari ketiga...
(Tiba kat mak aku,macam2 la die sapu kat muka anak aku..heee..)

 Hari keempat...
Dah ok cikit dah...luke dah kering sepenuh nya...


Terima kasih ye kerana mendoakan yang terbaik untuk Alesya..:)
Malam lepas kejadian tu Alesya asyik merengek aje...Mama pon tak dapat tidur...



 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

FW: Rasa hati

----- Original Message -----
From:lelamaisara84@yahoo.com
To:lelamaisara84.norlela@blogger.com
Subject:Rasa hati


Rase hati itu kadang2 benar kan...
Dua hari ini aku kurang sehat...selsema teruk jugak...tekak perit yg amat..nk mc tapi aku baru aje bercuti tempoh hari..niat dhati mau bercuti awal buln depan jd gagahkn juga la untuk bekerja..keciankn...bukan apa kadang ada yang bmasam muka bila kita bercuti ni...:-)
Semalam sabtu aku bkerja separuh hari...pergi kerja dari rumah mertua jadi agak jauh juga dalam satu jam perjalanan gitu..
Macam biasa sebelum perjalanan balik dari kerja aku akan call hubby dulu. hubby akn bergurau minta belikan jajan atau ape2 ole2,tp kali ini lain la..sepatah kita cakap sepatah la jawapnye...
Hmmm hati rasa tak sedap tapi biarkan aje la...
Mase drive balik masih boleh menyanyi2 lagi..:)
Sampai rumah aku tgok rumah senyap aje,dalam hati mungkin alesya tidur...
Belum pon sempat bagi salam nampak hb keluar dukung alesya..hubby buat muka sedih..tgok muka adik kata hubby aku....laaaa...terkejut tengok muka anak aku.. Rase nak menangis je rase. ..bergenang dah air mata ni..dahi alesya benjol besar,hidung die melecet masih ada kesan darah...atas bibir dia luka...ya Allah nape anak aku ni.. Badan2 alesya jugak banyak kesan calar dan luka ...hati tuhan aje yang tahu...Hubby mula bercerita dari A sampai z.....
Nak tau ape yang terjadi sebenarnya ????
Nanti aku story kat korang tunggu...


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Selamat Hari Guru

 
 Ni pic masa ting 6..cube teka mana satu saye?? heee..

Sebenarnya nak wish kat kawan2 baik aku ni..Antara kami berempat aku sowang je tak jadi cikgu...     kecian kan...huuu
Selamat hari guru untuk mereka,Jun, reha dan azrina..
Semoga mereka dapat jadi pendidik yang baik...Amin..
Nak wish jugak kat abang ,kakak dan kakak ipar aku..mereka juga seorang pendidik...
Tak lupa gak pada kawan2 blogger aku ni..Sweety,cikgu Etuza dan Kak Dieyna..Mungkin ada lagi yang aku tak tahu..ape pon selamat hari guru la pada mereka yang bergelar guru ye...
 Selamat hari guru juga pada guru2 yang telah mengajar aku dari sekolah rendah hingga lah ke sekolah menengah...Jasa kamu sangat aku hargai...
Yang paling utama tentulah mak dan abah...kerana mereka lah guru yang terbaik bagi aku...Mengajar aku dari tak tau ape2 hinggalah aku dah tahu banyak perkara...Terima kasih mak abah..I Love U...
Semoga mereka dirahmati Oleh Allah hendaknye...Amin....
Huwaaaa...panjang lebar plak..dah macam ucapan ketua kampong plak...haaaaahaaa..jangan mare...
Ape pon layan la pic aku ni eh...enjoy...:)

 Kitaorang selalu pakai same..haaa ala2 boria gitu...



Kawan sekelas masa tingkatan 6
 Pic belakang sekali,yang betul2 belakang cikgu tu pic Norliana samsudin..Artis popular tu...heee..promot kawan jap,entah Yana ingat lagi ke idak ngan aku ni..hehhehehe....

 Pic last kitaorang dapat berkumpol...
Semua dah bawak beg tangan masing2..hee..Sowang je lagi belum berumah tangga...Insyaallah 2haribulan ni die dah boleh join group wife2plak..hihihi...
Alesya paling otai...hahhaa..antara kami berempat aku la yang kawin dulu...heee tu sebab tak jadi cikgu kot...heeee..
Rindu la kat korang.....nanti jumpe kat umah azrina eh...Tapi aku tak dapat undangan lagi ni.....                   macam mane???

 








Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Alesya & Kek

'
 
Hai...sebenarnya mood nak buat n3 agak merundum cikit la...huu...mata mengantuk aje dan letih,mungkin kurang tidur la... Tiap2 malam melayankan Alesya yang sibuk buat itu dan ini...Kalau kita tidur habis dikacaunye...nape la Alesya mama ni selalu tidur lewat ek..kalu pon die tidur awal pasti die akan bangun seawal subuh..Huu...layan je la mama ni kan..:)

Ni nak cerita pasal Alesya lagi..budak kecik ni ada hobi baru...apa die tu...Alesya sekarang suka sangat kek...hari2 kalu boleh nak kek...Die akan mintak kat papa nak B Day to u papa...nak b day to u...                ( kek la tu..)..Tak belikan kecian plak..tp idak la hari2 papa belikan..kadang tu buatkan la die kek...selalu tu buat kek batik je..heee senang dan cepat...
Meh layan pic Alesya ngan kek...


Sekali sekala bawak gak makan kek secret recipe..:)


Syok tengok  budak kecik ni makan kek..


Selalu belikan kek comel ni je..tak membazir..seringgit pon dah dapat..

Yang ini masa b day Alesya  tahun lepas..

Yang ini masa b day Atok Abah..Alesya pon nak menyibok gak..

Ni pulak kek bday mama..Alesya yg potong dulu..huuu

Yang ini b day abag Danish..die jugak paling sibok...hee

Masa Bday papa..

Ni masa bb lagi
B day Mak cu Ana..:)


Dulu masa mengandung teringin benar nak makan kek secret recipe,tapi tak dapat coz mase tu Alesya dah lahir seawal 35 minggu...

 






Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Selamat Hari Ibu

 
 
Selamat hari ibu!!
Bagi aku hari2 pon hari Ibu.,sebab ibu adalah orang yang  sangat istimewa...lagi terasa ibu sangat istemewa bila aku sendiri pon dah bergelar ibu...

Nak gembirakan hati ibu tak payah tunggu hari ibu kan..hari2 pon boleh gembirakan dia..:)
Love my mum....
Ibu yang melahirkan kita satu je dalam dunia,jadi hargailah mereka selagi hayat mereka masih ada...
Semoga mak diberi kesihatan yang baik dan dirahmati oleh Allah..amin...

 My mum dengan sebahagian anak2nya...:)

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Segmen : Blogwalking Sampai Lebam

;

Hari ini nak join segmen Pn Deqla, Jom ramai2 join kan diri...
Mula2 follow blog Deqla,Pastu buat n3 yang bertajuk segmen blogwalking sampai lebam.
Lepas tu tepek header comey deqla :-
 
Segmen blogwalking sampai lebam



Sebab kenapa kena blogwalking blog  : -
 
1. Boleh kenal ngan Cute Mama ( saya la...Hee cute ke??)
2.Boleh baca kisah Alesya yang comei tu..( Pasti kamu terhibur..heee..)
3.Boleh follow blog saya pasti saya follow balik. ( Bertambah la follower kamu..heee)

Deqla boleh ke?? heee..

Okey sekarang nak tag :

1. Lynn

2.norhidana




Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Mandi Manda lagi!!




 
Kita mandi manda lagi...Huuu kali ini dekat air terjun pulak.....Ni masa kat KL ari tu...Picnic dengan family kat air terjun kemensah.( Teratak Angah Kemensah).
Tempat ni dekat je dengan rumah Danish sepupu Alesya tu..
 

 Dengan My Alesya...


 Alesya and Danish..(Mandi kat air terjun Alesya takut cikit,die statik aje duduk kat situ..Heee)

 Men buih sabun jugak..:)

 BBQ sekali..huu..seronok..( Hasil akak ipar dan keluarga nya,Aku sekeluarga bawak tangan kosong ja...Haaa...boleh gitu,Mekasih Mak long Alesya,best sangat masa tu)


 Lamb

 Kerang...
Ada ayam ,sosej semua tapi tak ambil gambar...huuu.:) Layan aje la ek...
 
 
p/s : Blog aku dah ok tak?? mekasih eh kawan2 semua,komen2 korang sangat aku hargai,terutama buat Cik na..Love semua...Muaaaaaahhh....

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Jari Jemari Alesya...

 
Cute tak jari jemari ni??
 
Ni milik jari jemari Alesya...Cute kan siap berinai...Mak aku yang pakai kan...
Bila tanya mana tangan pengantin mesti die akan tunjuk jari jemmari die tu...hee...
Ritu bawak Alesya pergi majlis kenduri pengantin,asyik la die tunjukan jari jemari die tu...:)
Suka betul die..siap buat lakonan semula macam mana nenek die pakaikan  inai tu...Ketawa aku tengok keletah die,buat aku sentiasa senyum...:)




p/s : Aku tak tau nak buat apa dengan blog aku ni..Apa yang terjadi pon aku tak tahu..Aku yang masih buta tentang blogger..hahaha...


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Ada masalah ke dengan Blog saya???

 
Tadi dapat msj dari Cik na.....

Cik na kata die tak boleh masuk blog saya...huuu...Why why why......( ala2 lagu najwa...)..
Cik na kata keluar warning. dia tulis blog aku ada detect malware, dia mention kat situ shoutcamp.com.
Alamak ape tu...Huuu...aku ni buta cikit pasal hal2 begini...Semua orang tak leh masuk blog aku ke???

Help help help....

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Nak mandi kolam papa!!!





1,2,3 Lompat....
Berulang2 kali Alesya buat aksi ini...Macam pandai2 je berenang...

Minggu lepas kami sekeluarga bercuti ke Kuala Lumpur...Pergi Kuala Lumpur mestila pergi rumah abang Danish...Satu2 nya sepupu Alesya tu....

Dekat rumah Danish,Alesya asyik la nak mandi kolam..haaa..papa la jadi mangsa melayan dia...Layan pic ini ye...
 
 
Abang Danish nak naik pelampong...Alesya ye ye tak nak...Bertuah betul!!

Kocak2 air sampai jadi Buih kata Alesya..heeee

Pandai nye Cha berenang..:0

Jalan2 dalam air...

Alesya yang tak mau naik....Hah sudah...sampai kecut la kamu berendam di kolam mandi tu...Papa la yang penat..hehhehe...

Bagus kan kalau pandai berenang...mama tak pandai berenang..Huuu...:)
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina