Selamat Bertunang



Hai..Selamat petang...
Dah lama pulak rasenye tak buat n3...
Sowi ek,senyap sekejap..kerja datang pulak berduyun2..heee
Okey rini nak story pasal akak ni..
Die baru saje selamat mengikat tali pertunangan dengan jejaka pilihan hatinye..
Semoga ikatan kali ini kekal.....

Si gadis yang bertunang...


Aku dengan si kakak..

Ramai orang ingat aku ni kakak..yang kakak aku tu adik...sadis nye....
mentang2 la aku ada anak...huwaaaaa....
Kalau jejalan dengan die mesti la orang ingat yang aku ni kakak...isk...
Yang si kakak mula la perasan yang die tu muda remaja lagi...hahah..
Padahal aku 5 tahun lebih muda dari die...heee
Tak pe la redha je la walaupun sadis..huhuhuu...
Ape pon layan la pic masa majlis tu ye..:)


 Dik andam..(Aku la tu...)
Tak la pandai sangat...Tapi terpaksa..heee...Jadi bidang terjun jap..
Bedal je solek,hehee...

 Ni la hasilnye...simple je...Akak pon nak simple je,jadi berani la aku mentouch up nye..:)

 Antara hantaran pihak perempuan
(Hasil tangan aku,hehehe)
Buat last minit,cantik jugak kan...heheheh
Tak semua pon hantaran aku buat,ada jugak orang len buat...Perasan aje lebih ni..

Sireh junjung..
Hantaran yang mesti ada..
Yang ni bukan aku yang buat...heee Gubah2 cek tak pandai buat...huuu

Antara hantaran dari kedua2 belah pihak...




Mohon restu dari Mak tersayang...


P/s : Kalau tak ada ape2adik pulak nak bertunang awal bulan depan..InsyaAllah..
Nak tanya kalau dua mempelai dalam satu majlis tu,tak elok ea,Orang kata salah satu pasangan tu akan tak kekal...Betul ke??





Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

41 comments:

Ms Velentine said...

congratz

Wanieys said...

tahniah...wah akak pandai makeup n buat hantaran yer...kreatif la hihihi

wan nurul hezrina said...

adik nurul num 2 dan 3 nikah sekali sanding sekali..dah 2 tahun..cuma yang sorang num 3 blum mengandung num2 baru jer disahkan mengandung..ttg tak kekal2 takyah percayalah sbb semua jodoh Allah yang tentukan..dan semua yang berlaku Allah dah rencanakan.kita hanya merancang=)

Si Matatajam said...

Jodoh pertemuan kat tgn Allah swt... Tak perlu nak percaya ckp org... Anyway tahniah untuk si Adik tu...ops silap plak. Untuk si Kakak. He he gurau je...

Cik Nur said...

dengar kata org tua2 gitulah..
kalau dalam satu tahun ada kenduri kawin pun org kata tak elok...

tapi siapa kita nak jatuhkan hukum ALLAH kan...

Cik Siti Hajar said...

tak jugak.. tu semua takdir..
mak saya kata, kalau kita percaya macam tu.. macam tu lah jadinya.. kena percaya takdir Allah je..

~Sweet Honesty~ said...

oo langkah bendul la kakak ne yea.. hihi..

Jendela Hati said...

tahniah la... bab sanding sama tu tak pasti pulak, jodoh kan di tangan Tuhan...

Yana Libra said...

tak pernah dengar la pulak kak yg last skali tu..ye ke???


p/s:cantik gubahan hantaran akak~ :)

Acik Erna said...

thniah buat kakak lela.
kata orang memang biasa kita dengar..tapi tu semua ketentuan tuhan lella.

LYAfrina said...

comelnyer kaler pink..sweet je..
smoga selamat melangkah ke alamrumahtangga..
tahniah buat kakak

Chic Na said...

org dah kawen mmg la nmpak lebih matured. kecik je kakak awk ye. pandai lela menggubah & memekap. :)

Masha Meisters said...

meh cini la mek jah tocap2 kau pah...siap sembur2 sirih gitu bagi berseri lagi hah!

kelas kau jah~

Deqla manjew said...

owhh... lgkh bendul eh? deqla pun..kakak deqla sorg lg lom kawen...hihi...congrats!

dyabunga said...

kakak sis nampak muda lh.haha..mula2 dya ingt kan adik sis....jgn marah ye

N.Aima K said...

TAHNIAH

Nyue said...

selamat bertunang....congrats :)

Arina Shamsul said...

tahniah..:)

tetiba gak teringat waktu bertunang dulu..haha.

itu bermakna kamu nampak lebih matang dear..hikhik..

cendol said...

alhamdulillah..semoga kekal lah hendak nye yee..

izan mama mia said...

hehhe,..slmt bertunang...pada kakak tu,..

saya kalau jln ngan anak sedara yg sebaya saya tu mesti diorang ingat saya adik dia ..hahahaha..lawak.

maszull said...

assalamualaikum Lela...tahniah dr mama buat kakak yg selamat menjadi tunangan orang...:)

cendol said...

hahaha ayat yg last skali tuu..ha! mengarut lah kn..takkn sebab ade 2 mempelai salah satu takkn kekal.tak pcaye lahh..merepek jee.tak de nyeee.jgn percaye.mcm khurafat je.haha

ieedaz @ mama_isha said...

kite tag kamu kat sini yer.. :)

http://ieedaz.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-jaakechik-corner.html

Masya said...

pernah juga dgr tapi.. x pasti sejauh mane kebenarannya.. selalu org soh nikah lain2 bulan ikut kelender islam...

ieda said...

sbb adik dah kawin dan ada anak , its normal dik ekeke
macam akk , along akk tuu mereka cakap adik akk masa dia nak kawin .. ekeke ;)

selamat bertunang buat kakak adik ;)

Yumida said...

pandainye sis touch up..sentuhan yg cantik...

saffiya_aleesya @ echa said...

kalau 2 mempelai dlm satu majlis mmg orang tua2 akan kata camtu laa..salah satu pasangan mesti tak ok..tapi terpulang sebab ada sesetengah orang lebih kepada nak jimat budget

Rohani Hashim said...

umm boleh je sekalikan, kebykan org ckp mcm tu, tapi logiknya bukan itu penyebabnya kan...

aReLaN said...

tahniah buat mereka!!!!

Dieyna said...

tahniah.. darah manis tu

Deru Ombak said...

Xpe langkah bendul.. Jodoh namanya..


Yang simple itu yang menarik. :)

CheNamNam said...

wahhh hantaran tunang cantik-cantik semuanya...orang yang tangan seni jerk boleh buat hantaran nehh...nak kena kretif dan banyak idea jugak kann...

makeup pon boleh tahan mabelesnyer....:)

Masz Sidek said...

tahniah.. makin meriah lah tahun ni.... :D

norhidana said...

tahniah utk akak nyer yg bertunan, semoga kekal hingga ke jinjang pelamin,.. psl yg bt majlis 2pasangan tu, tak penah lak akak dgr, itu org tua2 je ckp, takde apa lah tu, jodoh pertemuan semuakan Allah yg tentukan

are_lin@yu said...

cantik apa..kira pandai lah ni..selamat bertunang pada si kakak..hehe

nur anis said...

tahniah untuk kakak..:)

saya pernah dengar juga benda tu..tapi sebolehnya, jangan percaya lah kan..

Deq's Qienz said...

tahniahh..smg bekekalan hingga akhir hayat :)

Solehah Shamsuddin said...

congrates ye.

9n0L4 said...

jodoh pertemuan di tgn Allah. congrats! dpt abg ipr la ye. ;)

wan nurul hezrina said...

sweet pink=)

nini said...

pandainya akak buat gubahan ...=D cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina