Nasik Ambang

                                                                                   
 Menu simple kami malam ni...Memang simple coz kemalasan melanda..hiiii..
 

Nasik Ambang..(Beli je kat pasar...Hee)

 Tadaaa..tu die nasik ambang..Hubby beli yang lauk basic je..


 Haaa.ni die lauk tambahan aku...Ayam masak kicap..Sinonim kan dengan nasik ambang..
Yang ini di masak dirumah tak ada jual..hehhehe...


Nampak berselera kan..Jemput semua..:)

Nasik ambang adalah makanan masyarakat jawa di Johor..(Belah Suami)
 



Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

20 comments:

Chic Na said...

nampak sedap. tak penah mkn nasi ambeng. slalu tgk org jual time bln puasa je tp tak penah lak beli. nak try la nanti. :)

lelamaisara said...

try la chic na ..pasti tak menyesal...hehehe...

~Sweet Honesty~ said...

mcm tu ke rupenyeee???ooo..enak juga yaa..

Yana Libra said...

biasa nasi ambang ni feveret org2 pantai timur kan~~

lelamaisara said...

Yana bukan belah pantai timur....tapi belah selatan...

Cik Nur said...

wah..sedapnya..sambil tgk perut duk myanyi2 minta di isikan..huhuh

Lynn said...

Wah..lama dah tak makan nasi ambang..dulu masa kat s.alam selalu gak abg belikan. teringat 1st time rasa beli kat rantau panjang klang..sedap sangat makan panas2..

@ deqla manjew said...

mmg nmpk berselera jew...tp skng x terliur la sbb da kenyang...hihi

izan mama mia said...

nasi ambeng kat klang ni sll ada...nasi campur mee..hehheh..sedap gak tapi kena kongsi sbb byk kan..:)

Jendela Hati said...

suka jugak nasi ambeng... best kalau dpt mkn kat dulang tu

9n0L4 said...

tak pernah makan nasi ambang. tapi ayam kicap selalu. fevret. hee. ;)

Mak Wardah said...

Nasi Ambang pun mereka jadikan buah tangan untuk tetamukan....

Aine Ainun said...

ni fevret saya=))
makanan org jiohor ni

Arina Shamsul said...

pernah makan berapa kili je,tapi yg lauk ada ikan masin nyer..hihihi

lelamaisara said...

Lauk ikan masin tu memang lauk wajib die...:)

Masha Meisters said...

nasi ambeng kat pasar tu kan???????

Cik Nur said...

bulan puasa ni teringin lak nur nak masak nasi ambeng ni, tapi nur xpandai..huhhu

C'Jai said...

pernah makan nasi ambang dirumah biras waktu kat Johor 13 tahun yang lalu..

Cik Aini said...

selalu org cakap nasi ambang ni sedap..tingin nk rasa..sedapbetul ke.huhu

QasehnyaRania said...

lama dah tak mkan sejak blk key el.ni dok jb selalu mkn nasi ayam penyet dgn nasi ambeng ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina