Harunye aku Hari ini..

 
Alesya cute mama tak sihat hari ni,mulut die habis kena mata ikan...Kaki die pon ada bintik2 macam ruam..
Aku rase mesti Alesya dapat penyakit ni dari anak kawan aku yang datang umah mase besday party hari tu..
Haritu ada anak kawan aku tu kena penyakit ni...Penyakit ni mudah berjangkit,lagi2 Alesya ni bayi pra matang...Kata orang bayi Pra matang ni daya tahan penyakitnye kurang, betul ke ek??

Jadi bila Alesya sakit macam ni aku jadi kalut,macam2 aku fikir...Hmm..Risau...
 
Tadi pagi aku lupe nak bekalkan die ubat,alahai mama ni mcm mane boleh lupe...
Jadi tengahari tadi aku balik rumah amik ubat nak hantar kat umah mak...
Sampai umah cepat2 aku amik ubat,dah amik ubat cepat2 tutup pintu, pagar semua..la..Dalam kelam kabut tu rupenye kunci kereta aku tertinggal kat dalam rumah...
Iskkk...haru betul...dengan kunci2 rumah sekali tertinggal dalam rumah...macam mane tu??
Handbag semua dalam kereta...Huwaaaaa...

Nasib menyebelahi aku...syukur..Hand phone yang ada kat aku boleh jadi penyelamat...
Kalau tak jalan kaki la aku...
Aku call Masha suh jempot aku  gi tempat kerja semula.Mujur tempat kerja dengan rumah aku tak berapa jauh...
Call adik pulak suh jempot kat tempat kerja balik ke rumah mak...
 Hand beg pulak yang aku risaukan kat dalam kereta tu...Takut pulak nak tinggal lelama kat depan umah .. Kat luar pagar lak tu..
 
Sampai rumah mak,Abang aku kata die boleh tolong bukakan pintu kereta tu tanpa kuncinye...Nasib baik la ada kunci rumah lagi satu dalam kereta..kalau tak, tak guna juga kan...Kunci kereta masih tak leh amik kat dalam rumah ...Alarm kereta tu susah nak mati kalu tak da kuncinye...
 

 Hero aku hari ini..Tq Abang...

Dah dapat buka pintu kereta cepat2 gi ambil kunci rumah, buka pintu rumah terus cari kunci kereta...Time tu Alarm kereta dah menjeri2...huuu...




Tu die...Cantik terletak kunci kereta ku...
Sempat lagi amik gambar walaupon alarm kereta tu dah melalak2..hahahahha...
 
Hubby bising cikit la,cuai sangat die kate...
Bile Hubby dah bising,aku mula rase nak nangis....Aku bukan sengaja.....Huwaaaaaa....
 
 

Macam ni la kalu hubby kerja jauh,kalau tak mesti minta tolong die...
Nasib ada keluarga dan kawan2 kan...
Syukur..
Terima Kasih Masha,Adik dan Abang ..(Kamu Hero aku hari ini..)








Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

35 comments:

mamavogue said...

memang haru dibuat nyer..
kalau mamavogue time tu dah nanges dah! huhu..

ieedaz @ mama_isha said...

alahai..sabar yer! moga alesya cepat sembuh.. slmt berwiken..

Deq's Qienz said...

ermm sakit apa alesya akak??
semuga cepat sembuh ya alesya..

Deqla manjew said...

memang haru yer kalo ank x sht.. hubby awk bkn hero utk hari ni je..hero awk hari2 tau..hihi

etuza said...

banyakkan bersabar,redha ja lahya nasihat suami, sejuk hati suami jika kita isteri,selalu dengar nasihat suami apa2 yg baik ha

dyabunga said...

semoga aleesya cpt sembuh..:)
kalauu dia dh kelam kabut kalau alarm berbunyi..akak smpat lg snap pic kunci..haha

Chic Na said...

kesian alesya. moga cepat sembuh.
kesian mama jgk, kelam kabut dibuatnya. rasanya setiap kete ada satu button merah kat bwh dashboard tu utk stop kan bunyi alarm. cer cek. nnti future boleh guna sbb dh tau. :)

wan nurul hezrina said...

ALAHAI MCM2 DUGAAN.NURULPUN SAMA JUGAK.moga dilain hari lebih berhati2

Aine Ainun said...

Lela,
saya rasa itu mcm penyakit "kaki tangan kuku n mulut"...
budak2 mmg biasa kena...tapi kena hati2...Alesya pra matang rupanya ye,,,,

Alahai ciannya...
takpe2 jadikan pengajaran..
saya kekadang kalut2 pun jd gitu...

LYAfrina said...

alahai..ujian..mcm2... moga cpt smbuh yer

Wanieys said...

cutemama sabar yer...ujian tu..semoga alesya cpt sembuh yer sayang...kita sama la cute mama hubby wani pun kerja jauh :)

Chic Na said...

its ok dear. cik na tak perasan pun. :)

Cinta Misteri said...

Alaaalorrr...syiannye Alesya. mesti taknak makan kann...
syiann jugak kat you lela tak pasal2 kena marah ngan abg. Kadang2 tu bukan sengaja, bila dah kelam kabut mcm2 boleh jadi.

Peluk cium utk Alesya, moga cepat sembuh.

9n0L4 said...

bile dh kelam kelibut, cmtu lah jadinye. huhu. haruuuuu je.

Yumida said...

laaa ciannye..moga alesya cepat sembuh..amin

Yana Libra said...

nasib baik masha leh tlg amik ye~~

untung duduk dekat dengan family walaupun suami jauh..huhu~~

saya ni family jauh, bakal suami pun jauh gak..camne lah nanti~~



p/s:akak tak nak cari keje dkt2 ngan suami akak ke?

izan mama mia said...

saya pun pernah jadi...kalau nak cepat mmg selalu jadi camtu...mmg geram btol....

Cik Aini Lavender's said...

sabar byk2..dugaan berjauhan mcm tu lah kan :)

tp kn lela ok lah sbb masya kan ada..nti kena belanja Masya n the hero tu tau :)

Miss BaNu said...

moga alesya cepat sembuh dan ceria2 slalu aminn

Miss BaNu said...

moga alesya cpt sembuh dan ceria2 selalu aminnn

N.Aima K said...

get well soon "mata ikan" tu mcm mn?

maslin said...

Kecian alesya... semoga cpt sembuh... byk btl dugaan.. biaselah klu dh hubby dok jauh mmg kene mtk tlg org disekeliling... nsb diorg memahami... sm mcm kite hubby bkn slalu disisi...

Dieyna said...

dah bawak alesya ke klinik belum.. tu mcm simptom penyakit kuku dan mulut tu.. huhu memang mudah berjangkit...

Nyue said...

semoga elesya cepat2 sembuh...biasal la kak dugaan..itu gne nya hdp berjiran n berkawan :)

Masz Sidek said...

memang kalut jadinya....
semoga alesya cepat sembuh...

Rohani Hashim said...

hihi, kalau hany pun mesti kena cuai tuh.kes hany lak, terkunci dlm rumah. alkisahnya kunci rumah dlm kete.husband g kerja pg kunci la rumah.sudahnya bgn nk g klinik,kunci takde.semua org g keje.last2 call la jiran, seb baek ada sorg mc jugak hari yg sama.huhu dia tolong amekkn kunci dr kete.haishh cuai benau...

Cinta Misteri said...

Saja nk check, Alesha dh baek lom?

Cik Nur said...

lepas ni jgn ulang lagi ye..!
hihihi..

mata ikan tu, macam ulser ke...?

Misya Mialen said...

sy pn sllu lupa benda2 penting ni.huhuh. moga alesya cpt sembuh yea;

noornazuha said...

saya dulu teruk gak...kunci keta rumah semua jatuh dlm Jamban...adusss....x psl2 kena call husband suh dtg bwkkan spare key...sume duit beg dalam keta

Che Rosliza Che mat said...

memang haru biru di buatnya...kalau cik rose mesti mengelabah giler...

~Sweet Honesty~ said...

benda2 penting ne la yg kita slalu lupa.. moga alesya cpt sembuh yea..

Wanieys said...

wani tag cute mama :))

http://wanieysqaliefsuka-ga-contest.blogspot.com/2012/06/saya-join-giveaway-syiemazlan.html

Arina Shamsul said...

hehehehe....pernah gak mengalami situasi yang sama dear..mmg haru biru la jadinya.heheh

Reena said...

Bila dah kelam-kabut memang ginilah jadinya... Huhuhu... kalau kita pun nak nangis... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina