Ingatkan panas hingga ke petang...



Rupenya hujan di tegahari...heee


Malam tadi tengah la syok Alesya berlari kesana kemari, die mintak ngan papa nak naik stroller..Isk..mane boleh naik dalam rumah sayang...Ada2 aje la anak mama ni..
Alesya buat aksi2 stunt pulak bila papa tak bagi naik benda tu...Huuu...akkhirnya mengalah la papa...
Naik kan juga la ..tolak2 die, jalan2 kat dalam rumah tu, ala2 jalan kat Mall ..hehhehe
Ada la berapa minit Alesya kat dalam stroller akhirnya die tertidur...

Wah.....awalnya Alesya tidur malam ni...Senyum meleret aku...Heee..dalam hati boleh la tidur awal juga malam ni..Jam belum pon tunjuk pukul 10pm,Alesya dah tidur...Alhamdulillah..


Lena kat dalam Stroller..
( Seksi cikit coz tak berbaju,lepas tukar pampes tak mau pakai baju..lari sane sini...huuuuu,Penat mama kejar..)

Sebelum masuk tidur buat ape2 yang patut dulu la kan...Banyak lagi yang belum berkemas tu..:)
Pukul 11 lebih baru boleh masuk tidur...
Tiba2 Alesya merengek2..Rasenye baru berapa minit la aku lelap.....Nak susu agaknya..bangun la aku buatkan susu...Lepas minum susu mata die bulat tengok aku..Mama nak tgok Upin Ipin...Die bangun tarik aku suh hidupkan tv....
Waaaaaaa...sudah...nape tak tidur sampai pagi sayang..???
Jawap la aku meneman die sampai ke pagi...Papa dah hanyut dah...Kecian pula nak kejut die coz die awal subuh dah g kerja...

Ketawa sendiri aku...Ingatkan boleh la tidur awal,rupanye tak dapat pon...hahaha

Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

22 comments:

Cik Nur said...

hehehe..sabo je la ye kak..!
sekali alesya xbagi can mama dia tido daa...! hehehehe

~Sweet Honesty~ said...

hehe..sweety pemah berjaga smpai jam 3 pagi temankan ank buah tgk upin ipin..last2,dtg kebangangan sweety, jerit kt dia,pastu dia nangis n tidur sndiri..hahaha..mama n babahnya masa tu keja shift mlm..sabar jela..

lelamaisara said...

Selalu juga buat mcm tu....hehehehe....

lelamaisara said...

Menang...tak bagi can lngsung mamanye nak tidur....

Lynn said...

La..beriya dia tidur..ingatkan sampai ke pagi lah ye..hehe..saja nak sakat mama lah tu..hehe

etuza said...

Inilah perorbanan seorang wanita bergelar mak, ibu, ummi. Tengoklah..betapa hebat kasih sayang mereka, sedang kaum adam dah dibuai mimpi. Ibu yang mithali x kisah apa ja cabaran demi anak tersayang..

Chic Na said...

bangga sgt tgk ketabahan ibu2 ni. xdpt bygkn camne nnti kalo sy ada baby. skrg rs mcm xsanggup je. nnti ada baby sndiri boleh kot kan. harap2 la. :)

Ros said...

Salam ziarah....

Karukord Jagau's said...

si kecik tu acah je....blom nk tdo lagi...hehehheee...

lelamaisara said...

Amin moga dpat jadi ibu yang mithali....:-)

lelamaisara said...

Kalu dah name anak semua boleh saje...hehehe.....penat macam mane pon tgok anak senyum ketawa rase sangat la bahagia ...

lelamaisara said...

Si kecil yg kuat mengacah...heeeeee

Yana Libra said...

sabar je la..

aduh, camne saya nanti bila ada anak agaknye..huhu~~ :p

Misya Mialen said...

hahahhaa..siannya cute mama;). budak2 sllu mcm tu kan.. bawa mak ayah berjaga malam. anak buah sy pun mcm tu. tidur petang, mlm mesti berjaga smpi jam 4 pagi.huhuhuh

Arina Shamsul said...

hahahaha..macam2 perangai si alesya kan dear?hihi..takpe layan je..

dengan siapa lagi anak2 nak bermanja kalau bukan dengan kita kan?hihi..


sabo je la.hihi

Ayuni said...

cutenye tdo...

9n0L4 said...

hihi. sabor jelah kan. begitu hidup seorg ibu. ;)

kakcik said...

Macam itulah karenah anak2... :)

Tihara said...

cumel nye laa dia tido dlm stroller tu :)

ieda said...

ekkekeke cam ne alesya leh tertido dlm stroller macam tuu ekkke ;)

Masha Meisters said...

hihi...kesinyer mama...huhu

Cik Aini said...

hahaha
sabo jelah..Alesya tingin lah tu last2 smp tetidor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina