Menu Orang Sakit..

 Alesya mama sakit...Alesya terkena jangkitan penyakit kuku kaki tangan dan mulut tu...
Biase nye budak2 memang mudah terkena penyakit ni.. 
Penyakit ni mudah berjangkit...Mungkin Alesya dapat penyakit ni dari anak kawan mama yang datang kerumah hari tu...Kesihan anak mama..

Ada yang tak tahu mata ikan eh..heee..mata ikan tu ulser kat dalam mulut tu...
Aku panggil mata ikan...
Bila si kecil sakit tentu la selera makannye pon sakit jugak...Pening jugak mama ni melayan kerenah si kecil yang sakit tu...Hee..

 Mama masakan Alesya Bubur..
 Masak bubur bukan untuk Alesya aje..Mama dengan papa sekali menjamu selera..hehehe


 Bubur versi mama..hehhe

Hubby kate jangan buat cair sangat,jadi  mama masak la pekat cikit..
Dah macam nasik lembik aje rupenye kan..heee
 
Lauk pauk untuk bubur 

Alesya kate ermmm sedap nye...tapi cikit aje die makan huuu ada la 3 4 suap je...
Jadi la dari tak makan langsung kan..:)
 
 Buat kan lengkong agar2 jugak untuk die...
Haa yang ini die makan banyak...
Suke la tu sebab manisss....heee

Nak gembira kan hati si kecik yang sedang sakit tu mama dengan papa bawak die g men ball kat dataran...
Suke bukan men die.....
sakit2 jugak main tetap main...:)



 Mama tengok dari jauh aje..:)
Risau kan Alesya..dah berapa hari ini tak mau minum susu...
Die kate mulut die sakit...Mama bagi pakai straw pon cikit aje die minum...Hmmmm
 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

29 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

isha dulu pernah kena jangkitan ni..smpi mama kena amik cuti sbb kena kuarantin kat umah..
get well soon yer dear alesya...

Yana Libra said...

wah..agar2 bentul love..hehe~~


moga alesya cepat sembuh ye~ :)

ch@ said...

wah-wah-wah agar2 icha tu, mcm rupa tembikai. slurrrppp, meh sini aunty cha habiskan lauk pauk ni smua. hahaaa. mama alesya ni suka memasak ye. penuh semeja. suka sgt bubur letak carrot masin dgn kicap. ooohhh kita nak buat jugak.

ejulz said...

smoga alesya cepat sembuh..

Arina Shamsul said...

assalammualaikum dear...:)

mama kembali :) apa khabar?

alala'cian alesya..semoga cepat sembuh ye sayang :)

tetiba lak saya pun nak makan bubur nasi juga dear..ngeee

nampak sungguh sedap bubur tu..huhu

Masz Sidek said...

sy terpikat dgn agar2 bentuk love tu...

semoga alesya cepat sembuh...

Cik Nur said...

o..ulser tu..dulu ank sepupu nur ade gak kena, penuh dalam mulut dia, habis lidah2 kena.

doktor kata, xde ubat. tapi doktor suruh bagi mkn ais krim. sepupu nur belikan ais krim cedok2 tu, alhamdulillah, lepas beberapa hari ulser tu kecut sendiri..

nur pun pernag try, sebab ade ulser besar dalam mulut hari tu. betul2 tepi bibir, ape lagi mkn ais krimlah, bagi betul2 kena dekat ulser tu. alhamdulillah, esoknyer xsakit..

cubalah dekat alesya..

Deqla manjew said...

lagi2 psl makanan..arggghhh...hihihi...get well soon dear alesya..meh nk kiss sikit mesti cpt smbuh pas ni..hihi :)

~Sweet Honesty~ said...

agar2 tu mmg sedap jek tengok..huhuhu.. moga alesya cepat sembuh yeaa...

Wanieys said...

get well soon dear alisha...mama baik hati buatkan agar2 love kat alisha :))

9n0L4 said...

siannye dieee. get well soon ye. bubur nasik dan agar tu nmpk sedapppp. resepi resepiiiii. ;)

Si Matatajam said...

Moga cpt sembuh dear Alisha. Sedapnya bubur ikan bilis. Tu peberet M masa kat ukm dulu.

Masha Meisters said...

tu la...hari2 tanya masha nak masak ape yang sesuai tok si Alesya...kesian mama

Chic Na said...

maybe xde selera makan sbb sakit mulut. kesiannya alesya. cepat sembuh ya.
sedap la nampak bubur lela tu. nyummm.. :)

aReLaN said...

siannya.moga cepat elok ye.

dyabunga said...

semoga aleesya cpt sembuh ye.sian mama alesya risaukan aleesya

Miss BaNu said...

semoga Alesya cepat sembuh yer ..

norhidana said...

sian alesya, sepattnyer kene kuarantin alesya dlm umah je jgn bwk dia kuar tkt berjangkit pd yg lain...

semoga alesya cptt sembuh ye

Kesuma Angsana said...

moga cpt sembuh,, but saya pun suka bubur nasi ni.. salam kenal n dah follow u

Acik Erna said...

semoga Alesya cepat sembuh

cendol said...

laaa kesian nye Alesya, smoga cpt sembuh n ceria !

are_lin@yu said...

itupun dh wat ayu terliur ni..hehe

Dieyna said...

semoga alesya cepat sembuh... bawak keluar dia ke tempat umum lagi tak elok rasanya.. sebab masa akak bawak hannah sakit tonsil tu, dia tak bg hannah keluar rumah, sebab cuaca n persekitaran boleh melambatkan proses nak baik... huhu

Rohani Hashim said...

erkk hany xsuke bubur.huhu ntahla xleh telan.kalu sakit ni mmg xmkn sgt la, semua tak slera bubur lak xmakan.

@e_da said...

cedapnya cha.... mak long pun masak bubur aritu.. tp abam x makan pun.. mak ong yg bedal heheheh

izan mama mia said...

saya kalau anak sakit mmg masalah besar sangat saya rasa sbb saya risau jd apa2 kat anak.
mmg laa dia tak selera sbb mulut dia sakit, tapi pelan2 laa..kita pun kena makan cam dia,manatau dia nak makan..moga anak cpt sihat.

Cinta Misteri said...

Anak CiM tk suka bubur. So klau mereka tk lalu makan, kenalah buatkn kentang lenyek. Tkpun, beli kfc whipped potato.

wan nurul hezrina said...

merah dengan sofia dah kena..sib jabatan ada cuti kuarantine kalau tak abes mcm2 jer cuti..mmg kalau penyakitnie dia serang dalam mulut..pedih kita tgk..kesian..lekas2 sembuh yer alesya

Reena said...

Semoga Alesya cepat sembuh. Bahaya penyakit ni sebenarnya :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina