Kerana Upin & Ipin






Kenape dengan siri animasi kanak2 ni eh??
Bukan ape sejak akhir2 ni Alesya,satu2nya anak aku tu asyik la sangat menonton siri ini..

Malam tadi baru berapa minit tengok ABPBH Alesya dah bising suruh buka Upin & Ipin..Umpan tgok kat hp..Umpan la ape2 pon..tetap tak mahu..berapa minit je die senyap...

Wah..boleh tahan ye anak mama ni..Ikut sape la agaknya??? Papa atau mama..Heeee...Tepuk dada tanya la diri sendiri..kikihhhhh

Papa kate bagi aje la die tgok Upin & Ipin tu...Mama kate mane boleh...No!!!...

Alesya tentu saje tak puas hati...mula la menangis...Menangis aje tak ape la,siap buat aksi guling2 lagi...
Wah.......geramnya...nakal ye...Tak boleh kalah...
Akhirnya mama mengalah..HUuu...Pujuk2 Alesya pon tak jalan..TAK BOLEH kate Alesya...TAK BOLEHHHH....huh...

Papa kate dengan anak pon tak nak kalah...Hahaha...Papa siap ketawakan aku lagi,esok mama g kerja nanti ketinggalan cerita...Huuuu..Teruk aku kena gelakan...

Eleh papa pon nak tgok jugak kan...Huuuu....

Papa yang baik hati pon ambil Tv kat stor dan pasangkan untuk aku..
Heeee..dapat la aku menonton ABPBH malam tadi...
Lalallalala....
Alesya oh Alesya....Selalu bangun lambat dan tidur lewat malam sampai mama sangat mengantuk...Waaaaa....
Anak korang macam tu tak??


Terima Kasih Daun Keladi Ada Masa Datang Lah Lagi

12 comments:

izan mama mia said...

heheh..sejak ada anak,dah kurang tengok tv...sebab tak nak rebut channel tv ngan anak...kita sedap2 tgk...dia alih siaran...baik jgn tgk...sabar jerlah..

Cik Nur said...

sebab upin ipin, mama kena mgalah eh..hehehe

lelamaisara said...

Huuuu...terpaksa la kalu tak satu taman dengar suara die aje...hehehe

Sabar aje lah...

Chic Na said...

hehehe.. kelakar la mama Alesya ni. tp nmpknya Alesya ni mcm ikut perangai mama dia je. huhu.. :)

etuza said...

Asalam
Tak apa bagi anak suka hati, tengok upin ipin, anak2 saya pun suka yang 12 tahun, 10 tahun dan 7 tahun. Saya tak kisah..boleh baca berita2 di online. Sama ja anak2 ya, cuma dah besar asyik kat bilik dia ja..nak privacy lah mybe.

mzhany said...

ha sedara hany pun slali mmg ada la spare tv nih. siap balik kg pun bwk tv kecik se. jap lg kang mengamok anak2 dia nk tgk kartun. so senang2 dia beli n bawak la g mana tv kecik tuh, supaya tak ngacau org lain

Cik Rose Cute said...

haha..biasanya budak2 suka tengok kartun upin-ipin...

Karukord Jagau's said...

x pa laa...beralah tuk ank2...hehhee

~Sweet Honesty~ said...

dulu,ank buah saya asik nk tgk upin ipiinnn saja..smpai mamanya xleh nk tgk tv..skrg dh tukar pla..suka men game angry bird..smpai mamanya xleh nk sms ke kol ke..hehe..budak2..

lelamaisara said...

sabar je la kan..kite pon pernah jadi budak2 dulu...heee

Jendela Hati said...

hehe sy ada juga berebut chanel dgn ank sbbnya kita nie dh la jarang tgk tv bila nak tgk tv time tu tp kena berebut pulak dgn anak2

9n0L4 said...

mama pun layan la skali upin ipin. syok jugak tgk bugak wat persembahan kat sekolah aritu. hee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Right Reserved © Cute Mama ~ Design By Mama Arina